//Geweldige tweede ronde eredivisie voor ZPC Hoogeveen

Geweldige tweede ronde eredivisie voor ZPC Hoogeveen

ZPC Hoogeveen heeft de tweede ronde in de eredivisie heel goed gezwommen en zal op basis van de punten zeker niet gaan zakken op de ranglijst, waar de ploeg de zevende plaats van de achttien beste clubs uit Nederland bezet.

Begonnen werd er met de 4 x 200m vrije slag waar Ruben Westerneng, Olivier Wilbers, Tim Zuurman en Tiamo van der Veen de tweede beste tijd 8.22.02 van alle clubs in deze eredivisie noteerde, alleen PSV was met 8.16.53 sneller. Dat was al een super begin waarbij de jongens boven zichzelf uitstegen en vooral Tim en Ruben hun p.r.’s verpulverden.

Na dit goede begin hield het niet meer op met goede tijden zwemmen, Alinda Dingshoff ging bij de 200m wisselslag twee seconden sneller en datzelfde deed Kylian Heederik bij zijn 200m wisselslag en zette een mooie 2.08.43 op de klok.

Bij de 100m vlinderslag een mooi p.r. voor Maud Dokter die laat zien dat ze eraan komt en dat haar training inzet beloond gaat worden. Tweede zwemster daar was Almyra Santing die naar 1.16.01 zwom en dat was een mooie verbetering van haar beste tijd.

Bij de jongens 100m vlinderslag was er de 1 minuut doorbraak voor Quinn Heederik 0.59.28 en als tweede Mac Peeks met een p.r. van twee seconden naar 1.05.54. Luc Kerpels die altijd heel hard traint en erg gedreven is verbeterde zich hier nu naar 1.07.79,  hij is op latere leeftijd naar Hoogeveen gekomen maar gaat nu de schade inhalen.

Bij de 200m rugslag waren het Nienke Koster en Fenna Westerneng die beiden ver voorop gingen en alle twee een dik persoonlijk record noteerden.

Bij de dames nummers waren het Alinda Dingshoff die samen met Mirthe Schenkel en Charlotte Wilbers voor de punten gingen. Bij de heren naast Kylian Heederik waren het Owen Peeks, Maik Huser en Darryl Lubbinge die dit samen opknapten.

Bij de 200m schoolslag meisjes een ontketende Dachèn Haaijer die met 2.42.67 een nieuw Drents record neerzette en zij staat landelijk met deze tijd hoog en zal op de NK straks moeten laten zien wat ze kan. Carlijn Gruppen die op alle afstanden heel goed uit de voeten kan volgde op gepaste afstand met 2.52.59 en dat was voor de punten een hele goede score van beide dames. Bij de jongens was het Cai Mink die zich niet de kaas van het brood liet eten en een hele mooie 200m schoolslag zwom in 2.37.80.

Bij de meisjes 200m vrije slag waren het Jasmijn Sterken en Maud Dokter die beiden voor de punten gingen waarbij er voor Maud een p.r. op de klok kwam 2.15.86. Bij de jongens op de 200m vrije slag Quinn Heederik die nu naar 1.55.74 ging en dat was een mooie verbetering, Mac Peeks zwom daar de tweede tijd met vlak daar achter een goed zwemmende Luc Kerpels met 2.03.86.

Bij de heren 200m vrije slag was het Owen Peeks die met 1.55.87 samen met Kylian Heederik voor de punten zwommen , maar daar was het Taco Hengstman die steeds beter begint te zwemmen en nu een mooie 2.02.77 neer zette. Hij is ook een zwemmers die op latere leeftijd aansluiting heeft gezocht bij Hoogeveen en nu begint te wennen aan de arbeid en steeds beter begrijpt hoe het werkt.

Bij de 100m rugslag meisjes waren er een heleboel nieuwe tijden, zo ging Carlijn Gruppen nu naar 1.06.42, Dachèn Haaijer naar 1.08.61 maar zij is een jaar jonger, Joy ten Hoove van dezelfde leeftijd naar 1.09.71. Esmee van der Tuuk naar 1.12.54 en Sofie Vos naar 1.13.57. Hele mooie tijden voor deze meisjes en met het NK in zicht geeft dit een goed gevoel.

Tiamo van der Veen ging op deze 100m rug naar 0.59.86 en hij had misschien wel op iets meer gehoopt, maar je kunt jezelf ook teveel druk opleggen. Daar nog een mooie verbetering voor Ruben Westerneng en vooral de 1.11.61 van Tim Zuurman was een dik p.r. van drie seconden. Jordey Thole ging hier naar een mooie 1.12.56 en de rug is nooit echt zijn ding geweest maar hij gaat het toch steeds beter onder de knie krijgen.

In de afsluitende 4 x 100m wisselslag dames een mooie opening op de rug van Senna van der Veen 1.05.93, waarna Mirthe Schenkel de schoolslag zwom en zij heeft het na de terug komst van het OC Hengelo wel moeilijk maar gaat toch steeds beter zwemmen. Alinda Dingshoff zwom een hele snelle 1.00.04 op de 100m vlinderslag en dat was een opsteker voor het NK, waarna Charlotte Wilbers het afmaakte met een 0.58.85 wat een eerste plaats opleverde.

Bij de heren 4 x 50m vrije slag had Hoogeveen drie teams opgesteld en het eerste team met Kylian Heederik, Darryl Lubbinge, Owen Peeks en Maik Huser werden hier in 1.38.38 tweede achter de Dinkel uit Denekamp en het tweede team met Taco Hengstman, Quinn Heederik, Luc Kerpels en Mac Peeks bleven daar met 1.41.15 vlak achter. Het jonge team met Olivier Wilbers, Ruben Westerneng, Cai Mink en Tiamo van der Veen zwommen samen naar 1.46.03.

Dit was een mooie ronde met heel veel nieuwe tijden en nu zal de focus helemaal gericht zijn op het NK senioren/jeugd 3/4/5 december in Den Haag en het NJK junioren op 10/11/12 december in Eindhoven.