//ZPC Hoogeveen zwemt testwedstrijd in “de Dolfijn”

ZPC Hoogeveen zwemt testwedstrijd in “de Dolfijn”

Voor ZPC Hoogeveen stond er zaterdagmorgen een testwedstrijd op het programma. Sinds vijf maanden mocht de ploeg een echte wedstrijd zwemmen in hun thuis bad, deze werd tevens een test voor de competitie die op 3 oktober gezwommen word.

Deze competitie die samen met de Dinkel uit Denekamp gezwommen gaat worden (twee teams i.p.v vier), moet natuurlijk door de corona aan bepaalde regels voldoen. In het bad mogen alle zwemmers samen zwemmen, maar zo gauw ze op het perron komen geld weer de 1.5m regel voor 13+.

Dus zaterdagmorgen werd gekeken hoe we dit het beste kunnen gaan doen en hebben we naar tevredenheid kunnen constateren dat dit wel gaat lukken, misschien nog een enkel aanpassing maar dat mag verder geen naam hebben.

De wedstrijd zelf ging ook prima en er kwamen nog heel veel nieuwe tijden op de klokken.

Nadat de ploeg in mei weer is begonnen met trainen in de buitenbaden van Ruinen en Zuidwolde en zo in totaal vijf keer kon beginnen, hebben we in juli de trainingen van Ruinen ingeruild voor ons eigen bad. Zo bleven we in het 50m bad van Zuidwolde, omdat de N.K. deze winter i.v.m. de uitgestelde Olympische Spelen, worden gezwommen in een 50m bad, proberen we zo lang mogelijk daar te trainen. Geweldig dat we de mogelijkheid hebben gekregen om in deze beide buitenbaden te mogen trainen en het weer werkte goed mee, dus voor de zwemmers heerlijk.

De corona heeft voor ZPC, naast dat we natuurlijk alle Nederlandse Kampioenschappen niet konden zwemmen, verder geen schade gebracht. De club is compleet gebleven en heeft in deze tijd nog een aantal nieuwe zwemmers gekregen, die een mooie aanvulling zijn op de zwemmers die we hebben. Bij de wedstrijd van vandaag zwom oud lid Ardi Knol mee om de wedstrijd officieel te maken en Ruben Westerneng, die nu nog onder naam van de Reest uit Meppel zwom, maar hij gaat straks voor Hoogeveen uitkomen. Taco Hengtsman liet zien dat hij, nadat hij al een poos bij ons heeft meegetraind en de overstap naar de club heeft gemaakt, deze arbeid goed verwerkt, met twee hele mooie p.r.’s op zijn afstanden. Verder sluit Maud Dokter zich bij de club aan vanuit Heerenveen en ze zwom vandaag nog niet mee, maar zal er de volgende wedstrijden zeker bij zijn.

Mooi om te zien dat iedereen er weer zin in had en dat zoveel zwemmers met toch weinig trainen nu al weer nieuwe tijden, of in de buurt van hun oude tijden zwemmen. Omdat we deze zomer doortrainen krijgt de ploeg de eerste week na de vakantie een rustweek, waarna we dan alle trainingen weer gaan oppakken en voor het nieuwe seizoen gaan.