//Vierde ronde eredivisie ZPC Hoogeveen in Denekamp

Vierde ronde eredivisie ZPC Hoogeveen in Denekamp

De vierde ronde die eigenlijk de derde ronde was, door de corona was deze afgelast, werd gezwommen in Denekamp tegen WS Twente en “de Dinkel”

Begonnen werd er met de 4 x 200m vrije slag meisjes en ZPC had een geweldige ploeg staan. Jaren is het zo geweest dat deze estafette moeite had om onder de vervangende tijd te zwemmen. Bij de eredivisie is het zo dat er bij elke afstand een vervangende tijd is, voor het geval je geen zwemmers kunt laten startten op deze afstand, of deze zwemmer daar niet onder zwemt. Carlijn Gruppen, Sofie Vos, Dachèn Haaijer en Jasmijn Sterken lieten zien dat zij daar geen enkele moeite mee hadden. Met 9.06.74 zwommen ze samen naar een hele mooie tijd en doordat zowel Twente en de Dinkel geen ploeg kon opstellen deden ze dat in hun eentje.

De ploeg zwom solide, met hier en daar een enkele uitschieter waarvan Tim Zuurman er één was. Hij zwom een hele goede 200m wisselslag met een mooi dik p.r. Maar ook Ruben Westerneng maakte een goede indruk met zijn 100m vlinder en 200m wisselslag.

Bij de heren waren het Owen Peeks en Maik Huser die op de 100m rug de punten bij elkaar haalden, met voor Owen een mooi p.r. van 1.00.35, waarbij de 1 minuut grens in zicht komt.Maud Dokter heeft in ieder geval een hele goede instelling gekregen sinds ze bij Hoogeveen zwemt en vecht voor elke meter, wat haar mooie tijden oplevert. Joy ten Hoove ging op de 100m vrije slag naar een mooie 1.04.86 en dat was een ruime verbetering.

Bij de jongste meisjes zijn het Fenna Westerneng en Nienke Koster die beide heel goed kunnen meekomen in deze eredivisie en nu ook beiden een afstand wonnen. Quinn Heederik en Mac Peeks zijn de beide zwemmers bij de Jeugd 2 en jonger die daar samen hele goede zaken doen voor Hoogeveen. Bij beide afstanden werden zij én en twee wat veel punten opleverde. Daar zwemt verder nog de één jaar jongere Luc Kerpels en hij doet het de laatste tijd heel goed, bij de 200m rug ging hij tien seconden sneller. Taco Hengstman ging op zijn beide afstanden de 100m rug en de 50m vlinderslag sneller, hij gaat zich heel goed ontwikkelen binnen ZPC.

Alinda Dingshoff was weer van grote waarde voor de club en zwom een goede gedegen wedstrijd met twee keer winst en een groot aandeel in de 4 x 100m vrije slag estafette die ze samen met Charlotte Wilbers, Dominique Dingshoff en Mirthe Schenkel zwom.

De mannen estafette 4 x 50m wisselslag met Maik Huser, Darryl Lubbinge, Kylian Heederik en Owen Peeks zorgden voor een goede afsluiter van deze ronde waar ZPC naar verwachting de zesde plaats zal vasthouden.

A.s weekend reist de ploeg op vrijdag af richting Luik waar ze na drie jaar weer gaan deelnemen aan de Grand prix International de la Ville de Seraing.