//ZPC Hoogeveen zwemt kampioenswedstrijd Eredivisie in Den Haag

ZPC Hoogeveen zwemt kampioenswedstrijd Eredivisie in Den Haag

Nadat FC Emmen gepromoveerd is naar de eredivisie gaat ZPC Hoogeveen in deze eredivisie, waar de club al 22 jaar zwemt, de strijd aan met de beste zes ploegen van Nederland in Den Haag.

Helaas kon er door de corona maar drie van de vier rondes gezwommen worden maar daarbij was de ploeg uit Hoogeveen zeer constant wat resulteerde in de zesde plaats in de tussenstand.

De beste zes ploegen gaan de strijd aan en de andere twaalf teams worden opgesplitst in twee poules om te zien wie er tenslotte gaan degraderen naar de eerste divisie.

ZPC zal de strijd aan gaan met de Blue Marlins wat een startgemeenschap is van Rotterdam/Den Haag, ZPC Amersfoort, PSV Eindhoven, De Dolfijn uit Amsterdam en WVZ uit Zoetermeer.

Dat de ploeg geen lands Kampioen word dat staat wel vast, want tegen zulke grote club met zoveel leden zal de ploeg geen potten kunnen breken, maar iedere zwemmer zal voor zijn/haar afstand vol gaan en dan zien we wel op welke plaats de ploeg eindigt.

De zwemmers, ouders en klokkers zullen met de bus naar Den Haag reizen en hopen een leuke wedstrijd te gaan zwemmen met mooie races.

Veel estafettes bij deze wedstrijd en vooral mix met jongens en meisjes met op het eind de 8 x 50m vrije ,met van elke leeftijd een jongens /meisjes.