//Materiaalpech en doorzetters tijdens minioren deel 6

Materiaalpech en doorzetters tijdens minioren deel 6

Met veel enthousiasme stonden de minioren van ZPC Hoogeveen zaterdagmiddag 20 april aan de start van het laatste deel van de miniorenwedstrijden. Deel 6 bestond voor sommigen uit spannende eerste races en voor anderen meer dan bekend terrein, wat resulteerde in mooie PR’s. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel materiaalpech. Brilletjes die afgleden tijdens de start en af en toe pech met het zwemmen van een andere slag of verwarring vanwege een valse start. De zwemmers lieten echter allemaal zien wat ze tijdens de trainingen mee krijgen. Dit kan gebeuren, brilletje opzetten of niet, en gewoon doorgaan.

De wedstrijd werd afgetrapt door de 4x50m wisselslag. Team 1 bestond uit Sophie Koster, Thomas Boersma, Meike Pekelsma en Noortje Heijen. Sophie begon met een razendsnelle 50m rugslag, 48 sec, waardoor Thomas met 46 sec goed kon overnemen, Meike de vlinder sterk vervolgde in 48 sec en Noortje met een gloednieuw badpak een sterke 43 seconden zwom. Team 2 zwom met Alina Dugiç (53 sec), Nadine Beishuizen (43 sec), Vigo Norde (45 sec) en Lyenn Dekker (44 sec). Ook team twee zwom een prima race!

In programma 2 mochten Jelena van Voskuilen, Demi Snippe en Alyssa Dugiç de 25m schoolslag. Dit deden ze alle drie in een mooie techniek. Jelena zwom naar een PR van 5 sec: 27, Demi zwom naar een klein PR van een paar tienden: 31,5 seconden. Alyssa zwom een prima race, maar vergat wat tempo hierdoor kwam ze uit op 28.0 precies op haar PR.

Alina zwom in programma 3 de 25m vlinder. Ze laat zien dat ze deze slag nu prima beheerst en ook langere afstanden kan gaan zwemmen. Ze zwom precies op haar PR. Noortje en Lyenn mochten in het volgende programma de dubbele afstand voor de eerste keer. Iets waar ze beiden best tegenop zagen, maar ze zwemmen niets wat ze niet zouden kunnen. Noortje met een prima golf, zwom naar 1 minuut 13 sec. Lyenn, een kop groter dan Noortje, zwom al een stuk sneller naar 1 minuut 1 sec. In programma 5 mochten Thomas, Nadine, Vigo en Meike vervolgens weer de dubbele afstand. Thomas deed dit voor de eerste keer en na drie dagen kamp was het niet het eerste waar hij op zat te wachten. Maar met 1 minuut 57 zwom hij een prima eerste 100m vlinder! Nadine snoepte maar liefst 1 seconde van haar PR af: 1 minuut 54. Vigo kwam net boven zijn PR en Meike zwom een dikke 4 seconden van haar PR af: 1 minuut 43!

Programma 6 was de 25 meter rugslag. Demi zwom naar een prima 29 seconden. Jelena die een serie later startte zwom naar 26 seconden, net als Demi een PR van enkele tienden. Zeger, Sanne, Lizz Broer en Sophie mochten in programma 7 de dubbele afstand. Zeger zwom 1 minuut 6, net 1 seconden van zijn PR af. Sanne zwom net boven haar PR, ook Lizz eindigde net boven haar PR. Sophie zwom wel onder haar PR met 48 seconden zwom ze 2 seconden van haar PR af! In programma 9 mochten Alina, Thomas, Nadine, Vigo en Meike de daar weer dubbele afstand van. Alina moest de trein halen en zwom maar liefst 15 seconden van haar PR af. Thomas zwom precies op zijn PR. Nadine zwom als outsider op baan 1 maar liefst 5 seconden van haar PR af: 1 minuut 31. Vigo zwom voor het eerst onder de 1 minuut 30 en tikte aan in 1 minuut 26 seconden. Meike zwom ook een dik PR in de laatste serie. In 1 minuut 31 tikte ze 6 seconden van haar PR af.

Alyssa mocht in programma 8 voor het eerste de 100m wisselslag. Met enige spanning, maar ze zwom naar een hele mooie tijd: 2 minuut 7 seconden. Noortje en Lyenn waren al bekend op deze afstand. Noortje gebrand op een PR zwom deze ook en tikte 6 seconden sneller aan dan ze ooit zwom: 2 minuut 2 seconden. Lyenn kwam helaas niet aan haar PR.

Programma 11 stond in het teken van de 50 meter schoolslag. Sanne begon met een kleine verwarring en deed de eerste slagen borstcrawl. Ze kwam vervolgens ver boven haar tijd, maar lette erg goed op haar schaarslag. Deze liet ze helemaal niet zien tijdens de race, wat erg knap is! Zeger zwom net boven zijn PR. Sophie en Lizz kropen beiden onder de 1 minuut. Sophie in een dikke 57 seconden. Lizz net in 59 seconden.

In programma 12 mochten sommige zwemmers wel weer erg snel startten. De 100 meter vrije slag stond ditmaal op de planning. Zeger, Jelena en Demi mochten dit in de eerste serie doen. Zeger, zwom na een volgelopen brilletje welke handig leeggegooid werd, naar een prima 2 minuut 24. Jelena zat wat in de knoop met haar keerpunten, maar zwom gewoon door maar smokkelde wel door even aan de lijn te trekken. Demi was wat verward door de valse start in de baan naast haar, ze heeft een tijdje gewacht, maar daarna ging ze er vol voor. Met een tijd net boven haar PR, liet ze zien dat er genoeg ruimte is voor verbetering de volgende keer! Lizz zwom naar een prima 2 minuut 5, een PR van 4 seconden. Sanne kwam net niet aan haar tijd, vanwege een volgelopen bril. Serie 3 was een drukbezette Hoogeveense serie. Alyssa zwom naar 1 minuut 51 een PR van 3 seconden. Sophie zwom 5 seconden van haar PR af: 1 minuut 43. Lyenn zwom 5 seconden van haar PR af: 1 minuut 42. Noortje zwom daarnaast 1 seconde van haar PR af in 1 minuut 49.

Programma 13 was het één na laatste programma van de dag. De zware 200 meter vrije slag stond op de agenda. Alina, Nadine en Meike deden alle drie veelbelovend. Alle drie zwommen ze naar drie mooie PR’s! Nadine en Meike waren beiden sterk aan elkaar gewaagd. Alina zwom als outsider naar een sterke 200 meter op baan 1. Vigo en Thomas zwommen in de laatste serie ook naar twee prima tijden. Thomas nog vermoeid van het kamp moest in Vigo zijn meerdere erkennen. Vigo zwom voor het eerst onder de 3 minuut. Met 2 minuut 57 een hele mooie tijd.

De wedstrijd werd afgesloten met de 4×50 meter wisselslag. Alyssa, Zeger, Lyenn en Jelena deden dit meer dan prima! Onder luid gejuich werd de wedstrijd afgesloten en zijn de minioren wedstrijden voor dit seizoen afgerond!