//Vigo Norde vlindert naar spectaculaire 1.37.62

Vigo Norde vlindert naar spectaculaire 1.37.62

Zondagmiddag stond het volgende deel van het miniorencircuit op het programma in het Aquarena in Emmen. Veel PR’s, een vlotte wedstrijd en gezelligheid vat de wedstrijd goed samen. Een drukke bedoeling voor de coach, want met veel zwemmers, moest er ook veel geklokt en gecoacht worden.

De wedstrijd werd afgetrapt door de 4×50 meter wisselslag ploeg. Maar liefst twee ploegen stonden aan de start. ZPC Hoogeveen 1 met Nadine Besihuizen, Alina Dugiç, Vigo Norde en Noortje Heijen. ZPC Hoogeveen 2 met Sanne Pekelsma, Lizz Broer, Meike Pekelsma en Thomas Boersma. Nadine (42 sec) en Sanne (1 min) startten de wedstrijd goed. Alina en Lizz lieten zien erg aan elkaar gewaagd te zijn en zwommen beiden 59 sec, waarna Vigo en Meike de vlinderslag ook in eenzelfde tijd zwommen: 44 sec. De race werd afgemaakt door Thomas (36 sec) en Noortje (48 sec). Een goede start van de wedstrijd!

In programma 3 en 4 mochten direct de jongste zwemmers van Hoogeveen weer starten. Vanwege een wat ongelukkige indeling van het programma en het feit dat de trainer graag wilde dat zij meer zwommen dan alleen 25 meters moesten zij snel achter elkaar. Zeger Bouwman en Lizz mochten in de eerste serie starten met de 50 meter rugslag. Zeger deed dit in een nette 1:07.63. Lizz verbeterede zich knap en zwom naar een PR van maar liefst 7 seconden: 56.38. Sanne zwom in de daaropvolgende serie ook een mini PR van 6 honderdste: 59.30.

In programma 4 moest Zeger direct weer op de 50 meter schoolslag. Met een koprol in plaats van een aantik werd zijn eindtijd niet officieel, maar officieus: 1.11. Demi, Alyssa Dugiç en Sanne zwommen in de daarop volgende serie. Alyssa zwom naar een nette 1.05.78 een PR van 5 tienden, Lizz zwom voor het eerst onder de minuut met 59.79 een PR van 6 seconden. Demi was iets te enthousiast en startte voor het fluitsignaal. Een officieuze tijd van 1.10 minuut.

Noortje ook net klaar met de estafette zwom naar een 1.00.42, een PR van 2 seconden. Lyenn zwom naar een derde plek in 54.92.

In programma 5 werd de dubbele afstand gezwommen. Met de focus op een goede onderwaterfase kwam Hoogeveen halverwege het bad in serie 1 en 2 boven. Vigo zwom een sterke race, met een verdeling van 52 en 58 zwom hij naar een PR van 9 seconden: 1.50.97. Alina startte in dezelfde serie en deed dit ook niet onverdienstelijk. Met een mega PR van 16 seconden zwom zij naar 2.09, helaas niet officieel vanwege het niet gelijktijdig aantikken.

Nadine, Thomas en Meike mochten in de laatste serie starten. Dit deden ze alle drie prima. Nadine deed dit in 1.38.33 met een verdeling van 46/52 sec. Meike haar raceplan was elke baan iets sneller, dit deed ze netjes in 48/52 wat resulteerde in 1.41.00. Thomas stond ook in de PR stand. Met 1.45.54 zwom hij 7 seconden van zijn PR af!

Net voor de pauze mochten Demu en Alyssa nog 25 meter rugslag. Demi zwom net onder haar PR: 31.07. Alyssa bewoog iets teveel waardoor er teveel energie naar andere bewegingen ging dan het vooruitgaan. Hierdoor kwam ze net boven haar PR uit, maar wel op een derde plek: 27.30.

