//Sportief zwemweekend op meerdere plekken in het land!

Sportief zwemweekend op meerdere plekken in het land!

(Heerenveen, Eindhoven, Den Haag)

Afgelopen weekend werd op drie plekken tegelijk gezwommen door onze zwemmers. In Heerenveen tijdens een limietwedstrijd minioren/senioren georganiseerd door HZ&PC, op de EQM (Eindhoven Qualification Meet 2024) in het Pieter van den Hoogenbandzwembad in Eindhoven en bij de Blue Marlins qualification meet LB in Den Haag. In Eindhoven zwommen Dachen en Janna namens ZPC, in Heerenveen zwom een klein deel van de rest van de selectie en in Den Haag zwom Cynthia. Een deel zwom om eigen PR’s aan te scherpen, en een deel zwom om te proberen om limieten te behalen. Een deel van de behaalde resultaten leest u hieronder.

Nina wist zich in Heerenveen te verbeteren op 2 van haar drie onderdelen, de 200 wissel bijvoorbeeld zwom ze voor het eerst onder de drie minuten. Knap werk. Hedwig zwom de 50 rug voor het eerst onder de 40 seconden, en ook haar 100 vrij viel op: Een verbetering van ongeveer 4 seconden leverde haar een tijd op van 1.18,05. Gerjan knalde vooral op de 200 wissel en de 200 scholslag,  Deze laatstgenoemde afstand leverde hem een limiet op, lekker bezig! Een knap PR van 4 seconden bracht hem tot 2.37,25! Imre kwam niet echt tot PR’s dit weekend, tja, je kunt niet altijd zes gooien! Bij Tess viel vooral de 400 vrij op, ze verbeterde zich daar haast 10 seconden naar een tijd van 5.53,31. Myron knalde op de 200 vrij, 1 van haar 4 onderdelen deze dag, 4 seconden van haar PR af leverde haar een tijd op van 2.36,60.

Ondertussen werd er ook gezwommen in Eindhoven. Dachen wist vooral te imponeren op de 200 en 400 wisselslag, waar ze zowel in de voorronde als in de finale die ze behaalde een (dik) PR zwom. De 200 legde ze uiteindelijk af in 2.21,98, en dat leverde haar een derde plaats op. Op de 400 werd ze vierde in een tijd van 5.02,13. Erg hard, getuige ook dat dit weer eens twee Drentse records waren. Dit alles ging (misschien) wel ten koste van haar school, de 100 zat net boven PR, de 200 zat er wat verder boven en leverde geen finales op.

Terug naar Heerenveen. Fenna zwom dikke PR’s, de 100 vrij zwom ze bijvoorbeeld in een dik PR naar 1.15,53. Fabiën verbeterde zich weer een stukje op de 50 vrij naar 32,61. Taco zwom 3 x een 50 meter, allemaal net boven PR. Zijn 50 vlinder was relatief het best, in 27,24. Femke zwom 2 PR’s op de 100 vlinder en de 400 wissel. Die laatste smaakte het meest lekker, de tijd van 5.36,53 leverde haar namelijk een limiet op voor de NJK. Dex zwom ook 4 onderdelen, waarbij de 50 vrij het meest opvallend was: Het was een van zijn drie PR’s, hij zwom bijna 2 seconden sneller en besloot zijn 50 vrij in 33,44.

In Den Haag zwom Cynthia, ze zwom 8 afstanden waaronder 4 vrije slag onderdelen, 3 rug onderdelen en de 200 school. Vooral op de vrije slag  onderdelen benaderde ze het meest haar PR’s, bijvoorbeeld een 800 meter in 10.33,30 en een 1500 in 20.12,37.

En weer terug naar Eindhoven. Janna zwom daar voor limieten voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze kwam op haar afstanden, de 100 en 200 vrij, nog niet aan de tijden die ze heeft staan, maar de lijn naar boven en de zomer toe (zoals ze laatst zelf al aangaf in een artikel in de Hoogeveensche Courant) is in aantocht! Dat belooft veel moois! Uw verslaggever hoorde gister van de hoofdtrainer dat het in ieder geval voor Janna zeker is dat ze mag starten in de estafetteteams van de 4 x 100 en de 4 x 200 meter vrije slag op de Spelen, en dat is fantastisch nieuws natuurlijk! Succes daar alvast gewenst, Janna!

En voor de laatste keer schakelen we weer naar Friesland. U las zonet over Dex, maar zus Isa was in Heerenveen ook van de partij. Vooral de 200 school zwom ze bijna op PR, 2.55,92. En dan is er natuurlijk ook nog broer Luc. PR’s rijg je niet meer aaneen op zijn leeftijd, maar hij verbeterde zich op de 200 rug toch een halve seconde: 2.14,34. Super! Resteren er nog drie zwemmers, te beginnen met Esmee. Zij zwom haar beide afstanden nagenoeg op PR, en noteerde op de 200 rug bijvoorbeeld een 2.28,17. Jade had er zin in afgelopen weekend, zwom 4 afstanden waarbij de 50 vlinder het meest in het oog sprong; van 46,92 naar 41,43, een prachtig resultaat. Sofie mocht twee keer starten, de 400 vrij werd een PR: 4.44,90, een verbetering van bijna 2 seconden.

Zo kwam er een einde aan een sportief weekend, waar onze zwemmers zich weer van hun goede kant hebben laten zien op drie plaatsen in Nederland! Op naar de volgende: de selectie zwemt zaterdag 20 april hun wedstrijd in het Twentebad in Hengelo. Dit is een A-limietwedstrijd LB, deel 3. Succes allemaal!