//Vervroegde competitieronde, deel 2, Barneveld

Vervroegde competitieronde, deel 2, Barneveld

Na een eerste ronde in Denekamp was het nu Barneveld dat in de navigatie gezet kon worden. Best snel dus na de eerste competitieronde, maar dat had alles te maken met het internationale toernooi in Denemarken waar de ontvangende club van vandaag, met de prachtige naam DWK (de Waterkip), en wijzelf aan meedoen over twee weken. Uw verslaggever moest een aantal uren stilzitten op de terugreis vanaf het Griekse Kos zondagavond, dus had zo mooi wat te doen op de terugvlucht.

De wedstrijd van vandaag begon met een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van een miniorentrainer van DWK, Sebastiaan Kuijper (1978-2023). Niet geheel onverwachts begreep uw verslaggever, maar dat dit een enorme impact heeft op de club uit Barneveld is natuurlijk duidelijk. Ons medeleven gaat uiteraard uit naar DWK, die moet omgaan met dit zware verlies. Sterkte!

Na de eerste estafettes waar ZPC niet aan mee deed, was het de beurt aan het viertal Nienke, Femke, Eva en Nora Lynn om allemaal een 100 vrij te zwemmen. Ze deden dit samen erg goed en zwommen 10 seconden van hun intijd af. Knap werk! Het viertal van DWK bleef ze echter wel ruim voor.

Daarna was het de beurt aan de heren, waar de zware 400 wissel op het programma stond. Een afstand waar je, misschien zelfs wel meerdere keren onderweg, goed stuk kan gaan. Olivier en Luc werden eerste en derde van de 5, zwommen beide wel boven hun PR. De dames Janna en Dachen gingen ook op voor deze afstand, en zwommen beide een tijd net onder de 5 minuten. Voor Janna zat er een PR in van een kleine 5 seconden, lekker bezig!

Bij de jongens stond de 400 vrij op het programma. In een veld van 9 jongens, waaronder 8 zwemmers van DWK, zwom Ramon, hoe kan het anders zou je haast zeggen op zijn favoriete vrije slag, naar de winst in het programmanummer. Hij eindigde in een tijd van 5 minuten, beduidend langzamer dan een paar weken geleden maar zoals gezegd goed voor de winst. De meisjes Eva, Tess, Jade, Fabiën en Hedwig zwommen ook deze afstand. In de volgorde zoals de namen vermeld staan zijn ze ook geëindigd. Vooral Eva en Tess schoten uit hun slof, beide met een dik PR van rond de halve minuut op hun intijd. Chapeau! Hedwig verdient ook een vermelding, zij zwom 20 sec van haar tijd af en eindigde vlak voor de stopwatch op 7 minuten sprong. Boem!

Jordey en Tim gingen daarna op voor de 200 wissel. Ze zwommen beide net iets boven hun intijd. Tja, een PR zwemmen is mooi maar dat  lukt natuurlijk niet altijd. De meisjes Imre, Sofie en Luesza zwommen ook dit nummer. Imre zwom in dit programma naar de winst met een PR van 5 seconden, een mooie 2.38,38. Luesza had er ook zijn in en zwom 6 seconden van haar tijd af.

In programma 14 zwommen de meisjes de 200 meter vrije slag. Nienke won van de 20 meisjes die meededen. Femke, Nora Lynn en Myron zwommen allemaal mooie PR’s op deze leuke afstand.

De 100 vlinder voor heren en dames was de volgende afstand. Olivier, Taco, Luc, Janna en Esmee waren hiervoor ingeschreven. Een ieder zwom ongeveer op zijn of haar intijd, alleen Janna, die al eerder in de wedstrijd erg hard zwom, snoepte als enige anderhalve seconde van haar tijd af.

Bij de estafette die volgde, de 4 x 200 wissel, zwommen Imre, Dachen, Olivier en Tim naar de (dikke) winst, en dat zelfs net iets onder hun gezamenlijke intijd.

Rugslagtijd. En hoe! De meisjes Tess, Hedwig, Jade en Fabiën zwommen hier erg goed. De drie eerstgenoemde bezetten de plaatsten 1,2 en 3 in dit programma. De nummers 1 en 2 zwommen hierbij ook een mooi PR in iets meer dan anderhalve minuut. Netjes!

Olivier, Luc, Dachen en Isa zwommen daarna hun, voor een aantal van deze mensen geliefde, 200 meter schoolslag. Isa zwom hier anderhalve seconde van haar PR af. Lekker!

De 100 vlinder voor Ramon en Eva volgde. Eva zwom sterk en 3 sec van haar PR af, Ramon, die deze afstand steeds beter beheerst, zwom er zelfs 9 seconden van af. De een in ongeveer 1.30, de ander in 1.20. Ook Jordey, Tim, Imre, Luesza en Sofie zwommen deze afstand. Imre en Luesza wisten er nog een PR uit te persen, de anderen deze keer niet. Nienke, Femke en Nora Lynn sloten het vlinderbal waarbij Nienke weer de winst in ‘haar’ groepje pakte.

Door naar een knalnummer, de 50 meter vrij. Taco, Owen, Luc, Janna, Dachen, Esmee, Isa en Myron gaven daar acte de présence. Taco was de snelste ZPC-er, in een tijd gelijk aan zijn PR in Steenwijk een pr weken geleden. Het regende PR’s bij dit nummer, waarbij vermeld moet worden dat Esmee voor het eerst onder de 30 seconden dook. Toch een dingetje, en terecht naar mijn idee, voor veel zwemmers!

De heren zwommen daarna naar een tweede plaats in de 4 x 100 meter vrij, boven hun intijd deze keer. De dames zwommen de 4 x 200 meter vrij, eveneens boven hun intijd. Ze wonnen met twee banen verschil, dat dan weer wel!

Na deze estafette was ZPC klaar. Na een zware trainingsweek werden er mooie PR’s gezwommen, maar zo’n week kost natuurlijk wel veel kracht en inspanning, en ook dat was toch soms aan de tijden te merken.

Desalniettemin won Hoogeveen deze tweestrijd van DWK met nu een puntentotaal van 7836.38. Over twee weken treffen beide clubs elkaar in Haderslev, Denemarken! Tot ziens dus!