//Minioren ZPC Hoogeveen zwemmen PR na PR

Minioren ZPC Hoogeveen zwemmen PR na PR

Zaterdagmiddag 18 november was zwembad Hesselingen het decor van het Swimkick Minioren Circuit deel 2. De minioren van ZPC Hoogeveen mochten in deze zware wedstrijd meerdere keren aan de start verschijnen. En hoe?! Met een bak vol aan PR’en en een paar hele mooie races was het voor de trainer en het publiek een genot om naar te kijken.

De wedstrijd werd direct goed afgetrapt met de 4×50 meter wisselslag. Met een eerste en derde plek, werd direct de toon gezet. De beide teams lieten zien dat we alle slagen binnen Hoogeveen beheersen. Zoë van Dijken en Lyenn Dekker zwommen beiden een sterke 50 meter rug in 52 seconden. Meike Pekelsma en Nadine Beishuizen namen het over op de school en tikten aan in 49 en 45 seconden. Fayen Inberg en Vigo Norde mochten de technische vlinderslag zwemmen wat ze beiden netjes deden: 49 en 48 seconden. Thomas Boersma en Alina Dugic maakten het af in een sterke 37 en een mooie 52.

Daarna was het de 50 meter rugslag die op het programma stond. Sanne Pekelsma, Demi Snippe, Alyssa Dugic, Lizz Broer, Noortje Heijen en Lyenn mochten deze afstand zwemmen. We oefenen deze slag in de training en dat was direct te zien tijdens de wedstrijd. Lyenn kwam net niet aan haar tijd van 52 uit de estafette; ze tikte aan in 54 seconden. Alyssa zwom met een sterke onderwaterfase voor het eerst onder de minuut: 58:93. Sanne zwom een dik PR van 16 seconden: 1:06.09. Demi zette voor het eerst een tijd op het bord op deze afstand: 1:09.25. Lizz startte helaas te vroeg en werd gediskwalificeerd.

Ook de oudere minioren mochten de rugcrawl zwemmen in programma 5: 100 meter rugslag. Veel zwemmers gingen iets te langzaam weg, waardoor zij een negative split zwommen. Het leverde wel een paar PR’s op, maar op deze leeftijd is zo’n indeling nog niet gewenst.

Alina zwom een PR van 3 seconden en tikte aan in 2:20.50. Zoë (57/56) 1:52.50, Nadine (49/48) 1:37 en Meike (49/48) 1:37.90 zwommen allemaal een negative split. Vigo zwom een sterke opbouwende race en tikte aan in 1:32.34. Thomas moest zijn meerdere erkennen en tikte aan in 1:42.53, maar met een mooie grote slag zoals de opdracht was.

In programma 8 en 9 stond de vrije slag op de planning. 50 vrij en 100 vrij. Alle kinderen lieten zien dat ze niet bang zijn om moe te worden en durfden op deze afstand echt even te knallen. Alyssa zwom een sterke 50 vrij en tikte weer onder de minuut aan in 53.39. Lyenn moest haar meerdere erkennen in Alyssa en zwom net boven haar PR: 54.42. Noortje kwam helaas niet aan haar PR en zwom er 4 seconden boven. Sanne maakte een mooie slag richting de minuut en tikte aan in 1:01.73. Lizz kwam net boven haar PR en Demi snoepte maar liefst 22 seconden van haar PR af: 1:22.28.

In programma 9 barstte het geweld los. Thomas, Vigo en Meike vochten het in de laatste serie uit, waarbij Thomas aan het langste eind trok: een hele mooie 1:22.54. Vigo daar net achter in 1:22.84 en Meike als winnaar bij de meisjes in 1:25.53. Nadine en Fayen zwommen in serie twee, maar sluiten de volgende keer gewoon aan in de laatste serie. Nadine zwom 1:26.24 en Fayen 1:31.86. Zoë en Alina mochten het programma openen. Zij deden dit in twee mooie tijden: Alina 2:08.27 en Zoë voor het eerst door de 2 minuut grens: 1:51.45.

Na de vrije duurde het niet lang voordat de zwemmers weer mochten. De vrije slag had beste indruk gemaakt op de zwemmers, dus even eten, drinken, afdrogen en ze moesten weer. Alyssa en Demi mochten starten op de 25 meter schoolslag. Beiden in een dik PR: Alyssa in 8 seconden: 31.65 Demi in 12 seconden: 32.85.

De dubbele afstand werd gezwommen in programma 11. Alina eindigde als 7e in een tijd van 1:00.64, bijna onder de minuut! Sanna in PR-vorm zwom weer 10 seconden van haar PR af en tikte aan in 1:06.73. Lizz zwom ook een klein PR van 2 seconden: 1:06.97.

Lyenn en Noortje mochten in programma 12 voor de eerste keer de 100 meter wisselslag zwemmen. Beiden deden dit heel knap. In een tijd van 1:57.17 werd Lyenn knap 6e van het programma! Noortje zwom de zware vlinderslag goed door en tikte aan in 2:23.13.

Ook van deze afstand werd de dubbele afstand gezwommen. In programma 13 werd de 200 wisselslag gezwommen. Iedereen deed dit erg knap na de zware afstanden die al geweest waren. Vigo zwom zelfs een PR van 5 seconden: 3:25.69. Thomas, die de vorige keer gediskwalificeerd was, zwom een mooie 3:43.44. Nadine, nog moe van de vrij, zou het wat rustiger aan doen. Dat lukte niet zo goed en ze zwom naar een PR van 5 seconden: 3:28.29. Fayen lukte het ook om er nog een klein PR (1 sec) uit te halen: 3:44.40.  Zoë en Meike werden helaas gediskwalificeerd.

Een mooie wedstrijd, waar ook veel medailles mee werden genomen naar huis. Mooi om te zien dat wat er geoefend wordt in de training terugkomt in de wedstrijd. Een prima wedstrijd, op naar deel 3!