//Solide 3e ronde in hoofdklasse competitie

Solide 3e ronde in hoofdklasse competitie

In Denekamp stond zaterdagmiddag de 3e ronde in de Eredivisie op het programma. Een zwaar programma met onder andere de 200m vlinderslag bij de jeugd en de 400m wisselslag bij de junioren. Middenin een zwaar trainingsblok was het afwachten wat voor tijden er op de klokken zouden komen. Voor de meeste zwemmers stond er ‘s ochtends nog een pittige training op het programma, maar daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken.

Bij de dames was Janna van Kooten afgelopen week ziek, waardoor ze helaas niet mee kon doen en er waren er een paar onverwachte diskwalificaties die veel punten hebben gekost. De meeste ploegen in de eredivisie zwemmen op zondag, dus het is nog even afwachten wat de stand is na 3 van de 4 rondes.

Na de yells van de 4 deelnemende ploegen begon de wedstrijd goed met winst op de 4 × 100m wisselslag bij de meisjes junioren. Nienke Koster, Dachén Haaijer, Esmee van der Tuuk en Fenna Westerneng waren een maatje te groot voor hun concurrenten van ZV 44 uit Zwolle, De Dinkel uit Denekamp en WS Twente uit Hengelo.

Na de meisjes was het de beurt voor de jongers junioren op de 4 × 200m vrije slag. Jordi Thole en Tim Zuurman zwommen hier samen met de veel jongere Ramon Vos en Svenn Melfert naar een mooie 9:13.28, 6 seconden onder hun inschrijftijd.

Voor de senioren stonden de 50m vlinderslag, 200m rugcrawl en 200m schoolslag op het programma. Bij de heren kregen Darryl Lubbinge, Owen Peeks, Mac Peeks en Taco Hengstman deze wedstrijd ondersteuning van jeugdzwemmer Tiamo van der Veen. Tiamo won de 200m rugcrawl in een mooie 2.06.33. Ook was er voor hem een mooi persoonlijk record op de 200m schoolslag en zwom hij op de afsluitende 4 × 100m wisselslag een hele goede 58.55 op de 100m rugcrawl.

Op de 50m vlinderslag waren het Taco en Darryl die voor de punten zwommen, waarbij Taco een mooi pr zwom. Owen was de 2e man op de 200m rugcrawl in een tijd die hem een beetje tegenviel. Op de 200m schoolslag zwom hij een mooie 2.40, helaas vond de jury dat zijn beenslag niet reglementair was. Darryl zwom een prima 2.34 op die 200m schoolslag en Taco zwom wederom een klein persoonlijk record.

Senna van der Veen, Dominique Dingshoff en Mirthe Schenkel deden er bij de dames alles aan om het gemis van Janna op te vangen. Dominique zwom een mooi persoonlijk record op de 200m schoolslag, maar werd helaas om een onduidelijke reden gediskwalificeerd op de 200m rugcrawl. Mirthe traint niet zoveel meer, maar liet toch een mooie 200m schoolslag zien. Senna zwom op zowel de 50m vlinder als de 200m rugcrawl vlak boven haar pr en viel prima in voor Janna op de afsluitende 4 × 100m vrije slag.

Bij de meisjes junioren 2 zwemt voor Hoogeveen alleen Femke ter Horst. Met een dik persoonlijk record op de 200m schoolslag en een tijd vlak boven haar pr op de 100m rugcrawl deed ze dit zeer goed. In dezelfde leeftijdscategorie heeft ZPC bij de jongens maar liefst 4 fanatieke zwemmers die niet voor elkaar onder willen doen. Svenn Melfert en Ramon Vos zwommen met mooie persoonlijke records voor de punten op de 100m rugcrawl, maar ook Amor van der Veen zwom een mooi pr op deze 100m rug.
Matthijs Boersma zwom 4 seconden van zijn persoonlijk record op de 200m schoolslag en was daarmee de snelste van de vier. Maar ook Ramon en Svenn zwommen dikke persoonlijke records.

Bij de meisjes jeugd liet Carlijn Gruppen zien dat ze technisch erg mooi kan zwemmen. Dit resulteerde in een mooi persoonlijk record op de zware 200m vlinderslag. Ook Imre Bouwland zwom een mooie tijd op deze 200m vlinder. Met 2.43.38 zwom Esmee van der Tuuk een nieuw pr en samen met Carlijn voor de punten.

Bij de jongens jeugd waren het Oliver Wilbers en Luc Kerpels die zich lieten zien. Ondanks de zware trainingen zwommen beiden op de 200m wisselslag een klein persoonlijk record. Later deden ze dit op de zware 200m vlinder nog een keer dunnetjes over door ver onder hun oude beste tijden te duiken. Ruben Westerneng zwom op beide afstanden ook een persoonlijk record, Cai Mink kon helaas niet aan zijn beste tijden komen vandaag.

Dachén Haaijer liet zien dat ze niet bang is voor een zwaar programma. Met een goede 100m schoolslag in de wisselslag estafette, een keurige 5.02.31 op de 400m wisselslag, een tijd (58.70) vlak boven haar pr op de 100m vrije slag en vlak daarna nogmaals een tijd onder de minuut in de vrije slag estafette zwom ze veel belangrijke punten bij elkaar. Met een goed pr op de 400m wisselslag en een redelijke 100m vrije slag was Fenna Westerneng de 2e zwemster voor ZPC. Sofie Vos, Nienke Koster en Isa Kerpels hadden een iets mindere wedstrijd en bleven boven hun beste tijden steken deze wedstrijd.

Bij de jongens junioren liet Tim Zuurman zien dat het elke week beter en sneller gaat zwemmen. Met 5.05.59 op de 400m wisselslag en 59.31 op de 100m vrije slag kwamen er wederom 2 persoonlijk records op de klokken. Ook zijn 2.05 in de 4 × 200m vrije slag estafette is het vermelden waard. Jordey Thole werd helaas gediskwalificeerd op de 400m wisselslag en bleef boven zijn pr steken op de 100m vrije slag en ook hij had een belangrijk aandeel in de 4 × 200m estafette.

Zondagavond zal blijken wat de tijden waard zullen zijn ten opzichte van alle ploegen. Mede door de diskwalificaties viel de eindscore een beetje tegen. In de stand na 3 rondes is de Dinkel ons helaas voorbij gestoken, dus aan de zwemmers de taak om in april tijdens de 4e en laatste ronde revanche te nemen.