//Wisselende resultaten bij minioren deel 3

Wisselende resultaten bij minioren deel 3

In een vlotte wedstrijd op zaterdagmiddag 9 december, mochten de minioren van Hoogeveen verschillende afstanden zwemmen. Wisselende resultaten werden er gezwommen. PR’s, maar ook tijden een stuk boven de persoonlijk snelste tijd. Het ontbrak de zwemmers vandaag op sommige momenten aan scherpte waardoor dure seconden werden weggegeven.

De wedstrijd werd afgetrapt door twee estafettes 4x50m vrije slag. Met het ontbreken van Fayen Inberg, vanwege ziekte, mochten Thomas Boersma en Zoë van Dijken het water als eerste trotseren. Dit deden ze met verve: Thomas 37.84, Zoë 48.88. Thomas werd opgevolgd door Nadine Beishuizen, Meike Pekelsma en Lizz Broer. Zoë werd opgevolgd door Noortje Heijen, Vigo Norde en Sanne Pekelsma. Met name Lizz en Sanne zwommen een steady race. Als jongsten komen zij niet altijd in actie op de estafette, maar met beiden een eindtijd onder de minuut zorgden zij voor een eerste en derde plek!

Vlak daarna mocht in programma 2, 25m schoolslag, gestart worden door Demi Snippe en Alyssa Dugic. Demi kwam helaas net niet aan haar PR: 33.34 tegenover 32.85. Alyssa zwom 1 seconde van haar PR: 30.54. Op de dubbele afstand, nog moe van de estafette mochten Lizz en Sanne samen met Alina Dugic, Lyenn Dekker en Noortje starten. Het ontbrak Lizz en Noortje hier aan scherpte waardoor ze 50m vrije slag zwommen en dus een diskwalificatie achter hun naam kregen. Alina zwom eenzelfde tijd als haar PR: 1.00.28. Lyenn zwom ook 1 minuut over deze afstand, maar zwom hiermee 2 seconden boven haar PR.

Programma 4 was het decor van de 50m vlinderslag. Vigo, Thomas, Meike, Nadine en Zoë mochten hier starten. De mannen zwommen een tijd vergelijkbaar met hun PR: Thomas 54,76, Vigo 47.38. Vigo zwom twee seconden boven zijn PR. Het goed blijven gooien met de armen is iets wat aandacht vraagt.  Meike zwom maar liefst 3 seconden van haar PR af: 47.95. Nadine zwom er net 0,5s boven: 49.70. Zoë sloot af met een dik PR van maar liefst 6 seconden: 1.14.97.

Demi mocht de vrije slag afbijten in programma 6 de 25m vrije slag. Ze had er zoveel zin in dat er werd gestart voor het startsignaal, geen 7 seconden, maar dat was wel het aantal seconden dat ze van haar PR af snoepte: 31.58. Op de dubbele afstand in programma 7 was het Sanne die haar tijd onder de minuut officieel maakte: 58.48. Lizz, nu wel de goede slag, zwom ook naar een mooi PR in 58.78 (1 sec). In de daarop dubbele afstand was het Alyssa die voor het eerst mee deed aan de 100m vrij. Ze imponeerde met een snelle eerste baan, en ietwat ontwetendheid, maar zwom sterk door en titke aan in 2.00.82. De trainer houdt ervan als zwemmers niet te bang zijn om te starten en moe te worden. Ook Lyenn en Noortje lieten zien dat het meerdere zwemmen zijn vruchten afwerpt. Met beiden een PR van 6 seconden zwom Lyenn naar 1.50.71, Noortje naar een tijd onder de 2 minuten: 1.58.48.

Vigo, Thomas, Meike, Nadine en Zoë zwommen in programma 9 nog de 100 meter rugslag. Bewapend met een tellend keerpunt vanaf deze week, begon iedereen voortvarend. Dat het tellen in de training soms wat langzamer is dan in de wedstrijd kwam naar voren in de diskwalificatie van Zoë en Nadine. Meike zwom een tijd gelijk aan haar PR: 1.37.89 evenals Thomas: 1.42.95. Vigo zwom de seconden er vandaag af op de rugcrawl: 1.30.65 (2 sec). Met de rugcrawl als slag deze periode had de trainer er misschien iets meer van verwacht, al zag het er technisch prima uit!

De halve afstand was er voor Lyenn (52.91, 2 sec PR), Alyssa 58.93, gelijk), Noortje (59,92, gelijk), Sanne (1.04.08, 2 sec PR), Lizz (1.07.03, 1 sec PR) en Demi (diskwalificatie).

Tot slot werd er in programma 13 de 200 meter vrije slag gezwommen. Voor de mannen waren het Vigo en Thomas die voor de PR’s zwommen. Vigo in 43,95 op de eerste 50 en 1:31.53 op de eerste hondered zwom een klein PR van 1 seconde en tikte aan in 3.05.20 net voor Thomas. Thomas zwom in 43.37 en 1.30.76 een sneller eerste deel, maar moest dat op het eind bekopen in 3.06.19, een dijk van een tijd (7 sec PR). Voor de dames waren het Nadine, Meike, Zoë en Alina die mochten starten. Nadine zwom naar een mooie tweede plaats in een PR van maar liefst 11 seconden: 3.09.27. Meike kwam daar net achter in 3.13.43, geen PR voor haar, maar een prima race. Zoë en Alina imponeerden met een enorme hap uit hun PR’s. Voor Zoë maar liefst 9 seconden, waardoor ze aantikte onder de 4 minuten: 3.59.30, een hele mooie tijd. Ook voor Alina, die de 200m vrij best spannend en lang vindt, was het een enorme hap uit haar PR. De vorige keer maakte ze haar debuut, nu zwom ze daar 26 seconden vanaf en tikte aan in 4.24.62.

Een wisselende wedstrijd, met zeker mooie resultaten, maar soms ook wat meer verwachtingen. Dat is iets waar de trainer de komende tijd ook mee aan de slag gaat in de training. Ben je er klaar voor als je op het startblok staat, heb je je blokje goed neergezet of doe je dat op het blok. Kleine dingen die je uiteindelijk helpen om nog sneller te worden.