//ZPC sterk vertegenwoordigd op Speedo Jaargangwedstrijden

ZPC sterk vertegenwoordigd op Speedo Jaargangwedstrijden

Zaterdag 11 en zondag 12 februari worden de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden georganiseerd. De wedstrijd waar de 18 snelste minioren van Nederland op de korte baan tegen elkaar racen! Na twee jaar afwezigheid van deze wedstrijd door Corona, stond vorig jaar de wedstrijd weer op het programma. Ook dit jaar mag ZPC Hoogeveen weer aan de start verschijnen. Chris Bolding en Mariët Koster zullen proberen om de 4 zwemmers die voor Hoogeveen mogen starten zo goed mogelijk te laten zwemmen, maar bovenal zullen ze proberen om de wedstrijd zo leuk mogelijk te maken voor de zwemmers. Het onofficiële Nederlands Kampioenschap minioren, zoals de wedstrijd ook wel wordt genoemd, zorgt soms voor een grote prestatiedruk bij deze jonge zwemmers en de coaches. Als ZPC Hoogeveen proberen we zo min mogelijk de nadruk te leggen op de prestatie en vooral het plezier voorop te laten staan. Spelletjes op de tribune, grappen met elkaar en gezellig kletsen staat in het verschiet. Daar gaan we!

Ramon Vos, Eva ter Horst, Amor van der Veen en Svenn Meffert mogen aankomend weekend aan de start verschijnen voor ZPC Hoogeveen. Een mooie groep zwemmers op zeer veel verschillende afstanden. In de leeftijd jongens minioren 6 starten Ramon, Amor en Svenn voor ZPC Hoogeveen. Ramon start op de 50m bc, 100m bc, 200m bc, 400m bc, 100m vlinder en 100m wissel. Amor start op de 50m vrij, 100m vrij, 400m vrij, 100m rug, 100 vlinder en 200m wissel. Svenn zwemt voor ZPC Hoogeveen de 50m vrij, 100m vrij, 200m vrij, 400m vrij, 100m vlinderslag, 100m rugslag. Eva ter Horst zwemt in de leeftijd meisjes minioren 5 voor ZPC Hoogeveen de 200m wisselslag, 100m vlinderslag, 100m rugslag, 400m vrije slag en 100m wisselslag.

Tijdens de wedstrijd zijn de uitslagen op internet te volgen, waar ook de defintieve inschrijflijsten te vinden zijn via https://click.pstmrk.it/2ts/www.zwemkroniek.com%2Fupload%2Flivetiming%2Fzvl_1886%2Fjaargang2023%2F/erRCATgN/bPtO/PXHkGbS8g2  en via de SplashMe-app. De uitslagen worden gepubliceerd na goedkeuring door de scheidsrechter; er kan dus enige tijd zitten tussen het zwemmen en de publicatie van de uitslag.

De jaargangwedstrijden worden dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. ZPC Hoogeveen kent een rijke historie bij de wedstrijd. Zie hieronder een greep uit de deelnames van Hoogeveen bij de jaargangfinales in Leiden.