//Limietwedstrijd Emmen

Limietwedstrijd Emmen

Zondag 19 november was Aquarena in Emmen het decor van de limietwedstrijd. Een wedstrijd, zoals de naam al zegt, om limieten of mooie PR’s te zwemmen richting bijvoorbeeld een NK of NJK. De zwemmers konden dus aan de bak, maar dat is de zwemmers van ZPC wel toevertrouwd!

De wedstrijd begon een uur eerder dan in eerste instantie het geval was, dan zouden we ook een uur eerder klaar kunnen zijn. Dat werd alleen gaandeweg de middag een illusie jammer genoeg. De techniek haperde, en dat, naast een aantal andere zaken, vertraagde helaas de wedstrijd. Zonde, want dit ging helaas in het negatieve ook ten koste van de concentratie van sommige zwemmers.

Het eerste programmanummer was de 400 vrij, waar Tim en Mathijs klaar stonden om te beginnen om 15.00 uur. Dit werd uiteindelijk 15.20 uur, dus tussentijds kon het clubtenue weer even aan. Gelukkig had dit geen effect op hun tijden, want ze zwommen beide een sterke 400. Tim in een lage 4.23, Mathijs in een 4.58, beide een nieuw PR van een seconde of 3. Tess en Esmee zwommen dezelfde afstand, zwommen mooi constant maar kwamen beide net iets boven hun PR uit.

Daarna was de 50 vlinder aan de beurt. Robin, Matthijs, Taco, Jordey, Nina en Imre zwommen deze afstand. Iris zou ook zwemmen maar was er vandaag niet bij. Jordey kwam bijna aan zijn tijd, de rest zat onder hun PR. Het zag er mooi en soepel uit en het ging erg hard! Matthijs en Robin, het kunnen wel broers zijn, zwommen de beste PR’s!

De 100 meter schoolslag stond daarna op het programma. De heren deden in dit nummer niet mee, het was hier de beurt aan Fabiën, Bracha, Eva, Isa en Nienke. Is zwom op haar tijd, de rest zwom een (dik) PR. Eva dook bijvoorbeeld voor het eerst onder de 1.40.

Bij de 200 vrij werden Jade, Hedwig, Ilse, Myron, Tim, Olivier, Luc en (in dezelfde serie!) Dex op het startblok verwacht. Het kostte Olivier naar het schijnt het minste moeite, met een 1.57. Hedwig en Myron daarentegen hadden het erg zwaar. Lastige afstand, want: Hoe hard start je, wanneer versnel je, wat als je te snel bent gestart, en zo zijn er nog wel meer factoren die meespelen. Dex kon in het geweld bij de mannen goed mee, zij het op enige achterstand, maar eindigde net boven de 3 minuten. Top!

Een technisch lastig sprintnummer tussendoor, de 50 school. Jordey, Taco, Ramon, Fabiën, Dachen en Luesza gingen er weer voor. De zwemmers zwommen hier op of net boven hun PR.

Van de school naar de rug, de 100 meter. Matthijs, Robin, Eva, Nora Lynn, Nina, Bracha, Femke, Isa, Imre en Sofie gaven daar acte de presence. Matthijs en Femke zwommen hier de meest dikke PR’s, Femke in een 1.13, klasse! Nora Lynn, die de laatste tijd als een komeet omhoog schiet qua tijden, gleed met haar voet uit op de rugslagsteun en zag haar race dus al snel in duigen vallen helaas.

De 200 school werd gezwommen door Myron, Ilse en Nienke. Nienke schoot hier, zoals de laatste tijd wel vaker, uit haar slof met een dik PR in 2.57.

En door naar een sprintnummer, de 50 meter rugslag. Luc, Taco, Hedwig, Imre, Sofie, Esmee en Isa deden aan dit programmanummer mee. Luc zwom naar een PR in 29.30, Hedwig zat boven haar PR en de rest er zo ongeveer op.

Bij de 100 wissel die volgde stonden Dex, Jade, Bracha en Luesza aan de start. Bracha en Jade snelden hier naar een mooi nieuw PR, goed bezig!!

Daarna verdubbelde de wisselafstand, de 200 meter dus. Daarin stonden Ramon, Mathijs, Olivier, Tim, Jordey, Tess, Nora Lynn, Ilse, Eva, Femke en Dachen aan de start. Wat daar een speciale vermelding verdient is het aanscherpen van het eigen Drents record van Dachen, naar 2.19,05. Knap werk weer! Ook Nora Lynn vloog hier door het water en verbeterde haar PR met een kleine 40 seconden! Als dat haar vaker gaat lukken moet Dachen oppassen..

Snel door naar een koningsnummer, de 100 vrij. Tijd om te knallen! Dex, Matthijs, Fabiën, Myron, Nina, Imre en Sofie kwamen voor ons op het blok. Qua tijd viel vooral Fabiën op, ze zwom een dik PR met 1.18,64. Super!

Met de 50 meter vrije slag daarna was het weer tijd om te racen! De racers van dit programma waren Jordey en molenwiekman Taco. Bracha en Jade kwamen namens de dames aan de start. Taco zwom een snelle 24.36 waar hij op een 23er aasde, Bracha knalde naar een dik PR in 33.69!

De zware 100 vlinder stond nog als een van de nagerechten van deze limietwedstrijd. Mathijs, Robin, Dachen en Femke mochten hier voor ons zwemmen. Mathijs zwom een PR, lekker op een slag die hem (nog) niet ligt. Robin knalde naar 1.23,44, top! De dames zaten op of net boven hun eigen tijd.

Ik hoor u denken: Nog meer? We gaan gewoon door richting het echte einde van de wedstrijd met de 200 meter rugslag. Olivier, Luc, Ramon, Hedwig, Nora Lynn, Isa, Nienke, Esmee, Luesza en Tess. Het regende hier PR’s, waarbij de meest in het oog springende die van Ramon was. Hij zwom 18 seconden van zijn tijd af. Erg hard dus!

En met dit programmanummer kwam een eind aan deze (te) lange wedstrijd door alle storingen en andere vormen van oponthoud. Het meest frustrerend was dit natuurlijk voor de zwemmers. Je focussen en concentreren op een race is natuurlijk erg belangrijk voor een zwemmer! Hopelijk verloopt het een volgende keer beter. Op naar de volgende wedstrijd, de limietwedstrijd komende zaterdag in Leeuwarden waar op het moment van schrijven 11 zwemmers naar toe gaan. Volgende week verder dus in een weekend waar ook op de zondag wordt gezwommen in ons eigen bad, waar dan de LAC op het programma staat. Succes weer allemaal!