//Waterpolo workshop in de Waterlelie

Waterpolo workshop in de Waterlelie

Op zaterdag 25 mei a.s. organiseert Zwembad de Waterlelie in Zuidwolde in samenwerking met ZPC Hoogeveen een waterpolo workshop. Van 13.30 uur tot 15.00 uur kunnen kinderen tot 13 jaar kennis maken met deze leuke en zeer dynamische sport. Daarna kunnen jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen laten zien of zij al dan niet over de benodigde kracht en uithoudingsvermogen beschikken.

Zwembad de Waterlelie biedt ieder jaar een zeer divers aanbod aan (zwem)activiteiten. In 2018 stond de waterpolo workshop voor het eerst op het programma. Ook dit jaar zal veel aandacht worden besteed aan de basisbeginselen van waterpolo, zoals het zwemmen met en gooien van de bal. Met een oefenpartijtje kunnen de aangeleerde technieken meteen in de praktijk worden gebracht. Deelname aan de workshop is gratis, wel moet een entreekaartje voor het zwembad worden gekocht. Geïnteresseerden hoeven zich niet vooraf aan te melden; iedereen met een zwemdiploma kan aan de workshop meedoen.

Waterpolo is de perfecte combinatie voor mensen die van zwemmen houden én echte teamspelers zijn. Een goede zwemtechniek is mooi meegenomen, maar een goede conditie is van groter belang bij deze zeer intensieve sport. Oftewel, je hoeft niet goed te kunnen zwemmen maar je moet dit wel lang kunnen volhouden. Deelnemers aan de workshop zullen dit zeker aan den lijve gaan ondervinden!

Download hier de flyer