//NZC deel 3, Hoogeveen

NZC deel 3, Hoogeveen

Zaterdag 27 januari was zwembad De Dolfijn het decor voor de Nationale Zwem Competitie. Na Denekamp en Barneveld was onze club vandaag aan de beurt voor de organisatie. Voor de tijd werd door onze zwemmers in het PID gebouw genoten van een pannenkoekenlunch, en toen die pannenkoeken gezakt waren mochten de zwemmers zich gaan klaarmaken voor waar ze voor gekomen waren: Hard zwemmen!

Er stonden eerst een paar estafettes op het programma. In de tweede estafette, de 4 x 100 wissel,  stonden Nora Lynn, Nienke, Femke en Eva te popelen om de wedstrijd voor ZPC te openen. Ze zwommen sneller dan hun inschrijftijd, en doken zo samen net onder de 5 minuten. Een goede start van de wedstrijd dus.

Taco en Luc mochten daarna starten op de 100 rug. Ze zwommen beide een tijd in de 1.03. Sofie, Cynthia en Esmee zwommen daarna het zelfde nummer, ze kwamen helaas niet aan hun eigen tijden maar zwommen een degelijke 100 rug.

Het onderdeel 200 vrij voor jongens en meisjes was het volgende programmanummer. Dex zwom in 2.55 voor het eerst onder de 3 minuten, en dus dik ook! Lekker! Ramon was ziek geweest deze week en dat bleek ook wel uit een voor hem wat teleurstellende tijd  van 2.13,74. Ondanks dit feit werd hij toch ‘gewoon’ eerste op dit onderdeel. Tess, Eva, Jade, Fabiën en Hedwig eindigden op deze volgorde, bijna allemaal in een dik PR. Knap werk!

Voor de 400 vrij voor jongens en meisjes mochten Olivier, Tim, Jordey, Dachen, Imre en Myron aan de bak. Dachen won dit nummer in een dik PR, Imre was ziek geweest en bleef (dus) ver van haar eigen tijd, ook Myron kwam er niet aan. Olivier zwom op PR, Tim kwam er net niet aan en Jordey was ook nog net niet helemaal fit en zwom zonder te verzuren, dat was de opdracht. Maar hij komt er weer aan zei hij, dus daar houden we hem aan!

Daarna was de 400 wissel aan de beurt. Mathijs lag eerst weer ver achter na de vlinder, maar wist daarna  sterk te eindigen in een PR van dik 2 seconden: 5.34,59. Bij de meisjes was het Nienke in een  PR van bijna 3 seconden de snelste van allemaal: 5.26,41. Super! Femke zwom naar 5.46, Nora Lynn zwom deze afstand voor het eerst en weet nu ook, net als de rest die dit nummer kennen, dat je er goed ‘dood’ op kunt gaan. Ze zwom 6.07.

De heren en de dames zwommen daarna de 100 school. Taco, Luc, Sofie, Luesza, Cynthia en Esmee zwommen dit onderdeel vandaag. De heren zaten in de buurt van hun PR, bij de dames zwommen Sofie en Esmee een dik PR van meer dan 3 seconden. Mooi!

Na de korte pauze werd er weer gestart met een estafette, de 4 x 100 vrije slag. Olivier, Dachen, Tim en Imre werden tweede van de 5 startende teams.

De heren de dames zwommen de 200 vrije slag. Taco, Luc (nog steeds niet helemaal weer fit), Sofie, Esmee en Cynthia zwommen allemaal ongeveer op of net boven hun PR.

De jongens en de meisjes zwommen daarna in 6 programma’s op rij de 100 school. Dex in een mooi PR, Ramon werd helaas gediskwalificeerd (aantikken met twee handen is een vereiste). Eva, Fabiën, Tess, Jade en Hedwig (meer dan 12 seconden) zwommen bijna allemaal dikke PR’s, lekker bezig!  Van het drietal Jordey, Olivier en Tim zwommen de twee laatst genoemden een PR. Jordey zat er weer dichtbij, die komt er zoals zelf gezegd weer aan! Dachen zwom naar een makkelijke winst in dit nummer, bijna op PR. Myron en Imre kwamen daar niet aan. Mathijs zwom op PR naar net onder de 1.19. Op Splashme stond eerst 1.08, dat zou mooi zijn geweest maar was natuurlijk ondenkbaar. Nienke werd daarna tweede bij de meisjes, Nora Lynn zwom net onder de 1.28 naar een PR, Femke zwom boven haar PR.

Het laatste individuele nummer, de 50 vlinder. Taco en Luc zwommen net boven hun PR, Luesza, Esmee en Sofie tikten alle drie nagenoeg gelijk aan in 32 of 33 seconden. De laatst genoemden in een klein PR. Cynthia zwom hier net boven de 40 seconden.

Toen was het tijd voor de afsluitende estafettes. De eerste 4 die op konden voor de 4 x 100 wissel waren Eva, Mathijs, Ramon en Fabiën. Ze zwommen veel sneller dan de Dinkel, maar werden helaas  gediskwalificeerd door een valse start. Daarna waren het Nienke, Dachen, Olivier en Tim die de wedstrijd afsloten met de 4 x 200 wissel. Ze werden derde van de 5 teams.

Hiermee kwam er een eind aan een lange wedstrijd, een wedstrijd met wisselende resultaten. De hulptroepen kwamen daarna weer in actie om ons bad netjes, opgeruimd en schoon achter te laten. Iedereen die aan deze haast militaire operatie heeft meegewerkt: Dank! Volgende wedstrijd: Morgen, ook in ons eigen bad, LAC. Tot dan!