//Hele goede tijden tijdens derde deel Minioren Club Meet

Hele goede tijden tijdens derde deel Minioren Club Meet

Vandaag, 6 november 2021, stond de toekomst van ZPC Hoogeveen weer aan de start voor het derde deel van de Minioren Club Meet. Samen met de toekomst van Trivia, Thor, Polaris, Bubble, KSN en ZC Borger werd er ontzettend hard gezwommen in het water van de Dolfijn. De zwemmers die getraind worden door Mariët Koster hebben de afgelopen periode aan de borstcrawl techniek gewerkt. Dit was zeker terug te zien in de tijden en de techniek van de zwemmers, maar ook de op de andere slagen regende het PR’s!

De mannen Mathijs Boersma, Amor van der Veen en Ramon Vos trapten de wedstrijd af met de 100 meter wisselslag. Mathijs de Wit van KSN was net een maatje te groot voor de jongens, maar ze zwommen hun eigen race en lieten zien dat ze flink hebben getraind de afgelopen tijd. Mathijs Boersma zwom 6 seconden van zijn PR af naar 1:30.84 en Ramon snoepte 8 tienden van zijn PR af en kwam uit op 1:34.08. Amor liet ook zien in goede doen te zijn en zwom met een tijd van 1:41.23 7 seconden sneller dan hij ooit had gedaan!

De meiden stonden vervolgens klaar om de 100m schoolslag te gaan racen. Puk van der Starren, Fabiën van Halderen, Ilse Zuurman en Tess Broer zwommen in de leeftijd minioren 5 en jonger, terwijl Fayen Ingberg, Hedwig Bork, Jade van der Veen, Fien Bentum en Eva ter Horst in de leeftijd minioren 4 en jonger verder op in de wedstrijd dezelfde afstand zouden gaan zwemmen. Voor Puk (2;09.72) en Tess (2:16.54) kwam er deze wedstrijd voor het eerst een tijd op de klokken te staan. Fabiën en Ilse zouden later op de uitslagen zien dat ze DIS achter hun naam hadden staan, wat een diskwalificatie betekent. Fabiën deed borstcrawl benen na de start en Ilse startte te vroeg, AA diskwalificatiecode. Helaas, maar zwemmen is ook leren en deze meiden nemen dit weer mee naar de volgende wedstrijd en gaan dit goed oefenen in de training.

In de minioren 4 en jonger zwom Eva op haar wat minder geliefde schoolslag als een speer naar de eindstreep en liet Veerle van Bloois van Trivia met een tijd van 1.54.58 op 4 seconden achterstand. Wat een tijd! Jade, Fayen en Hedwig zwommen hun eerste 100 meter schoolslag en zwommen naar 2:03.49, 2:23.06 en 2:33.67. Heel knap. Fien kreeg de diskwalificatiecode SS achter haar naam, wat betekent dat ze niet met twee handen tegelijk heeft aangetikt bij de muur. Jammer, want ze zwom heel mooi. Een aandachtspunt om mee te nemen naar de training!

Op de 100 meter vrijeslag voor meisjes minioren 4 en jonger moest Eva, Feline Bruns van ZC Polaris net voor laten gaan. Met een tijd van 1:31.60 zwom Eva 6 seconden van haar PR af, maar het was net 1 seconde te langzaam voor de winst. Jade heeft de afgelopen borstcrawl periode goed opgelet, wat resulteerde in een pr van 8 seconden. Als ze nog een iets langere slag gaat zwemmen, gaat ze vast de volgende keer nog veel sneller. Ook Hedwig die een PR van 1 seconde zwom, Fien die een PR van 4 seconden zwom en Fayen die haar PR evenaarde, laten zien dat de borstcrawl periode en de aanwijzingen haar vruchten heeft afgeworpen.

De jongens minioren 6 en jonger zwommen ook de 100 meter vrije slag. Mathijs zwom in een nieuwe zwembroek en dat gaf hem misschien net dat extra zetje. Hij had al een snelle tijd staan, maar ook vandaag werd er nog 9 tienden afgesnoept naar 1:16.03. Mathijs wil heel graag 1.15 zwemmen, maar dat komt vanzelf. Ramon en Amor waren in een heftige strijd verwikkeld met Daan Mulder van KSN. Beide mannen zwommen een mooi PR (weer een mooi resultaat na de bc periode), Amor zwom er 6 seconden af naar 1:22.79 en Ramon pakte vier seconden en zwom naar 1:20.04. Heel knap gedaan.

