//Nederlandse Kampioenschappen zwemmen weer met publiek

Nederlandse Kampioenschappen zwemmen weer met publiek

Aanstaand weekend zijn de Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor junioren in Eindhoven en na lange tijd mag er weer publiek bij. ZPC Hoogeveen gaat deelnemen met vijftien zwemmers/sters in de leeftijd van meisjes 2010 t/m 2007 en jongens van 2009 t/m 2006.

Bij de meisjes geen deelnemers van 2010, maar voor 2009 zullen Nienke Koster en Fenna Westerneng gaan starten. Bij deze jonge leeftijden zijn er geen limieten vast gesteld maar startten de beste 40 kinderen over tien afstanden. Deze 10 afstanden worden gezwommen en naar aanleiding daarvan worden de nummers één, twee en drie bepaald, waarbij ze de slechts gezwommen afstand mogen wegstrepen.

Bij de meisjes en jongens junioren 3-4 zijn er limieten die ze moeten zwemmen om te mogen deelnemen. Bij de meisjes 2008 is Hoogeveen goed vertegenwoordigt met Esmee van der Tuuk, Sofie Vos, Dachèn Haaijer en Joy ten Hoove.

Bij deze meisjes staat vooral Dachèn hoog op de ranglijst, maar de KNZB vond het nodig om twee leeftijden bij elkaar in te laten zwemmen wat betekent dat ze tegen de meisjes van 2007 moeten zwemmen. Rare beslissing, omdat de KNZB heel graag leden wil vast houden en dan is dit de leeftijd categorie waarin je moet zorgen de zwemmers te behouden. Wat is er dan mooier om op het NK hoog te scoren en in de buurt van de medailles te zwemmen.

Bij de meisjes 2007 zijn het Imre Bouwland, Jasmijn Sterken en Carlijn Gruppen die zullen startten. Carlijn was het laatste NK goed voor drie medailles en we gaan zien wat ze in dit veld in een 50m bad kan.

Deze meisjes zullen de 4 x 200m vrije slag, 4x 100m vrije slag en de 4 x 100m wisselslag estafette gaan zwemmen. Daarbij wordt er in verschillende samenstellingen gezwommen en staan ze steeds net achter de drie grote clubs, maar zijn zeker niet kansloos voor een medaille.

Bij de jongens helaas geen jongens van 2009/2008 omdat de club deze niet heeft, maar wel 2007 jongens met Tim Zuurman en Jordey Thole. Bij de jongens 2006 Cai Mink, Ruben Westerneng, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen en dat zijn jongens waar nog wel wat van verwacht wordt.

Deze laatste vier jongens zullen estafettes gaan zwemmen samen met Tim Zuurman in verschillende opstellingen, waarbij ze goed op de ranglijst staan. Olivier en Tiamo staan persoonlijk erg hoog bij verschillende afstanden en bij hun de leeftijd 2007 (die erg sterk is in Nederland) en 2006 samen en dat zal maken dat beiden flink aan de bak moeten.

Er is goed getraind en er wordt met vertrouwen uitgekeken naar deze Kampioenschappen, waar iedereen zeker hard wil zwemmen.

De ploeg vertrekt donderdagmiddag richting Eindhoven waar vrijdag het drie dagen durende NK begint.