//LAC Hoogeveen, deel 1

LAC Hoogeveen, deel 1

Zondag 15 oktober was het tijd voor de wedstrijd van de lange adem, het eerste deel van de LAC was vandaag aan de beurt. Tijdens de landtraining die vooraf werd gedaan maakten de officials van de dag het bad klaar, en daarna kon er ingezwommen worden. Gister in Steenwijk werd er geknald, nu moesten de krachten vooral goed verdeeld worden.

Onder de bezielende leiding van de altijd goedlachse Gelly Wuffen werd er gestart met de 400 meter vrije slag. Isis, Zoë en Nadine beten het spits af. Daarna waren Meike, Fayen en Thomas aan de beurt. Er was goed op getraind, en er werd mooi vlak gezwommen. Dit lijkt makkelijk voor een buitenstaander, maar probeer maar eens 50 na 50 meter ongeveer hetzelfde (snelle)tempo te zwemmen. Daar is veel training voor nodig. Alleen Fayen had deze afstand al eens eerder gezwommen, voor de rest werd het een  NT zoals het altijd op het programma staat. Thijs Mulder van KSN won dit programmanummer voor Thomas. Zij verschilden 1 seconde van tijd, Thomas zwom een goed ingedeelde 6.40,70. Plek 4 tot en met 8 was het (ook) ZPC wat de klok sloeg. Nadine klokte net onder de 7 minuten, Fayen zwom bijna een minuut van haar PR af en eindigde op 7.00,52. Meike zwom iets boven de 7 minuten, Zoë en Isis eindigden rond de 9 minuten, eerstgenoemde er onder, laatstgenoemde er boven. Het is ook een heel eind zo’n 400, 16 baantjes en dan ook nog voor de eerste keer in een wedstrijd. Ik geef het je te doen.

Ook de wat oudere meiden Nora Lynn en Myron zwommen de 400 vrij. Nora Lynn had al een tijd staan, voor Myron was het de eerste keer. Nora Lynn zwom bijna 6 seconden van haar tijd af, en Myron zwom een mooie 5.41,11.

Daarna maakten de zwemmers zich op voor de 800 meter vrij. Een grote afstand, waar misschien ook wel grote happen in tijd af konden. En dat bleek. Bij de dames/meisjes waren er 13 zwemsters. Er werd door een groot aantal wel 15, 20 tot aan bijna 34 seconden (dit was weggelegd voor Ilse) van de beste tijd afgezwommen.  Let wel: dit betekent dat je soms op een totaal van 32 banen wel 1 of zelfs richting de twee banen sneller bent dan je eigen beste tijd ooit. Knap werk dus! Dachen, Imre en Sofie stonden in de top van dit programmanummer. Sofie zwom net boven de 10 minuten, Dachen en Imre 9 en een halve minuut of iets daarboven. Femke zwom net boven de 11 minuten, net als Luesza. Eva en Tess bleven net onder de 13 munten. Jade en Ilse zwommen net onder de 13 en een halve minuut, en Hedwig sloot qua tijd dit programmanummer af met 14.29,71. Netjes hoor!

Bij de heren/jongens liet Olivier zien dat hij echt voor de lange afstand gemaakt is. Net als de rest van de ZPCers in dit programma wist hij een PR te zwemmen,  8.34,66. Tim wist zijn tijd ook voor het eerst in zijn carrière onder de 9 minuten te houden. Luc zwom net boven de 9 minuten. Jordey lag nek aan nek met Twan Wielage, maar wist hem 5 honderdste voor te blijven bij de laatste aantik: 9.46,19. Ramon was gebrand op een tijd onder de 10 minuten, maar moet dit een volgende keer maar doen dan, hij zette een tijd net boven de 10 minuten neer. Deze tijd betekende wel een Drents record, knap, want het record dat uw verslaggever kon vinden stond al sinds 1985 op 10.05,20.

De 200 wissel was voor meer van de helft van de zwemmers een eerste keer. En dat is een zware afstand, zeker na al een 400 te hebben gezwommen. Nadine won dit programma in 3.33,63, een mooie tijd. Meike zwom net boven de 3.40 en werd derde. Fayen zwom een 3.45, Zoë een 4.40 en Isis 5.06,69. Thomas zwom 3.51, maar die tijd kwam niet in de boeken. Hij werd gediskwalificeerd omdat hij na de rugslag de muur maar niet voelde en dacht: Ik ga alvast richting buik en zet me dan wel af. Maar ja, dat mag helaas niet.

Daarna een klein programmaatje 400 wisselslag, Imre (5.35,44) won daar voor Sofie (5,.37,95) en Femke. Femke zwom als enige van deze 3 dames naar een PR van een kleine 2 seconden, 5.50,17.

Daarna kregen de zwemmers als toetje de opdracht het bad op te ruimen, maar dat deden ze vlot en gedisciplineerd! Volgende week: Zechstein, Bubble tijd! Veel plezier en succes daar allemaal!