//Druk NJK weekend junioren ZPC Hoogeveen.

Druk NJK weekend junioren ZPC Hoogeveen.

ZPC Hoogeveen heeft met 9 zwemmers deelgenomen aan het Nederlands Junioren Kampioenschappen lang bad in Eindhoven, van 16 t/m 18 juni 2023.

Meisjes Junioren 1&2
In deze categorie kwam Femke ter Horst (2010) als enige zwemster uit voor ZPC Hoogeveen.  Junioren 1 & 2 zwemmen een klassement over 10 afstanden. Dit hield in dat Femke in alle sessies 2 afstanden mocht zwemmen. Op vrijdagavond zwom Femke de 400m vrij 10 seconden pr en de 200m wisselslag (helaas een diskwalificatie). Zaterdagochtend stonden de 400m wisselslag (kleine pr) en de 100m school op het programma. In de middag mocht Femke de 100m vlinder (kleine pr) en de 200m rug zwemmen. Op de zondag stonden de laatste 4 afstanden op het programma. In de ochtend waren dit de 100m vrij (een kleine pr) en de 200m school. In de middag stonden de 2 laatste afstanden op het programma, 100m rug en 200m vrij.

Jongens junioren 3&4
Bij zowel de jongens als de meiden zwemmen junioren 3&4 individuele afstanden o.b.v. behaalde limieten. ZPC Hoogeveen werd in deze categorie vertegenwoordigd door 2 zwemmers. Jordey Thole (2007) en Tim Zuurman (2007).

Voor Jordey begon de wedstrijd op zaterdagochtend met de 100m vrij (met een PR) en de 200m school (een PR). Zaterdagmiddag zwom Jordey een pr op de 50m vrij. De laatste afstand was op zondagochtend de 100m school en jawel ook een pr.

Tim, mocht vrijdagmiddag als starten met de 400m wissel (een pr). Zaterdagmiddag mocht Tim en stond de 200m wissel (pr) op het programma.  Zondagochtend was het de 400m vrij (pr) en de laatste 2 afstanden 200m vrij (pr) en 200m rug (pr) werden op zondagmiddag gezwommen.

Meisjes Junioren 3&4
Deze categorie kon rekenen op een sterke vertegenwoordiging van ZPC Hoogeveen. Voor Isa Kerpels (2008) was het een primeur en haar eerste keer dat ze zich had geplaatst voor het NJK. Isa werd vergezeld door Dachèn Haaijer, Sofie Vos & Esmee van der Tuuk (allen 2008) en door Fenna Westerneng en Nienke Koster uit 2009.

Vrijdagmiddag: de 400m wissel werd gezwommen door Isa Kerpels (pr), Nienke Koster (pr), Esmee van der Tuuk en Sofie Vos. Dachèn Haaijer mocht in de laatste en snelste serie startten. Het was een zeer spannende (inhaal) race waarin Dachèn net te kort kwam voor het goud. Maar wat ons betreft zilver met een gouden randje.

Zaterdagochtend: tijdens de voorronde 100m school wist Dachèn zich te plaatsen voor de finale van zaterdagmiddag. 400m vrije slag, werd gezwommen door Fenna Westerneng (pr), Sofie Vos en Esmee van der Tuuk.

Zaterdagmiddag: Finale 100m school, een spannende race en een mooi pr voor Dachèn, maar helaas net geen podium. 200m vrij een pr voor Fenna Westerneng.  De 200m rug werd gezwommen door Fenna Westerneng (pr), Nienke Koster (pr), Esmee van der Tuuk (pr) en Sofie Vos.

Zondagochtend: begon met de 100m vrij voor Fenna Westerneng (pr) en Nienke Koster (pr). Daarna was het de voorronde van de 100m rug voor Esmee van der Tuuk en Nienke Koster. Nienke wist zich te plaatsen voor de finale. Aan het eind van de ochtend was het de beurt aan Dachèn Haaijer en Isa Kerpels.  Dit keer liet Dachèn zich niet verrassen en zwom ze in een sterke race in een pr naar het goud. Ze mag zich zowel op korte als lange baan Nederlands Kampioen noemen op de 200m school.

Zondagmiddag, finale 100m rug, in een nieuw pr werd Nienke als junior 3 in een veld van junioren 3&4 verdienstelijk 7e. 50m vrij werd gezwommen door Fenna Westerneng (pr) en Nienke Koster. 200m wissel, Fenna Westerneng en Nienke Koster (pr) en in de snelste serie was het de beurt aan Dachèn Haaijer. Het was bijna een herhaling van de 400m wissel en in een spannende race wist Dachèn zilver te behalen. De wedstrijd werd afgesloten met de 4x100m wissel estaffete. De meiden, Nienke Koster (rug), Dachèn Haaijer (school), Esmee van der Tuuk (vlinder) en Fenna Westerneng (vrij), werden verdienstelijk 10e.

Traditie getrouw werd het weekend op de terugweg afgesloten bij de Mc Donalds.