//Steigerplank cup succesvol voor ZPC Hoogeveen

Steigerplank cup succesvol voor ZPC Hoogeveen

Afgelopen zaterdag werd er in thuisbad De Dolfijn eindelijk weer een leuke wedstrijd gezwommen. Samen met “de Vikings”uit Harlingen, KSN uit Beilen, en ZV New Wave Almere werd een lang programma afgewerkt en kwamen er voor de zwemmers van ZPC hele mooie tijden op de klok. In de ochtend was er een aanbod van verschillende afstanden en slagen, waar dan in de middag de finales volgden.

Bij ZPC direct in de morgen al hele snelle tijden en na een lange periode zonder wedstrijden lag dit wel in de verwachting. Bij de jongens waren het Luc Kerpels en Ruben Westereng die beiden op de 100m vrije slag onder de 1.minuut doken met respectievelijk 0.58.06 en 0.59.07, wat taart betekent voor de trainsters. Hier was het verder Jordey Thole die de kans greep en een hele mooie 1.03.03 noteerde.

Bij de meisjes een heel sterk zwemmende Jasmijn Sterken die met een verbetering van drie seconden nu naar 1.01.82 ging op dezelfde afstand. Hier mooie nieuwe tijden voor Fenna Westereng, Isa Kerpels en Tilly Werners waarbij gezegd moet worden dat laatste helaas de club gaat verlaten. Dachen Haaijer was erg goed op dreef bij de schoolslag nummers en zette hier hele mooie tijden neer. De 50m ging naar 0.36.63, de 100m ging nu drie seconden sneller naar 1.18.71, op de 200m ging naar 2.51.64 en dat zijn allemaal tijden waarmee ze landelijk goed kan mee doen.

Olivier Wilbers is de laatste wedstrijden heel goed bezig en verpulverd overal zijn tijden. Vorig weekend ging de ploeg naar Hengelo en daar begon zijn verbeteringen al fors en nu in het thuis bad ging hij daar mee door Zijn 200m schoolslag ging tien seconden sneller 2.42.52, de 200m wisselslag naar een mooie tijd van 2.21.81 de 100m rug naar 1.05.52. en zo deed hij weer hele goede zaken. Sofie Vos zwom vooral op de 200m vrije slag naar een mooie tijd van 2.22.86 en dat was een verbetering van vier seconden. Cai Mink ging op zijn 50m vrije slag heel snel  0.27.58 maar kan dat dan niet doortrekken op de 100m vrij en dat is jammer.

Die finales kwamen in de middag en daar moest hard gezwommen worden voor de medailles die gesponsord waren door Steigerplank de hoofdsponsor van ZPC Hoogeveen. Tiamo van der Veen ging in de finale 100m rug onder de magische 1 minuut 0.59.93. wat een hele knappe prestatie is. Bij de meisjes was het zus Senna die de finale 100m rug won en hier deden Joy ten Hove, Almyra Santing en Carlijn Gruppen mooie dingen en zetten goede tijden neer. Bij de ochtend sessie had de jonge Nienke Koster al een mooie tijd van 1.16.25 gezwommen en was daarmee reserve voor de finale.

Bij de 100m vlinderslag weer Senna van der Veen die won, maar zij moest er nog hard voor zwemmen 1.09.59, met een p.r. van 1.09.70 was het Maud Dokter die haar op de hielen zat. De gebroeders Heederik zijn altijd gebrand om goede tijden neer te zetten en dat lukte ze vandaag weer. Quinn is vooral van de langere afstanden terwijl Kylian heel goed op de korte  uit de voeten kan.

In de morgen werd de 200m wisselslag gezwommen en daarvan waren in de middag de 50m finales over de vlinder, rug, schoolslag, en de vrije slag. Alleen bij deze finales werd er door middel van loting bepaald in welke volgorde die gezwommen werd. Na elke 50m moest dan de zwemmer die als laatste aantikte het veld verlaten. Als eerste kwam het lootje van de rug uit de hoge hoed, daarna de schoolslag, vlinderslag en als laatste de vrije slag.

Voor good old Niels van Eck was dit de ideale loting, hij kan op alles goed uit de voeten maar de vrije slag beheerst hij als geen ander en daar moest Kylian tenslotte voor wijken. De winst ging naar Niels met als tweede Kylian en nummer drie werd Mac Peeks die wel goed races neerzette, maar tenslotte de andere beide jongens voor moest laten gaan. Bij de jongens junioren was het Wytse Broekstra van de Vikings die de winst pakte met als tweede Olivier Wilbers en derde werd Luc Kerpels.

Bij de meisjes was het de sterk zwemmende Jasmijn Sterken die iedereen versloeg op elke afstand en daarmee de winst pakte met Imre Bouwland als tweede en KSN zwemster Marjolijn de Wit als derde. In deze finale ook de jonge Esmee van der Tuuk maar die kon tegen deze oudere meisjes niet op. Bij de dames was het Senna van der Veen die met vier nieuwe tijden op deze 50 meters voor Saranda Hofstra van KSN uit Beilen de winst pakte.

Voor het eerst sinds lange tijd een mooie wedstrijd thuis, nadat de ploeg vorig weekend in het 50m bad van Hengelo had gezwommen., Het is nog even wennen, er is lange tijd niet getraind en nog is de ploeg niet volop aan het trainen, maar toch laten ze al fantastische races zien. De oudere zwemmer vinden het lastiger om nu al hard te zwemmen, maar ook Darryl Lubbinge, Maik Huser en Owen Peeks pakken de draad weer goed op met tijden die weer ergens op lijken.

Dit weekend werd er in Amsterdam ook een driedaagse wedstrijd gezwommen waar enkele van de zwemmers meededen. Dominique Dingshoff, Charlotte Wilbers, Darryl Lubbinge en Owen Peeks kwamen daar aan de start op enkele afstanden. Hier werd naar behoren gezwommen en was het Dominique die met een dik p.r. op de 400m vrije slag de finale haalde, waar ze niet meer aan de tijd van de ochtend kon komen. Owen, Charlotte en Dominique zwommen de 1500m vrije slag en hier een mooi p.r. voor Charlotte.

Alinda Dingshoff die bij het OC in Drachten zwemt was het hele weekend ook in Amsterdam en zij zwom op de 200m vlinderslag een dik p.r , waar ze zeker blij mee is, al moet gezegd worden dat dit OC in Drachten de hele tijd door heeft getraind.

Volgend weekend nog een wedstrijd in Drachten en dan volgen er vier weken vakantie al zijn sommige zwemmers nog actief in het buiten water dit zomer. Na de vakantie hoopt de ploeg weer volop aan de bak te mogen en dan eindelijk het hoge niveau van de afgelopen jaren weer terugkrijgen. Alle zwemmers zijn gebleven en hebben veel zin om de draad weer goed op te pakken.