//Uitstekende 2e ronde ZPC Hoogeveen in eigen bad

Uitstekende 2e ronde ZPC Hoogeveen in eigen bad

De door velen gevreesde 100m vlinder en 400m vrij stonden vandaag op het programma. En ja het was enorm zwaar, maar iedereen heeft weer zijn uiterste best gedaan! En we zijn op de ranglijst uitgelopen op de nummer 2, dus ben ik super tevreden!

Het eerste nummer was de 4x 50m wissel junioren. Mathijs Wierbos, Rick Zuurman, Vigo Norde en Stan Mokken zetten een prima 2.52.28 neer! De meisjes mochten voor de 4x 50m vrij aan de bak.

Ilse Zuurman, Joanne Vos Fien Bentum en Ismay Dekker finishten in 2.37.75, dik onder de inschrijftijd! Darryl Lubbinge won de 200m wissel, Tigo Wilderdijk debuteerde met 3.04.66 en ging steenkapot. Dezelfde afstand won Mirthe Schenkel ( wat superfijn dat ze bij ons zwemt!) .
Vigo zette op de 400m vrij een nette 6.40.37 neer, hij kon nog mooi versnellen op de laatste 2 banen, maar ik denk dat hij nog sneller kan! Ilse Z. werd 3e op deze afstand, zij had dit al eens een keer (sneller) gezwommen. Nadine Beishuizen verbeterde zich met ruim 6 seconden, heel goed! Fayen Inberg en Meike Pekelsma lukte dat helaas niet. Fien, Ismay , Sara Venema en Joanne zwommen deze afstand voor het eerst. Ze deden het allemaal voortreffelijk en bleven allen ruim onder de vervangende tijd! Robin Wierbos debuteerde op de 200m wissel en met 2.58.37 werd hij knap 1e. Bracha Bork werd 3e in 3.11.55, Iris Langevoort zette een 3.33.24 op de klok.

De 200m vrij werd in een spannende race nipt gewonnen door Rick, met een pr van ruim 11 seconden, echt geweldig! Ook Matthijs haalde fors wat van zijn tijd af, maar liefst 17 seconden, echt top!. Stan had last van zijn oog en stopte met de race,heel jammer voor hem. Anna Venema haalde bij de meiden de punten binnen op deze afstand. Ook zij verbeterde zich met bijna 6 seconden. Amy Broer bleef niet achter, bijna 15 seconden sneller vandaag!

Darryl won de 100m vlinder, voor Tigo was het te lang, hij kon het niet volhouden helaas. Ook Mirthe won deze afstand, dat leverde weer veel punten op. Na de pauze mocht Isis Koelewijn eindelijk zwemmen op de 100m rug, maar helaas werd ze gedist.

De 50m vrij gemengd leverde weer een scherpe tijd op! Robin,Rick, Bracha en Iris waren ruim 7 seconden sneller dan hun inschrijftijd. Vigo debuteerde op de 100m vlinder met 1.49.19 en dit was goed voor de 3e plek. Meike zwom net onder de vervangende tijd op haar 100m vlinder, ze heeft nu 2.03.29 staan. Voor Fayen stopte de klok op 2.04.82 en Nadine klokte 2.10.90, geen diskwalificaties, dus goed gezwommen meiden!

Robin vlinderde naar de winst in 1.25.80, 7 seconden eraf! Bracha verslikte zich helaas , ze stopte maar ging uiteindelijk toch verder, maar de diskwalificatie blijft staan. Gelukkig zwom Iris naar 1.47.23, nog altijd veel sneller dan de vervangende tijd! Rick werd knap 2e op deze zware afstand met 1.42.08, netjes! Matthijs ging veel te hard van start en moest dat later bekopen, hij zette 1.51.19 neer. Bij de meisjes deed Anna helaas niet mee, dus hier een langzame tijd jammer genoeg.

Gelukkig was t gedaan met de zware afstanden!

Darryl won de 50m vrij , Tigo kon zich nipt verbeteren tot 31.73 en dat is mooi! Mirthe deed hetzelfde bij de dames. Een kleine verbetering voor Ismay, super! Ilse en Amy konden zich niet verbeteren. Darryl, Tigo, Robin en Matthijs konden direct weer aan de bak voor de 4x 50m vrij, ze wonnen ruim voor Aqua. De afsluitende estafette was de 4x100m vrij dames. Mirthe,Iris,Ilse en Bracha werden knap 2e.

In de tussenstand staan we ruim 460 seconden voor op Thor, dus het ziet er allemaal geweldig uit!! Op naar de 3e ronde !