Na de pauze was het de beurt aan de 25 meter vlinderslag. Het was voor Thomas en Alina of deze afstand of de 100 meter. De trainer wil pas dat ze 100 meter gaan zwemmen als ze dit zonder moeite en zonder dat ze de eigen slag verpesten kunnen. Dat was nu nog niet het geval. Thomas scherpte zijn PR aan met 1 seconde tot 22.99. Alina die dit voor de eerste keer deed zwom naar een mooie 27.67, ook zij kan binnenkort de langere vlinder afstanden gaan zwemmen of 100 meter wisselslag.

De 100 meter wisselslag was de volgende afstand. Noortje en Lyenn mochten hierop starten. Dat ze allebei alle slagen goed beheersen werd duidelijk tijdens de race. Noortje zwom een hele nette race en zwom met 31/33/35/28 naar 2.08.64. Lyenn tikte als vierde aan in 24/25/31/27: 1.47.29.

In programma 9 was het de 100 meter vlinderslag die op het programma stond. Dit is een afstand die vaak gevreesd wordt. Wordt niet zo vaak gezwommen en de vlinderslag is best zwaar. We kijken goed of onze zwemmers dit kunnen zwemmen en oefenen dit ook geregeld in de training. We laten ze dit ook pas zwemmen als we zeker weten dat ze dit op techniek kunnen. Het waren Nadine, Meike en Vigo die vandaag mochten starten. En hoe deden ze dat! Alle drie zwommen ze met een prima techniek naar een heel dik PR. Nadine zwom voor het eerst onder de 2 minuut met een verdeling van 51/1.04 naar 1.55.29. Meike won de serie en het programma door weg te gaan op 47 seconden en vervolgens de tweede 50 in 1 minuut te zwemmen en uit te komen op 1.47.63. Ook Vigo, nog wat gespannen voor de start zwom een super race. Met een verdeling 44/53 zwom hij naar een dik PR van 1.37.62. Om vervolgens uit het water te komen en aan te geven: dit was eigenlijk best leuk, ik weet niet goed waar ik me zo druk om heb gemaakt.

In programma 12 mochten de jongste zwemmers de laatste 50 meter vrije slag zwemmen. Zeger die tijdens de wedstrijd goed had opgelet wist de trainer voor zijn race te vertellen: sommige trainers moedigen tijdens de race heel erg aan, maar er zijn ook trainers die allemaal dingen schreeuwen naar de zwemmers die ze moeten doen. Zeger gaf de voorkeur aan het aanmoedigen. Startend in de eerste serie met Demi zwom Zeger naar een PR:1.04.74, Demi naar een onofficiële tijd van 1.15 vanwege een te enthousiaste start. Lizz mocht in de volgende serie en verscherpte haar PR naar 52.24 sec. Alyssa zwom in serie drie net boven haar PR. Lyenn en Noortje sloten het programma af. Noortje net boven haar PR, Lyenn scherpte haar PR aan met 2 seconden: 48.46.

De dubbele afstand werd gezwommen in programma 13. Alina deed dit heel netjes in 1.50.51 een PR van 17 seconden! Nadine, Thomas, Meike en Vigo zwommen in de laatste serie om de prijzen. Meike won bij de meiden het programma in 1.19.76, een hele scherpe tijd. Nadine tikte na haar aan in 1.22.43. Thomas zwom net naast het podium in 1.23.45. Vigo moest in Thijs Mulder (KSN) net zijn meerdere erkennen met 1.17.72 en 1.17.83.

De laatste estafette werd in programma 14 gezwommen. Demi zwom de rugcrawl in 1.04, Alyssa de school in 1.09, Lyenn de vlinder in 59 en Zeger de vrij in 1.04. Een prima afsluiting, maar we moeten in het vervolg nog oefenen op de overnames, we kunnen maar één diskwalificatiecode krijgen, maar hadden in deze estafette een abonnement op de AE (te vroege overname) we zouden er drie kunnen krijgen namelijk.

Een leuke vlotte wedstrijd met veel PR’s! Op naar de volgende!