//Limietwedstrijd LB 2024 deel 1, Amerena, Amersfoort.

Limietwedstrijd LB 2024 deel 1, Amerena, Amersfoort.

Vandaag, zondag 4 februari 2024, begon voor onze selectie het seizoen van de lange baan in het mooie bad van Amersfoort. 10 banen van 50 meter lengte, wat een bak water! 380 zwemmers, veel publiek, tribune en parkeergarage (helaas) zaten bomvol! Voor de meeste zwemmers is een 50 meter bad bekend terrein, voor sommige nieuw, in ieder geval om een wedstrijd in te zwemmen. En komend vanuit de korte baan is dit best een overgang, dat hebben onze zwemmers gemerkt en gevoeld. Desalniettemin werd er goed gezwommen, trainer Junior was tevreden naderhand. Veel PR’s op basis van een lang bad, logisch aangezien het voor de meeste een tijdje geleden is (ck in Zuidwolde waarschijnlijk) dat daarin is gezwommen. Kijk je in Splashme, dan zie je best veel rode tijden, maar dat komt omdat er veel 25 meter inschrijftijden op papier stonden. Dat allemaal gezegd hebbende: Hoe verliep de wedstrijd? Dat leest u hieronder!

Volle bak zoals gezegd, en we begonnen met de 400 meter vrij voor dames en heren. Sofie, Cynthia, Mathijs, Ramon, Olivier en Tim beten het spits af. Sofie zwom een mooie tijd net boven de 5 minuten, ‘kleine’ broertje Ramon was een paar tellen sneller en zat op de 5 minuten. Cynthia zwom een 5.13, Oliver een 4.15, Tim 4.34 en Mathijs zwom een 4.54.

Het volgende nummer was de 50 vlinder. Luesza zwom een nette 33,54. De jongens gingen niet op voor dit nummer.

De 100 rug: Vaak een nummer vol ZPC-ers (en dan vooral heel wat dames). Dachen, Imre en Nora Lynn zwommen, ook Luc zwom dit nummer. Luc noteerde een 1.07, bij de dames zwom Dachen naar de derde tijd overall: 1.06,84. Imre noteerde 1.12, Nora Lynn 1.15, een mooie kennismaking voor haar met een 100 rug in een 50 meter bad.

De 200 school voor dames en heren was het volgende programmanummer. Nienke, Tim en Mathijs zwommen voor ons. Nienke zwom een 3.07, Mathijs een 3.03 en Tim een knappe 2.49.

Een blokje rammen daarna, de 50 meter vrij. Luesza en Myron werden op het blok verwacht. Luesza zwom een 31, waar Myron een 36 klokte. Taco, ons kanon op de korte afstand, zwom een 25, Jordey een knappe 26 en Gerjan een snelle 27. Knap werk allen!

De 200 wissel die volgde, werd gezwommen door Dachen en Nora Lynn, de heren zwommen dit nummer vandaag niet. Dachen noteerde de tweede tijd van iedereen in 2.24, Nora Lynn zwom 2.53.

De 200 rug was een programmanummer voor Imre, Sofie, Olivier, Luc en Ramon. Hun tijden op een rij: 2.37, 2.38, 2.17, 2.25 en 2.34.

Myron, Taco, Jordey en Gerjan zwommen de snelle afstand 50 school. Myron zwom een 45 hoog, Taco bleef net een honderdste onder de 33, Jordey een 33 hoog en Gerjan zwom 34.47.

Het mooie nummer de 100 vrij was bij de dames voor Nienke (1.05) en Luesza (1.08). De heren zwommen zit nummer niet.

Cynthia zwom de zware 200 vlinder in 3.27. Olivier rondde deze afstand af in 2.25.

Voor de 50 rug kwam alleen Nienke op het blok, ze werd knap derde in een 32,84. Een mooie en snelle tijd!

De 100 school was een prooi voor Dachen, in 1.15 hoog. Jordey, Taco en Gerjan zwommen dit nummer ook, en deden dit verdienstelijk. Jordey in 1.14, Taco ook (een paar tienden langzamer) en Gerjan in 1.17.

De wedstrijd werd afgesloten (ja echt, hij hield een keer op) met de 200 vrij. Imre zwom een 2.19, Sofie een 2.25, Cynthia een 2.31, Nora Lynn een 2.33 en Myron sloot af in 2.49. Bij de heren zwom Tim een 2.09, gevolgd door Luc in 2.11 en Mathijs in 2.19.

Een ongelooflijk lange wedstrijd kwam hiermee aan een eind. Net als bij de minioren een dag eerder (check dat verslag ook!) een karrevracht aan PR’s! Dit laat zien dat ZPC in brede zin op de goede weg is! Daar mogen en kunnen de trainers van de verschillende leeftijdscategorieën trots op en blij mee zijn! Ik eindig dit verslag zoals Chris dat in het verslag van de minioren ook deed: Op naar de volgende! Dat zal voor de selectie trouwens Drachten zijn! Succes allemaal daar!