//Limietwedstrijd Leeuwarden

Limietwedstrijd Leeuwarden

Zaterdag 25 november was de allerlaatste limietwedstrijd om een eventuele plaatsing voor het NJK of het ONK te bewerkstelligen. Dat gold voor een deel van de 11 zwemmers tellende groep die ploegleiders Owen en zijn ‘stagiair’ Gerwin vandaag onder hun hoede hadden in het Kalverdijkje in Leeuwarden.

Het eerste half uur van de wedstijd hoefden we niet te zwemmen, maar in programmanummer 4 mochten de meisjes Tess, Nora Lynn, Fabiën en Femke het startblok voor de 50 meter vlinder. Een korte maar technisch lastige afstand. Femke dook in een klein PR voor het eerst onder de 33 seconden, knap! Nora Lynn dook onder voor het eerst onder de 38 in een PR. Fabiën vloog zelfs 4 seconden van haar PR af. Tess kwam helaas niet aan haar PR, maar ja, we kunnen er als buitenstaander wel altijd vanuit gaan dat je elke keer een PR zwemt maar elke zwemmer weet dat dat natuurlijk helaas niet altijd het geval is.

In programma 5 stond alleen Mathijs op het startblok voor een van zijn favoriete nummers, de 100 meter school. Richting het NJK heeft hij extra punten nodig, en Owen gaf hem de opdracht hard te openen en het tweede deel goed door te trekken. En dat deed hij! Hij opende in een PR op zijn 50 meter tijd in 38 laag en eindigde net onder de 1.22, een PR van precies 3 seconden! Taco, die de laatste tijd strooit met weddenschappen, is weer aan de beurt!

De meisjes mochten daarna aantreden voor bovenstaande afstand. Het was dit nummer aan Jade, Eva en Myron. Myron was hier de snelste in 1.37,40, Eva zwom net boven de 1.41 en Jade werd helaas gediskwalificeerd. Owen en Gerwin waren daar al bang voor, ze stonden er namelijk bijna met hun neus bovenop. Ze trok 1 hand elke keer heel snel weg, wat de keerpuntcommissaris deed fronsen. Helaas, een leer voor de volgende keer!

Daarna een klein programma knallen, met wie anders dan Taco! De tijd op zijn 50 rug was net onder de 29 seconden, hard, maar lang niet aan zijn PR.

Op de 100 vrij kwamen Jordey, Jade, Tess, Fabiën, Eva, Myron en Nora Lynn in actie. Jordey was, als altijd, gebrand op een goed resultaat, maar de 58.00 was helaas ruim boven zijn PR. Nora Lynn dook voor het eerst onder de 1.10, Eva zwom een 1.16, Myron een 1.19, Fabiën een 1.20, Tess een PR in 1.23 en Jade een 1.24.

Na de pauze was het tijd voor Mathijs en zijn moeilijke 100 vlinder, met nog geen 10 minuten daarna zijn 200 wissel. Dat hij soms wat energie teveel heeft kwam hier handig uit, want op deze twee zware afstanden gaf hij voluit gas. Zijn vlinder gaat er steeds beter uitzien volgens Owen en hij zwom naar een PR van een kleine 2 sec. De 200 wissel die dus kort daarna volgde (hij kon na zijn vlinder zo weer terug naar de voorstart) was een afstand om de batterij volledig leeg te trekken. Dat deed hij met een PR van 6 seconden, en dat op een PR die vorige week in Emmen ook al was aangescherpt. Knap! Tim zwom na hem ook deze 200 wissel, zijn enige afstand van deze dag. Dat deed hij knap, hij heeft zich de laatste 3 keer dat hij dit zwom (in Haderslev/Denemarken, Emmen en nu dus Leeuwarden) elke keer een seconde verbeterd. Helaas net niet genoeg voor een echte limiet, maar wel voor een scherpe bonuslimiet!

Het sprintnummer 50 school werd gezwommen door Jordey. Hij zwom hard, maar kwam bij het keerpunt en het eindpunt net niet mooi uit helaas. Het betekende een 32.80 voor hem, eerste in zijn programmanummer maar voor hemzelf toch wat teleurstellend! Jammer!

Bij de 100 meter rugslag bij de meisjes moesten Taco en Mathijs helpen met klokken, want toen was er zelfs een serie met 4 tegelijk van onze club. Jade, Myron, Tess, Fabiën, Eva, Femke en Nora Lynn lieten zien dat ze deze afstand erg goed beheersen. Nora Lynn maakte haar misstap van vorige week goed met een bonuslimiet in 1.12,59. Femke volgde een dikke seconde na haar, zusje Eva zwom naar een 1.22. Myron was de volgende in tijd, een 1.25 betekende een PR voor haar. Ook Jade zwom een PR en deed dit net onder de 1.32, met kort daarna Tess die aantikte in een 1.32.Fabiën sloot de gelederen in een 1.34.

Taco, Jordey en Femke mochten daarna nog even helemaal los met de 50 meter vrije slag. Een wederom molenwiekende Taco zwom onder toeziend oog van zijn ouders 2 tiende sneller dan zijn inschrijftijd, maar de 24.16 was niet zijn vooraf voorspelde 23-er. Daar baalde hij zichtbaar van! Jordey zwom 4 tiende boven zijn inschrijftijd naar een 26.45. Femke had het slotakkoord van vandaag en startte scherp na het vrachtwagensignaal, gegeven deze wedstrijd door haar moeder, en zwom naar een PR met 2 tiende van een seconde, 30.53 is vanaf gister haar nieuwe snelste tijd.

De tassen werden ingepakt, ons plekje leeggeruimd en we konden door de regen weer terug richting Hoogeveen, alwaar iedereen van vandaag morgen weer aan de bak mag voor het LAC. Daarover dus later meer! Vandaag hebben onze zwemmers in ieder geval weer alles gegeven, het was mooi om te zien hoe gebrand ze zijn op prestaties! Keep up the good work!