//Jaargangwedstrijden deel 2

Jaargangwedstrijden deel 2

Deel 2 van de Jaargangwedstrijden stond vandaag op de planning. Vandaag mocht Hoogeveen 3 zwemmers aan de start laten verschijnen. Nadine, Thomas en Meike waren gisteren alle drie al in het zwembad en Thomas en Meike mochten gisteren al mee racen. Thomas mocht ook vandaag weer drie afstanden racen, Nadine mocht vandaag ook drie afstanden racen, Meike mocht er twee. Na een spectaculaire opkomst van de jury en het eerste spelletje UNO mocht Meike aftrappen met de 50 meter vrije slag.

Meike mocht starten in programma 21. Als 7e geplaatst met 34.58 waren de zenuwen voelbaar. Maar de 24 zwemmers in dit programma hadden allemaal een tijd tussen de 34 en 36 seconden. Een spannende race dus. Met een goede start en weinig ademhalingen zwom Meike een prima eerste race vandaag. Ze kwam net niet aan haar PR en tikte aan in 34.75.

Naast de 50 vrij mocht Meike ook de 100 meter schoolslag zwemmen. Dit deed ze samen met Nadine in programma 31 in dezelfde serie. Drukte voor de trainer dus. Meike zwom deze race erg netjes en tikte 5 seconden sneller aan dan ze ooit had gezwommen. Met een verdeling van 21/25/26/26 zwom ze een hele mooie race met een eindtijd van 1.39.87.

Nadine zwom in dezelfde serie de 100 meter schoolslag. Ze verraste zichzelf door een 5e tijd te zwemmen in de eerste serie. Ook Nadine zwom een dik PR van 6 seconden. Met een verdeling van 20/24/25/26 had ze een opbouwende race en zwom ze naar een eindtijd van 1.36.53. Nadine gaf van te voren aan dat ze best zenuwachtig was, maar nu de kop eraf was kon de wedstrijd echt van start gaan.

Nadine mocht naast de 100 meter schoolslag ook de 400 meter vrije slag zwemmen. Dit was redelijk snel na de 100 meter schoolslag, maar na haar dikke PR had ze er alle vertrouwen in. Met een verdeling van 1.31/1.39/1.41/1.41 zwom ze net boven haar PR. Net geen snelste tijd, maar wel een goede race, waarbij ze mooi vlak heeft gezwommen.

Als laatste mocht Nadine de 100 meter wisselslag zwemmen. Na twee lange dagen was de tank bij Nadine wel leeg en zwom ze op de 100 meter wisselslag net geen PR. Met een indeling van 19/23/27/22 zwom ze naar 1.33.46.

 

Thomas mocht ook vandaag 3 afstanden zwemmen. Het zware en lange weekend begon vandaag wel zijn tol te eisen. Hij liet zien dat hij echt een doorzetter is en er volledig voor gaat, maar dat ook voor Thomas de tank leeg was, was aan het eind van de dag wel te zien.

De eerste race die Thomas zwom was de 200 meter vrije slag. Met een indeling van 40/46/46/46 zwom hij een hele vlakke race en liet hij zien zich goed aan de opdracht te kunnen houden. Met een tijd van 3.00.97 zwom hij 6 seconden onder zijn PR!

Na de 200 meter vrije slag stond de 200 meter wisselslag op de planning. Met 3.43 kwam Thomas net boven zijn PR uit. Hij zwom een prima race en deed dit met een prima techniek. De laatste afstand was de 100 vrije slag. Met 18/21/22/22 zwom hij een prima race. Net boven zijn PR was dit echt de laatste race van het weekend voor Thomas.

Na een lang weekend met veel afstanden waren de zwemmers goed vermoeid. Voor de zwemmers een goede kennismaking met een tweedaagse wedstrijd met meerdere afstanden. Ze hebben het erg goed gedaan en hebben laten zien dat ze zich kunnen meten met de op dit moment snelste minioren van Nederland.