//Veel eremetaal voor Minioren in Aquarena

Veel eremetaal voor Minioren in Aquarena

Met een grote miniorenploeg stond ZPC Hoogeveen zondagmiddag aan de start van het minioren circuit in Aquarena. Een vlot en snel programma zorgde ervoor dat de zwemmers lekker snel achter elkaar en ook veel mochten zwemmen. Met veel nieuwe afstanden op het programma voor veel zwemmers: 100 meter vrij voor de jongste meiden en 200 meter wissel voor Alina Dugiç was het ook een leuke wedstrijd om te meten waar de ploeg staat. Aan het eind van de wedstrijd gingen de minioren van Hoogeveen met veel eremetaal naar huis. Altijd leuk om op school te laten zien, maar belangrijker: Er werd erg netjes gezwommen op een enkele vergeten onderwaterfase na.

De wedstrijd werd afgetrapt door maar liefst 8 zwemmers van Hoogeveen. Met twee sterke estafetteteams begonnen we aan de 4×50 meter vrije slag. Team 1 met Vigo Norde, Meike Pekelsma, Alina Dugiç en Lizz Broer hadden de snelste minioren aan de voorkant van het team. Vigo startte met een sterke 36 gevolgd door Meike met 34. Alina nam goed over met een 46 en Lizz tikte met 54 aan in 2 minuut 52 seconden. Team 2 volgde in het kielzog. Thomas Boersma trapte af in 37 seconden, waarna Nadine in 36 seconden ervoor zorgde dat de race nog niet beslist was. Sophie Koster zwom een hele mooie 49 seconden en Noortje maakte het af in 48 seconden. Zo tikten ze als 3e aan net achter team 1 van Hoogeveen in 2 minuut 53 seconden.

In programma 3 en 4 mochten de zwemmers de 50 meter vrije slag en de 100 meter vrije slag. Zeger Bouwman deed dit keer nog mee op de 50 meter vrij. Hij deed dit met verve en zwom maar liefst 6 seconden van zijn PR af. Zijn borstcrawl wordt steeds beter en hij houdt het nu goed vol. In programma 4 mochten veel zwemmers voor het eerst de 100 meter vrije slag zwemmen. Jelena van Voskuilen deed dit in een prima 2 minuut 25. Aan de keerpunten wordt in de komende trainingen nog gewerkt, het was nu nog aantikken en gaan. Sophie hield zich heel goed aan de opdracht: elke baan iets sneller. Door te starten met het trainingstempo kon ze elke keer nog iets harder had ze zelf bedacht. Met een verdeling van 52/56 seconden was het een hele nette eerste race: 1 minuut 48. Ook Sanne Pekelsma mocht voor het eerste starten op de 100 meter. Na afloop had ze erg zware armen en het zelfs wat benauwd gehad na 4 banen. Dat was even schrikken, maar volgens de trainer juist goed. Want van 4 baantjes moet je ook echt moe worden. Nu gaan we het in de training verder opbouwen. Lizz zwom in de volgende serie samen met Demi ook naar eerste tijd op de 100 meter. Lizz deed dit in 56/1.13 met een eindtijd van 2 minuut en 9 seconden. Genoeg winst te boeken. Demi deed dit ook heel prima: 1.13/1.25 met eindtijd 2 minuut 38.

Alyssa en Noortje hadden beiden al een PR staan op deze afstand. Voor hen was de opdracht dus al bekend en waren de 4 baantjes geen hele grote opgave meer. Alyssa deed dit in een mooie 53/1.01 met als eindtijd: 1 minuut 54, een R van 6 seconden. Noortje deed het ook heel netjes en laat zien dat ze met de extra trainingsuren nu ook echt harder begint te zwemmen: 52/58 en eindtijd: 1 minuut 50. Hetzelfde gold voor Lyenn die liet zien dat ze haar lange lichaam steeds beter onder controle krijgt. Met een indeling van 49/57 is er nog wat te winnen, maar een PR van 3 seconden zorgde voor een mooie eindtijd: 1 minuut 47.

Alina mocht in programma 5 voor de oudste minioren starten met de 100 meter vrij. Met een indeling van 51/56 zwom ze naar een hele mooie nieuwe tijd: 1 minuut 47. Thomas mocht met Fayen in de volgende serie starten. Thomas moest de serie trekken, want hij zwom het snelste op papier. Dit deed hij erg goed, maar met veel zwemmers op sleeptouw kwam hij zelf net niet aan een PR, alleen een evenaring: 1 minuut 22. Fayen die zich had vastgebeten in haar buurman zwom naar een dik PR: 40/47 en 1 minuut 27. In de laatste serie waren het Meike, Vigo en Nadine die het tegen elkaar mochten uitvechten. Meike zwom met 36/42 naar de snelste 50 meter opening, maar moest het op het eind bekopen: 1 minuut 18, een PR van 1 seconde. Vigo zwom met 37/41 naar een bijna evenaring: 1 minuut 18. Nadine kon het geweld vooraan net niet bijhouden en zwom met 38/44 naar 1 minuut 22.