Op de 50 meter vrij voor meisjes minioren 5 en jonger regende het grote PR’s. De trainingsuren in de techniek en keerpunten leverden veel snelle tijden op. Fabiën zwom 4 seconden sneller dan ooit naar 46.25, Puk met 3 seconden sneller dan ooit naar 49.26 en Tess met maar liefst 9 seconden sneller dan ooit naar 56.26.

In een bloedstollende estafette voor de pauze werd er in de gemengde estafette op de 4×50 schoolslag nipt van ZC Borger gewonnen. ZC Borger lag bij het induiken van de laatste zwemmer een halve baan voor op Mathijs Boersma. Mathijs en zijn nieuwe broek waren een goede match deze wedstrijd en haalden Borger nog net in. Mathijs zwom een officieuze tijd van 43 seconden, wat ontzettend hard is.

Na een verdiende korte pauze waarin iedereen was bijgekomen van de estafette pakten Amor en Ramon de badmuts en bril weer op om de 50 vlinder te zwemmen. Mariët blijft de gehele minioren periode de golving tijdens de vlinderslag en het ritme benadrukken wat resulteerde in een goed gezwommen 50 vlinder. Beide mannen deze keer geen PR, maar de techniek zag er goed uit!

In programma 12, de 100 meter rugslag voor meisjes minioren 5 en jonger werd Hoogeveen vertegenwoordigd door Ilse, Fabiën, Tess en Puk. Een heel tevreden trainster keek ook hier weer hoe 2 van de 4 zwemmers naar een mooi PR zwommen. Ilse, goed voor 7 tienden PR, en Fabiën, goed voor 10 seconden PR, zwommen naar respectievelijk 1:54.36 en 1:57.82. Wauw! Elin Reinstra van Trivia won het programma met 1:31.54. Een groot verschil qua tijden, maar als trainers van de minioren maken we ons daar nu nog niet druk om. We leiden zwemmers op om hun gehele zwemcarrière hard te kunnen zwemmen en zich te kunnen blijven ontwikkelen. Deze harde tijden komen dus vanzelf een keer in de buurt!

Het laatste individuele programma was de 50 rugslag meisjes minioren 4 en jonger. De volgende techniek periode is de rugslag, dus de basistijden voor deze periode worden vandaag gezwommen. Dat het met de basis goed zit, lieten Eva, Jade, Fien, Hedwig en Fayen zien. Met een dik PR voor Eva (2 sec) 47.45, Jade (2 sec) 53.42 en Fien (6 sec) 57.22 was de toon gezet. Hedwig (8e) en Fayen (10e) lukte het niet om een PR te zwemmen, maar lieten zien mooi mee te komen in de groep van 14 zwemmers in deze leeftijd.

De wedstrijd werd afgesloten met de koppelrace jongens 4×50 wisselslag gezwommen door Amor en Mathijs. En de meisjes 4×50 vrije slag gezwommen door alle meiden in de groep van Mariët. De jongens moesten KSN met Mathijs de Wit en Daan Mulder met 19 seconden ver voor zich laten en genoegen nemen met een mooie tweede plek. De meiden in ZPC Hoogeveen 1 zwommen zich na een korte, maar zware wedstrijd naar de 4e plek en de meiden van ZPC Hoogeveen 2 zwommen naar de 6e plek.

De opzet van de clubmeet is iets veranderd naar een korte en snelle wedstrijd. Deze snellere opzet, waarbij alle zwemmers vaak en snel achter elkaar moeten starten zorgt voor een leuke sfeer tijdens de wedstrijd. De borstcrawl die deze periode centraal stond, heeft er voor gezorgd dat de zwemmers zich goed hebben ontwikkeld wat zich vertaalde in een PR regen op de afstanden met deze slag. De volgende periode de rugcrawl, wat in de volgende clubmeet vast ook nieuwe PR’s zal opleveren.