//Sint Maarten wedstrijd voor G-zwemmers

Sint Maarten wedstrijd voor G-zwemmers

Zaterdag 4 november hebben de G-zwemmers de Sint Maarten wedstrijd gezwommen. Er waren 40 deelnemers van 6 zwemverenigingen; Aqua ’68 uit Assen, het Ravijn uit Nijverdal, de Stroom uit Beilen, Z&PV de Veene uit Almelo, de Waterratten uit Ommen en ZPC Hoogeveen.

Er is met heel veel plezier, heel goed gezwommen door alle deelnemers! En er zijn heel veel medailles uit gedeeld. Ook de zwemmers van ZPC Hoogeveen hebben veel medailles mee naar huis genomen.

Nienke zwom de 25m rugslag, de 50m schoolslag en de 25m vrijeslag. Zij heeft 2 keer een hele dikke pr gezwommen. Op de 25m vrijeslag was zij 18 seconden sneller en op de 25m rugslag zwom ze maar liefst 22 seconden van haar tijd af. Op beide afstanden werd dit beloond me een zilveren medaille.

John zwom op de 50m schoolslag naar een mooie derde plek. Ook zwom hij de 50m en 100m vrijeslag, op deze afstanden mocht hij allebei de zilveren medailles mee naar huis nemen.

Nicol heeft in haar nieuwe badpak ook goed gezwommen. Haar tijden zaten helaas net boven haar pr’s, maar waren wel goed voor 3x goud!

Ook Esther is op alle 3 haar afstanden naar een gouden medaille gezwommen. Ook wist ze een pr van 2 seconden te zwemmen op de 50m schoolslag.

Marloes heeft op alle 3 de gezwommen afstanden haar tijden verbeterd. Op de 50m schoolslag zwom zij een pr van 6 seconden en de 50m vrijeslag 1 seconde. De tijd op de 50m rugslag verbeterde ze met maar liefst 10 seconden! Ondanks deze goede tijden viel ze helaas net buiten de medailles.

Jannie zwom deze wedstrijd voor het eerst de 50m schoolslag en 50m rugslag. Op beide afstanden heeft zij een goede tijd neergezet, wat haar 2 zilveren medailles opleverde. Op de 25m vrijeslag zwom ze een pr van 14 seconden, ook dit was goed voor zilver.

Arjan zwom de 50m rugslag, 100m vrijeslag en 50m schoolslag. Op al deze afstanden mocht hij de gouden medaille mee naar huis nemen. Ook was zijn tijd op de 50m schoolslag goed voor een pr van 3 seconden.

Na afloop van de wedstrijd kreeg iedereen een attentie mee naar huis omdat het de Sint Maarten wedstrijd was. Voor iedereen was er een gezond bedankje in de vorm van een zakje met 3 soorten fruit.

Tot slot willen wij alle vrijwilligers die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt heel hartelijk danken voor de hulp. Zonder vrijwilligers geen wedstrijd!

Dank jullie wel!