In programma 8 mochten de jongste zwemmers nog net voor de pauze de 50 meter schoolslag zwemmen. Jelena trapte het programma af in 1 minuut 7 een nieuwe eerste tijd op deze afstand. Alyssa volgde in serie 2 en zwom 2 seconden van haar PR af: 1 minuut 5. Demi kwam net niet aan haar PR. Zeger zwom daarentegen een nieuw PR van maar liefst 9 seconden! Sophie en Sanne mochten in de derde serie de prijzen verdelen. Sophie deed dit door net onder haar PR te duiken, Sanne had de 100 meter vrij nog vers in de benen, waardoor een PR nu niet mogelijk was. Noortje en Lizz zwommen in serie 4. Lizz maakte het Noortje extra lastig door voor het signaal te starten. Noortje liet zich echter niet gek maken en zwom zo even 2 seconden van haar PR af: 58 seconden. Lyenn was de laatste in het programma, maar kwam helaas net niet aan haar tijd.

Na de pauze mochten de oudjes in programma 9 de dubbele afstand zwemmen. Met een indeling van 52/57 kwam Vigo 1 seconde onder zijn PR uit: 1 minuut 49. Fayen zwom in dezelfde golf naar 1 minuut 54 een PR van 1 seconde. Alina vond 1 seconde niet genoeg en zwom een verbijsterende 20 seconden van haar PR af en tikte aan in 2 minuut 5. Hiermee komt ze steeds dichter in de buurt van de andere meiden, waar ze zeker niet voor onder hoeft te doen. Nadine, Meike en Thomas, zwommen in de laatste serie, maar met de al erg scherpe PR’s die ze hebben staan kwam ze er in deze race niet toe om deze nog verder aan te scherpen.

In programma 10 mochten Demi, Alyssa en Jelena de 25 meter rugslag zwemmen. Dit deden ze alle drie in een hele mooie techniek, wat de trainer zeer tevreden stemde. Dat daarbij ook PR’s werden gezwommen is altijd mooi. Demi in 29 seconden (PR van 2 seconden), Jelena in 26 seconden (PR van 1 seconde), Alyssa in 25 seconde (PR van 1 seconde).

In programma 11 werd de dubbele afstand gezwommen. Zeger mocht hier als eerste op starten, maar het lukte hem vanwege een mislukt keerpunt niet om zijn beste tijd aan te scherpen. Noortje lukte dit wel en tikte in de tweede serie 2 seconden sneller aan dan ze ooit had gezwommen. Lizz die ter nauwernood de muur raakte volgens de klokker, moest dit bekopen met verloren snelheid en haalde geen PR. Sanne kwam ook net boven haar PR uit. Fayen zwom in dit programma naar de snelste tijd, wat haar programmawinst en een PR van 1 seconde opleverde: 44 seconden. Sophie en Lyenn kwamen net boven hun PR uit.

Het één na laatste programma was de 200 meter wisselslag. Voor Alina de eerste keer, maar ze deed dit meer dan prima. Nette keerpunten en prima techniek zorgde ervoor dat ze een nette race zwom. Met 1.07/1.09/1.10/58 zwom ze naar een officieuze eindtijd van 4 minuut 25. Nadine, Vigo, Meike en Thomas hadden de opdracht meegekregen om lekker tempo te zwemmen op de 200 meter en iets meer af te vlakken op de vlinder. Dit leverde direct een goede start op voor alle 4 de zwemmers. Met een drukbezette laatste serie is het de trainer niet gelukt om 16 tussentijden te klokken. Met een eindtijd van 3 minuut 14 kwam Vigo als eerste aan, Meike tikte net daarna aan in 3 minuut 16, Nadine volgde met 3 minuut 30 en Thomas sloot af met 3 minuut 33. Voor Vigo een PR van 4 seconde, Meike een PR van 6 seconden en Thomas een PR van maar liefst 7 seconden. Heel netjes!

De wedstrijd werd afgesloten met de 4×50 meter vrije slag. Zeger startte enthousiast, misschien te door te vroeg te starten, met een tijd van 59 seconden, Lyenn volgde met 50 seconden, Sanne met 1 minuut 4 en Alyssa met 54 seconden.

Vigo op plaatst 2 op de 100 meter vrije slag.

Meike op plaats 1 en Nadine op plaats 3 tijdens de 200 meter wisselslag.

Nadine op plaats 1 en Meike op plaats 2 bij de 100 meter schoolslag.

Alyssa op plaats 1 en Jelena op plaats 3 bij de 25 meter rugslag.

Fayen op plaats 1 tijdens de 50 meter rugslag.

 

Vigo op plaats 1 tijdens de 200 meter wisselslag.