//4 kamp wedstrijd met medailles
Zwembad de Dolfijn

4 kamp wedstrijd met medailles

Afgelopen zaterdag was de 4 kamp wedstrijd met medailles. Op het programma stonden 25/50 rug en 25/50/100 vrij.

We begonnen met de meisje 50 rug daar zwom Alina. Met een mooie start heeft ze daarom ook 5 seconden van haar tijd af gezwommen. Nu mocht Bjarn van start gaan. Na een mooie 50 meter tikte hij helaas niet op zijn rug aan. Waardoor hij jammer genoeg gediskwalificeerd werd.

Het volgende programma was voor de meisje minioren 4. Daar mochten Lyenn, Noortje, Sanne en lizz. Voor Noortje en Sanne was dit de eerste keer dat ze deze afstand zwommen maar allebei hadden ze een mooie tijd gezwommen. Lyenn was is top vorm en zwom er 3 seconden van af. Lizz had een goeie start en zwom ook een mooie 50 meter. Bij de jongens waren en Jayden en Matthijs die mochten zwemmen. Het was voor Matthijs de eerste keer dat hij een wedstrijd deed. Allebei de jongens zwommen super goed.

Nu mochten de meisje minioren 3 25 meter rug zwemmen. Jalysha, Alyssa, Demi en Jinthe. Deze meiden waren er helemaal klaar voor en wat zwommen ze allemaal goed. Ze hebben allemaal mooi hun tijd verbeterd.
Bij de jongens 25 meter rug mocht Bas zwemmen. Bas vond het wel heel spannend maar hij zwom ook super goed. Hij heeft gewoon 9 seconden van zijn tijd verbeterd.

Bij de meisjes 50 meter rug mochten Ilse, Ismay en Joanne. Er was goed geoefend en dat kon je ook zien aan de tijd. Joanne had een nieuw badpak aan een pijpjes badpak en wat ging de daardoor snel een dikke pr van 5 seconden.
Na de meisjes mocht Stan. Stan zwom super goed hij zwom een pr van 4 seconden. Bij de dames 50 meter rug zwommen Nina, Madelon, Bracha, Iris, Janella, Anne, Alizée,nicol, Naomi en Amy. Nina had de zelfde tijd als nummer 1 daar baalde ze wel want nu was ze helaas 2e. Madelon was 3e en daar achter was net Bracha. Ze baalde als een stekker want net geen medaille. De rest van de meiden hadden super goed gezwommen en mooie tijden neer gezet. Bij de heren waren het Robin en Mathijs die mochten zwemmen. Robin een mooie 2 seconden van zijn tijd afgezwommen en Mathijs had ook een goeie tijd neer gezet.

Na de pauze begonnen we met estafettes. Hoogeveen had 3 teams. Waarbij er helaas 2 teams gediskwalificeerd waren maar het andere team is heel knap eerste geworden.

Na de estafettes gingen we verder met de 50 meter vrije slag. Als eerste mocht Alina zwemmen die heeft haar tijd met wel 11 seconden verbeterd. Knap hoor! Bij de jongens is Bjarn helaas gediskwalificeerd doordat hij te snel het water in wilde en daardoor te vroeg gestart is. Nu waren de meisjes minioren 4 weer aan de beurt. Alle 4 de meiden hebben heel goed gezwommen. Een mooie tijd hadden ze neergezet. Bij de jongens was het voor Jayden en Matthijs voor het eerst dat ze 2 banen moesten zwemmen. Ze hielden het heel goed vol. En toen ze uit het water kwamen zeiden ze dat ze eigenlijk nog niet zo moe waren.

De meisje 25 meter vrije slag heeft Jaylisha 3 seconden pr en Alyssa 5 seconden. Voor Jinthe 15 seconden pr super knap! En voor demi was het voor het eerste dat ze deze afstand zwom en heeft ze ook een hele mooie tijd neergezet. Nu was het weer de beurt aan Bas. Bas was weer goed naar iedereen die voor hem aan de beurt was aan het kijken hoe ze dat nu eigenlijk deden. En hij was in top vorm. Een pr van 13 seconden. De dames 100 meter vrije slag. Bracha was weer met 4e geworden. Madelon was net iets sneller. Nina heeft een mooie eerste plek te pakken. De rest van de meiden hebben mooie tijden neergezet. Ze hebben natuurlijk de hele week niet getraind en dan wel een wedstrijd dan zijn die tijden knap hoor. Bij de heren hadden Robin en Matthijs een super snelle start en hebben ze een goeie tijd gezwommen. Nu mochten de meisjes 50 meter vrije slag. En ook nu kon de zien dat Joanne in top vorm was want weer een pr van 8 seconden. Ilse had ook een goed tempo te pakken. Ismay was er ook helemaal klaar voor en had ook een mooie pr van 4 seconde. Stan mocht deze wedstrijd afsluiten en ook bij hem kon je zien dat zijn techniek ook al een stuk verbeterd is.

Het was weer een gezellige wedstrijd. Iedereen heeft goed zijn best gedaan.