//ZPC Hoogeveen met acht junioren naar het N.K. in Eindhoven

ZPC Hoogeveen met acht junioren naar het N.K. in Eindhoven

Aanstaand weekend zal ZPC Hoogeveen met acht junioren aanwezig zijn bij de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven. Twee jongens en zes meisjes zullen op verschillende slagen en afstanden starten en we zullen zien hoever ze kunnen komen.

De jongste is de twaalf jarige Femke ter Horst die in een klassement zwemt en daarbij tien afstanden zal gaan zwemmen. Bij de jongsten hebben ze het zo georganiseerd dat zij nog niet voor de prijzen gaan zwemmen, maar alle afstanden en slagen zwemmen en dan word daarvan een klassement opgemaakt.

Bij de meisjes junioren 3/4 heeft Hoogeveen vijf meisjes die daar gaan strijden voor de medailles en daar is het Dachèn Haaijer die er goed voor staat. Zij heeft er voor gekozen niet al te veel afstanden te gaan zwemmen, maar de afstanden die ze zwemt staat ze erg hoog. Daarnaast zal zij deel uitmaken van de drie estafettes die ze gaan zwemmen, samen met Sofie Vos, Fenna Westerneng, Nienke Koster en Esmee van der Tuuk. Deze meisjes zwemmen samen nog veel afstanden, waarbij Sofie de wat langere nummers zwemt en er vooral veel rugcrawl door de andere meisjes gezwommen gaat worden.

Fenna Westerneng en Nienke Koster zijn beide van 2009 en zij moeten strijden voor de medailles met de leeftijd ouder (2008), waardoor het moeilijk zal zijn om in de prijzen te vallen. Dit is helemaal niet erg, want deze meisjes ontwikkelen zich goed en moeten leren omgaan met wedstrijden op hoog niveau.

Bij de jongens twee deelnemers, Jordey Thole en Tim Zuurman. Zij mogen ieder veel afstanden zwemmen en voor Jordey betekent dit vooral de schoolslag waarbij hij goed staat. Deze jonge zwemmers zullen er allemaal voor gaan en hopen er met elkaar een mooi weekend van te maken.