//LAC deel 3, Hoogeveen

LAC deel 3, Hoogeveen

Daags na de eredivisiewedstrijd was het vandaag de beurt aan de LAC, vandaag, zondag 28 januari, is de derde ronde van deze lange afstand competitie. De competitie van de lange adem dus, waarbij het natuurlijk ook op een goede techniek aankomt om bepaalde slagen lang en goed vol te houden.

Nadat het bad vlot klaar was gemaakt werd er ingezwommen, waarna om 16.00 kon worden begonnen met de 200 wissel. De tijdwaarnemers deden vandaag een test met de Compete app, een app waar we eerder al een keer mee hadden getest buiten in Zuidwolde. De stopwatch wordt dan vervangen door de telefoon (al wordt er uiteraard als backup nog wel handmatig meegeklokt, en de tijden komen dan in de app live in beeld en de tussentijden worden geklokt door op je scherm te tikken. Groot voordeel is, zeker bij een wedstrijd waarbij veel tussentijden worden geregistreerd, dat deze na afsluiten van een serie automatisch in de computer verwerkt worden. Het systeem werkte gister naar behoren, dus dat was in ieder geval een goede zaak.

Maar zoals gezegd begonnen we deze middag met de 200 wissel. Meike, Vigo, Nadine en Thomas gaven gelijk het goede voorbeeld voor vanmiddag en zwommen allemaal een (dik) PR. Meike haalde bijvoorbeeld bijna 18 seconden van haar beste tijd af, knap!

Na dit programmanummer stonden er 4 series 800 meter klaar. De lange adem dus! Voor sommige de eerste keer, voor sommige de zoveelste keer, maar er werd strak en goed doorgezwommen. Niet iedereen wist zijn tijd te verbeteren, maar goed, dat kan ook niet altijd! Rick zwom deze afstand voor het eerst en zwom naar een 12.12,07. Netjes! Zusje Ilse zwom naar een klein PR,maar PR is PR. Mathijs had als doel om voor het eerst onder de 10 minuten te zwemmen, en dat lukte: 9.53,05. Meer dan 34 seconden van zijn beste tijd ooit af. Olivier stoomde weer ouderwets door het zwembad, met 8.32,59 als eindtijd. Geen PR misschien, wel een knappe tijd. Nora Lynn had deze afstand ook nog nooit eerder gezwommen, en tikte aan in 11.05,58. Taco zwom een beste seizoentijd, 9.22,15. Lekker bezig!

Voor de pauze volgde ook nog de 1500 meter, de meest verre afstand van de dag. Cynthia was de enige voor ZPC die daar acte de presence gaf, en zwom in een stabiele race naar 19.39,73.

Na de pauze waren de 400 meters aan de beurt. Twee keer een blok vrije slag, 1 keer een blok wisselslag. Bij de 400 meter vrij haalde Dex meer dan een halve minuut van zijn tijd, en zwom bijna onder de 6 minuten: 6.00,34. Nina zwom deze afstand voor het eerst in een tijd van 6.03,49. Ons nieuwe lid, Fenna Gabriëls, zwom naar een eerste tijd ooit op deze afstand van 6.30,71. Fabiën startte te vroeg en dat leverde haar een dis op. Myron was hier de snelste van allemaal, in een tijd van 5.35,40. Joanne zwom naar een tijd van 7.10,43, boven haar PR maar ook zij zwom een steady race. In het volgende blok van de 400 vrij was het Vigo die een mooi PR zwom, 6.30,39. 10 seconden eraf! Hij zwom mooi lang en zette de turbo aan na het sein van Chris. Nadine zwom 23 seconden van haar tijd af, en eindigde in 6.28,79. Meike en Thomas kwamen nagenoeg tegelijk aan, Meike in een PR, Thomas net niet.

Het volgende blok 400 was de wissel, waar Ramon en Luesza voor gingen. Een zware afstand, en dat werd vooraf al besproken. Luesza zwom deze afstand voor het eerst en dat resulteerde in 5.57, 31. Een PR dus! Ook voor Ramon was de 5.46,18 die hij zwom een nieuwe tijd, hij had deze afstand wel eerder gezwommen (op de NJK in Eindhoven, red) maar dat leverde hem toen een dis op in plaats van een tijd.

De 200 wissel was na het begin- ook het afsluitnummer van deze dag. Robin, Matthijs, Pepijn en Dex zwommen namens de jongens. Ze eindigden qua ranglijst ook op deze volgorde. Robin dook net onder de 3 minuten, Matthijs zwom deze afstand voor het eerst in 3.03,31. Pepijn rondde af in 3.11, en Dex in 3.25. Bij de meiden zwom Eva naar een 3.02,31, Bracha naar een PR in 3.100,16. Jade (3.18,03), Tess (3.21,74), Fabiën (3.25,81) en Hedwig (3.27,01 zwommen allemaal een PR van rond de 8/9/10/zelfs 11 seconden. Knap werk, meiden!

Met dit programmanummer kwam er een eind aan een voor de meesten lang zwemweekend in De Dolfijn. Volgende week zaterdag gaat een deel van bovenstaande zwemmers naar Emmen. De selectie wordt zondag in Amersfoort verwacht voor de eerste wedstrijd in een 50 meter bad dit seizoen, daar waar er nog vele zullen volgen, bijvoorbeeld de week daarna alweer wanneer de selectie in Drachten wordt verwacht. Succes allemaal voor volgende week en de andere wedstrijden die komen gaan!