//Achtste na de eerste competitieronde

Achtste na de eerste competitieronde

De eredivisie van het seizoen 2022-2023 werd afgetrapt bij de Dinkel in Denekamp. Na een heel aantal jaren met 3 verenigingen gezwommen te hebben, kwam daar nu verandering in. Vorig jaar zwom ZPC Hoogeveen al met de Dinkel uit Denekamp en WS Twente uit Hengelo, maar dit jaar zwemt ook ZV 44 uit Zwolle mee.  Waar normaal Jennie en Jessica aan de badrand stonden om te coachen, stonden zij nu te klokken en werden hun rollen vervuld door Junior en Niels.

Vanzelfsprekend werd de wedstrijd afgetrapt met de yells en de eerste estafettes van alle verenigingen. De sfeer zat er goed in. De meisjes 4x200m vrije slag mochten beginnen. Hierbij zwommen Dachèn, Fenna, Nienke en Sofie naar een mooie tijd van 9.15,05. Allen met een tijd onder de 2.20,00. Hierna werd de 4×100 vrij door de jongens gezwommen. Een leuke ervaring voor de jongere zwemmers Mathijs en Ramon, die met de oudere Tim en Jordey deze estafette mochten zwemmen.

Het programma werd na de estafettes vervolgd door het eerste programma van de senioren. Voor hen stonden vandaag de 100m schoolslag, 50m rugcrawl en 100m wisselslag op het programma. Bij de dames werd dit programma gezwommen door Senna, Dominique en Mirthe en bij de heren waren dit Darryl, Owen, Mac en Taco. Hoewel hij ongetraind was, zwom ook Niels van Eck nog de 100m schoolslag en voor de punten!

Niet in alle leeftijden hebben we veel zwemmers, zoals bij de junioren 2 en jonger van de meisjes. Hier zwemt enkel Femke ter Horst, maar in haar eentje doet ze dit heel goed. Zij hadden vandaag een goed programma met de 100m vlinderslag en de 200m rugcrawl. De jongens zijn wat beter vertegenwoordigd. Hier zwemmen namelijk Ramon Vos, Amor van der Veen, Sven Meffert en Mathijs Boersma. De oudsten waarmee zij moeten zwemmen zijn van 2009, terwijl zij zelf van 2010 of 2011 zijn, maar daarvan is niet veel te merken. Ze deden namelijk erg goed mee.

Niet te vergeten was de leeftijd jeugd 2 en jonger, waarbij Dachèn, Carlijn en Imre ZPC Hoogeveen vertegenwoordigden. Dachèn zwom een leeftijd hogerop en dat was niet zonder reden. Ze zwom een erg mooie 200m schoolslag wat leidde tot een PR van 2.40,64 eveneens als de 100m rugcrawl waar ook een PR genoteerd werd. De andere dames zullen de volgende ronde weer kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Bij de jongens werd deze leeftijd ingevuld door Tiamo, Olivier, Ruben, Luc en Cai. Een heleboel dus. Het is mooi te zien dat alle jongens bij kunnen dragen in deze competitie. Deze heren waren goed op dreef, zodat in het begin van dit seizoen al mooie tijden en PR’s werden genoteerd.

Bij Junioren 4 en jonger waren het Isa, Nienke, Fenna, Esmee en Sofie. De 100m schoolslag viel goed in de smaak. Hierbij zwom bijna iedereen een PR. Ook bij de heren in deze leeftijd was dat het geval. Tim en Jordey zwommen samen voor de punten op de 100m schoolslag en 200m vrije slag.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Bij de dames werd de 4x100m wisselslag gezwommen en bij de heren 4×200 vrij. In beide gevallen was het geen volledig seniorenteam, maar desondanks werd de tweede plek behaald.

Nadat op zondag alle clubs de competitie gezwommen hebben, staan we op de achtste plek en daar mogen we heel tevreden mee zijn. Op naar de volgende ronde!