//LAC, deel 2, Hoogeveen

LAC, deel 2, Hoogeveen

Zondag 26 november was er in ons eigen bad het tweede deel van de LAC. Na veel sprintwerk vorige week in Emmen en gister in Leeuwarden was het dus de lange adem die nodig was!

Na een mooie groepsfoto gemaakt te hebben en een landtraining was het tijd om in te zwemmen, zodat de wedstrijd om 16.30 uur gestart kon worden.

Dex mocht in het eerste programmanummer het spits afbijten met de 200 wissel. Een PR was er voor hem weggelegd, maar dit kon ook te maken hebben met het feit dat hij deze afstand voor de eerste keer met goed gevolg zwom: een mooie 3.20,25 stond naderhand op de klok!

Daarna was het de beurt aan Jade, Fabiën, Nina, Nora Lynn en Eva om deze afstand te zwemmen. Hedwig zou ook mogen, maar was helaas ziek gemeld. Nora Lynn won in 2.48, Nina zwom een PR van 22! seconden en eindigde met de tijd 3.02,26.Eva zwom ook een 3.02, Jade en Fabiën werden beide gediskwalificeerd omdat ze met een hand aantikten bij een keer- of eindpunt.

Daarna mochten de jongens en meiden van de lange adem aan de bak: de 1500 meter vrij was aan de beurt. In de eerste serie waren het Mathijs en Ramon die voor ZPC zwommen. Dat Ramon in zijn element kwam werd snel duidelijk, het duurde niet lang voor hij de leiding pakte en niet meer weggaf. Lars Vos van KSN wilde met hem meezwemmen in het begin, maar blies zichzelf daarmee op. Het duurde tot een meter of  1300 eer de gestaag doorzwemmende Mathijs, die vanaf het begin al zijn eigen race zwom, Lars inhaalde en definitief achter hem liet. Ramon zwom een PR van een kleine minuut, en eindigde in 19.11. Erg knap en weer een Drents record. Uw verslaggever heeft het idee dat er nog wel een aantal gaan volgen op deze manier! Mathijs leverde ten opzichte van hem elke baan een seconde in en eindigde zijn eerste 1500 ooit in 20.12. In de tweede serie ging het weer een klap harder. Luc, Tim, Taco, Imre en Sofie zwommen. Sprinter Taco ging erg hard af, maar dat bleek misschien toch niet zo’n goed idee. Het duurde niet lang of Luc en Tim kwamen hem inhalen. Imre en Sofie volgden. Uiteindelijk bleek Luc de snelste in 17.14, gevolgd door Tim (17.22), Taco (17.46), Imre (18.12) en Sofie (19.30). Vooral Luc, Tim en Imre zwommen veel harder dan hun PR! Hulde!

De 800 meter vrij was daarna aan de beurt. Hier zwommen Jordey, Nienke, Luesza, Myron, Tess en Ilse. Voor Myron wad dit de eerste keer, de anderen kenden de afstand. In de eerste serie zwommen Myron, Tess en ilse. Myron zwom langzaam maar zeker weg en Tess en Ilse volgden. Het leverde een 12.36 op voor Tess en een 13.26 voor Ilse. Lekker bezig! Het leek in de serie daarna wel of Jordey een trekhaak gemonteerd had, want die had Lotte van KSN op sleeptouw. Het leverde haar een PR op, en ze bleven beide net onder de 10 minuten. Luesza zwom in dezelfde serie iets boven haar PR (11.05), waar Nienke er 4 seconden afhaalde en eindigde in 10.22.

Hierna werden de meters afgebouwd en zwommen de meisjes en jongens de 400 vrij. Dex, Ismay en Joanne zaten in serie 1. Joanne zwom 25 seconden van haar PR af en eindigde in 6.55. Mooi! Dex en Fabiën zwommen beide iets boven hun PR. Dex in 6.30, Fabiën, die Leeuwarden misschien nog wel voelde, zwom 6.42. Nora Lynn en Jade zwommen serie 2, Nina liet deze schieten. Nora Lynn kwam tot een PR van 5.25. Jade zwom bijna 10 sec van haar PR af, en eindigde in een mooie 6.21.

Het laatste programmanummer beloofde vuurwerk, want de zware 400 wissel werd gezwommen. Olivier was de jongen omringd door de meiden Dachen, Isa, Femke, Esmee en Eva.  Olivier vloog er vandoor en eindigde met een PR, 4.41! Wat hard! Dachen zwom net onder de 5 minuten, Isa zwom bijna 8 sec van haar PR af en eindigde in 5.35! Femke zwom er zelfs bijna 9 seconden af en kwam tot 5.40! Dit betekende voor haar een limiet voor het NK. Topper! Esmee had net geen PR en kwam tot 5.46. Eva eindigde haar eerste 400 wissel ooit in 6.38, knap hoor!

Met dit vuurwerk kwam een einde aan deze wedstrijd. Voor volgende week staat er niets op het programma, ook een keer lekker na een paar drukke en lange weekenden! De week erna staat het NJK op de kalender. Veel succes voor een ieder die daar naartoe gaat!!