//1 uurs estafette minioren/junioren

1 uurs estafette minioren/junioren

Zaterdagochtend 16 maart ging vroeg de wekker voor de deelnemers van eerste serie van de 1-uursestafette. De zwemmers van de voorselectie en de minioren/juniorenploeg mochten vanochtend in de eerste twee series starten. De voorselectieploeg met Lizz, Demi, Alysaa, Sanne, Zeger, Jelena, Noortje, Lyenn en Alina mochten het spits afbijten. Na het startsignaal werd door Lizz direct goed gestart en zijn de uren met estafettes vandaag begonnen.

De jonge zwemmers deden dit jaar voor het eerst mee aan deze wedstrijd, dus veel nieuwe indrukken. Beginnend bij de cijfers die op de armen worden geschreven voorafgaand aan de start, de uitleg dat je met twee ploegen in één baan racet en dat je tijdens de race ook goed moet eten en drinken. Vrijwel iedereen begon met de snelste 50 meter tijd. Toch waren er ook zwemmers die het uur anders indeelden. Sommigen gingen zelfs elke keer sneller: Zeger deed dit bijvoorbeeld en ook Jelena zwom in de laatste 50 meter nog haar snelste dagtijd.

De ploeg zwom met elkaar naar maar liefst 6 hele ronden. In de 7e ronde kon alleen Alina niet meer starten en kwam de ploeg uit op 3550 meter en een zevende plek.

De miniorenploeg met een mix van minioren en junioren zwemmers mochten starten om 10.15 uur. Deze zwemmers mochten maar liefst 9 keer zwemmen vandaag, wat uiteindelijk ook betekende dat er veel zwemmers even op hun tanden moesten bijten op het einde. Maar ten opzichte van de jongere ploeg lieten deze zwemmers zien al heen constant te kunnen zwemmen. Ook was er al meer interesse in de tijden die gezwommen werden en werden de zwemmers door zichzelf uitgedaagd om toch nog iets harder te gaan of om toch in een bepaald aantal seconden te blijven zwemmen. De zwemmers zwommen allen mooie races en kwamen uiteindelijk op een aantal van 4800 gezwommen meters en een dikke 1e plek!

Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder de ‘tillers’ op de kant. Annemarie, Linsey, Jan-Willem en Lieneke zorgden ervoor dat er geen energie verloren ging bij de zwemmers tijdens het eruit tillen van de zwemmers na elke afstand. Dank hiervoor!