//Competitiewedstrijd Assen

Competitiewedstrijd Assen

Vandaag stond de laatste competitie op het programma en om hem goed af te sluiten zijn we met z’n allen begonnen in het pid gebouw. Daar hebben we heerlijk pannenkoeken gegeten. Om 16:15 zijn we richting Assen gereden. Als eerste de speech van Madelon want iedereen moest goed z’n best doen want dan konden we kampioen worden en promoveren naar de B competitie. De wedstrijd begon met 3 estafettes. Robin, Tigo, Darryl en Pepijn begonnen met de 4x 50 wisselslag. Tigo had een hele strakke overname was net op het randje. Daarna Nina, Ilse B, Madelon en Mirthe met de 4x 50 vrije slag. Nina had een snelle start en Mirthe maakt hem mooi af. En Rick, Ilse Z, Matthijs en Joanne 4x 100 wisselslag. Rick had een goede start bij Matthijs was de 100 vlinder op het einde toch wel zwaar.

We begonnen na de estafettes met het programma en daar mocht Vigo ook van start gaan. De 200 meter wissel slag hij had er zin in dus goed gezwommen net iets boven zijn pr. Bij de meisje 200 wissel slag mochten Ismay, Fien, Joanne, Sara, Meike en Nadine van start gaan. Nog even goed de keerpunten doorgenomen en het was belangrijk dat ze niet te vroeg weg gingen. Alle meiden hebben een goeie tijd gezwommen en kwamen ook moe het water uit.

De heren en dames met 100 vrije slag. Tigo en Darryl mochten eerst Tigo had een mooie pr gezwommen en Darryl net iets boven zijn pr. Daarna de dames

Madelon, Iris, Ilse en Mirthe mochten deze zwemmen Iris was goed gedreven want die had een mooie pr gezwommen. Mirthe probeerde haar pr weer te halen maar helaas net iets er boven. De 400 wisselslag een afstand waar ze best wel tegen op zagen. Eerst mocht Robin een goeie start en mooie 100 vlinder maar bij rug had hij wel wat zwaarder. Hij was moe en daardoor helaas bij het rug keerpunt gediskwalificeerd. Daarna mochten Nina en Bracha, de dames hadden goed in de training geoefend. Allebei hebben ze het goed gedaan en echt tot het einde volgehouden. Bracha heeft zeker haar top bereikt want die moest na de 400 wissel snel de pannenkoeken in de wc spugen.

Na de 400 wissel gingen we verder met de 200 wissel eerst mochten Rick en Matthijs van start gaan. Ze waren er helemaal klaar voor en hebben een mooie afstand gezwommen. Anna en Ilse Z mochten ook 200 wissel doen. Anna vertelde wel dat ze last van haar pols had maar ze wilde het heel graag proberen. Madelon had al verteld dat als het echt niet ging ze moest stoppen maar ze heeft hem heel goed volgehouden.

Het was weer tijd voor een estafette. 4×50 wisselslag voor Robin, Bracha, Nina en Pepijn. Goeie start en goeie overnames en Pepijn verbaasde zicht zelf vooral toen hij na het zwemmen zijn tijd zag want het was sneller dan hij had verwacht. Daarna mochten de heren 50 rug voor Tigo en Darryl ze hadden al heel veel tips gekregen dat ze zich niet moesten optrekken want de muur was heel glad dus dat deden ze ook niet. Madelon, Ilse B en Mirthe mochten ook de 50 rug zwemmen en zwommen ook goeie tijden. De 100 vrije slag stond voor de jongens en meisjes ook op het programma. Vigo ging eerst en hij had een mooie start en ging ook 100 meter hard. Daarna de meisjes. Sara, Ismay, Joanne, Fien, Meike en Nadine. Joanne en Ismay moesten goed op hun ademen letten dus niet om de 2 slagen maar om de 4 slagen en liefste. En je zag dat het werkte want ze hadden een mooi PR. De jongens 100 vrije slag mochten Robin, Pepijn en Mark doen. Mark was blij dat hij eindelijk mocht starten want het is dan wel heel lang wachten. De meisjes 100 vrije slag mochten Bracha en Nina zwemmen. En dat was echt 100 meter knallen en dat hadden ze ook zeker gedaan want na de 400 wissel is een PR toch wel knap. Heren en dames 100 wissel begonnen Tigo en Darryl. Die hadden een goeie start en zwommen zo ook een mooie tijd. Iris, Madelon, Ilse en Mirthe mochten ook de 100 wissel doen. Ilse was niet helemaal fit maar heeft toch een mooie tijd gezwommen. Jongens 100 meter vrije slag mochten Rick en Matthijs zwemmen en je kan ook zien dat die goed aan elkaar gewacht zijn. Meisje 100 vrij mochten Ilse Z, Marlou en Anna. Marlou was blij dat ze eindelijk mocht zwemmen en zwom ook een mooie tijd. Anna hielt het gelukkig nog vol met haar pols en heeft daarom goed gezwommen. Als laatste stond de 8x 50 meter vrij op het programma. Vigo mocht beginnen. Ismay, Matthijs, Fien, Robin, Nina, Darryl en Mirthe maakt hem af en met aanmoediging van de de rest van de club kon en natuurlijk alleen maar goed zijn. En na een lange wedstrijd was het tijd om lekker naar huis te gaan.

Dit alles bleek helaas niet voldoende om te zeggen dat we gepromoveerd zijn. We zijn wel kampioen van Noord Nederland geworden!