//ZPC Hoogeveen heeft een succesvol NK langebaan

ZPC Hoogeveen heeft een succesvol NK langebaan

Maar liefst 14 medailles (3x goud, 6x zilver en 5x brons) zijn er behaald bij het NK langebaan te Amersfoort. Met als kers op de top een WK-limiet en Nederlands jaargang record voor Janna van Kooten. Dit jaar was het ONK lange baan in Amersfoort en duurde 4 dagen waar het normaal 3 dagen duurde.

De eerste dag begon gelijk goed met gouden plak voor Janna op de 400 meter vrij bij de dames senioren 1 en 2, daarnaast plaatste ze zich hierop voor de A-finale. In de Finale zwom Janna zichzelf naar het zilver toe met een klein pr. Dominique Dingshoff en Charlotte Wilbers deden deze afstand ook. Ze wisten zich hierop te plaatsen voor de B-finale maar helaas wisten beiden niet hun beste tijd te evenaren.  Charlotte Wilbers heeft het hele seizoen in Amerika getraind en was tevreden met hoe ze nu zwom, het waren pas haar tweede en derde 400m vrij van het seizoen.
Daarna waren Luc Kerpels en Olivier Wilbers aan de beurt op de 400 meter wissel. Luc wist hierop gelijk een mooi pr te zwemmen maar helaas kon Olivier hier in de ochtend nog niet aankomen. Gelukkig mochten beiden in finale sessie dit nog een keer doen, In de finale zwom Olivier wel een mooi pr. Daarnaast zwommen Luc en Olivier ook nog samen met Tiamo van der Veen de 200m vrij. Alleen Luc zwom hierop een klein pr. Dominique deed ook de 100 meter rug en zwom hierop een klein pr. Als Laatste in de ochtend sessie was Tiamo aan de beurt op de 50m rug. Tiamo is dit seizoen aan het werken om een hogere slag frequentie te gaan draaien zodat hij mee kan gaan komen met de  oudere jongens op de korte rugcrawl afstanden, helaas is dit niet zomaar gedaan en moet hij daarin nog groeien, maar groeien gaat hij zeker.

Op de tweede dag van het NK was Olivier als eerste aan de beurt. Waar Olivier in de ochtend weer net geen pr zwom, haalde hij in de middag een halve seconde van zijn pr af. Daarna was het de beurt aan Tiamo, hij mocht 100m rug zwemmen en zwom hierop vlak boven zijn pr. De volgende afstand voor de zwemmers van Hoogeveen was de dames 200m vrij, Charlotte, Dominique en Janna zwommen deden dit. Janna behaalde hierop wederom een gouden plak bij de dames senioren 1 en 2 en plaatste zich voor de A-finale. In de finale sessie zwom ze een pr waardoor ze onder de WK kwalificatie eis zit, daarnaast behaalde ze hierop het zilver. Dominique en Charlotte zwommen beiden vlak boven hun pr. Als laatste van ochtend mocht Imre Bouwland haar eerste afstand van het NK zwemmen, de 50 meter rug waar ze mooi in de buurt kwam van haar pr.

De derde dag werd er begonnen met de dames 100m vrij voor Charlotte en Janna. Bij Charlotte was goed te zien dat ze in Amerika niet niks heeft gedaan zwom hierop op 1 tiende na geen pr. Janna was weer op dreef en zwom een seconde van haar 100m pr af haalde zilver in de ochtend en brons in de middag sessies. Dit werd gevolgd door de heren 200m rug. Tiamo liet hierop zien dat de 200m rug hem toch meer ligt en won het brons door een mooi pr te zwemmen. Daarnaast mocht Tiamo in de middag nog een keer 200m rug waar nog weer wat meer van zijn tijd afsnoepte. Verder Zwommen Luc en Olivier dit ook beiden in een prima race. Na de 200 rug was het tijd voor de 1500 meter vrij, Imre in de ochtend sessie en Dominique in de middag sessie. Imre verraste hierop door een heel dik pr te zwemmen waardoor ze brons kreeg. Dominique kon helaas geen goede slag vinden, en zwom ver boven haar pr.

De laatste dag was ook gelijk de drukste dag, omdat aansluitend aan de ochtend sessie ook het NJK lange afstanden plaatsvond. Tim Zuurman ging hier 1500m vrij doen en Sofie Vos 800m. Tim Zuurman liet zien dat hij in vorm was en zwom maar liefst een halve minuut van zijn pr af. Sofie Vos zwom haar beste tijd van het seizoen maar kon niet in de buurt komen van haar pr.  De ochtend sessie begon met de 100 vlinder dames waar Janna het Goud pakte in haar leeftijdsgroep. Senna van der Veen en Dominique Dingshoff waren als volgende aan de beurt. Zij gingen 200 rug zwemmen. Senna heeft de afgelopen tijd niet goed kunnen trainen wegens een schouder blessure, ze was echter wel tevreden want ze zwom alweer een stuk hardere dan bij de regio. Op de 4de dag ging Tiamo 200m vlinder zwemmen, hij wist hierop zowel in de ochtend als in de middag zijn pr te verbeteren. Daarna was het weer de beurt aan Janna op de 50 m vrij, met een mooi pr behaalde ze hierop het zilver. Direct na de 50 vrij was de 200m wissel heren, Olivier deed hier aan mee. Met een mooie race zwom Olivier vervolgens een klein pr. De ochtend sessie voor de senioren werd afgesloten met de dames 800m vrij en heren 1500 meter vrij. Bij de dames waren het Dominique en Charlotte die moesten zwemmen. Charlotte behaalde het zilver na een mooie race waarbij ze nipt clubgenoot Dominique versloeg. Dominique liet zien dat ze nu haar slag wel goed te pakken had en hield zich perfect aan haar plan. Na nog een mooie eindsprint moest ze genoegen nemen met het brons. Hierna was Luc aan de beurt, waar hij normaal vaak te hard afgaat deed hij dit nu niet, dit was terug te zien in zijn tijd. Hij zwom een halve minuut van zijn pr af. Als laatste was Olivier aan de beurt die in de middag sessie de 1500 mocht zwemmen, hij wist hierop brons te halen.

Volgend weekend komen de zwemmers van ZPC Hoogeveen in actie op het NJK in Eindhoven, met hopelijk net zulke mooie resultaten!