//Nederlandse Kampioenschappen a.s. weekend in Eindhoven

Nederlandse Kampioenschappen a.s. weekend in Eindhoven

Voor de zwemmers van Z.P.C.Hoogeveen staan de Nederlandse Kampioenschappen in lang bad (50m) a.s. weekend op het programma. De junioren/jeugd reizen naar Eindhoven af met een druk programma, waar  heel veel gezwommen gaat worden.

Bij de meisjes zullen Carlijn Gruppen, Jasmijn Sterken, Dominique Dingshoff, Charlotte Wilbers en Mirthe Schenkel aan de start verschijnen. Bij de jongens zijn het Flynn, Mac en Owen Peeks, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers, Cai Mink en Coen de Lang. De zwemmers zullen samen in Eindhoven verblijven en met elkaar er een goed weekend van gaan maken.

Charlotte en Olivier Wilbers zwemmen een druk programma waar Mirthe Schenkel alleen op haar specialiteit, de schoolslag aan de start zal verschijnen en Coen de Lang vooral zijn rugcrawl afstanden gaat zwemmen.

Owen Peeks zoekt het meer in de langere afstanden en bijt op donderdag de spits af met de 1500m vrije slag waar ook Dominique Dingshoff en Charlotte Wilbers de 800m vrije slag gaan zwemmen.

De jongste van de groep Carlijn Gruppen zwemt meerdere afstanden en zij zal nu moeten laten zien dat ze goed op de ranglijst staat en dat ze dit verdiend, Tiamo van de Veen staat vooral bij de rug afstanden hoog en hij zal zeker in de buurt van het podium kunnen gaan zwemmen.

Cai Mink heeft op het laatst nog veel limieten gehaald en dat geld ook voor Flynn Peeks die samen moeten proberen hun tijden bij dit NJJK weer te gaan verbeteren.

Mac Peeks heeft de nodige afstanden en kan op veel slagen goed uit de voeten, voor hem geld dat hij moet zorgen de aansluiting met de top te gaan behouden.

De groep heeft veel getraind in een 50m bad de laatste tijd, door een training stage in Hengelo en natuurlijk veel trainen in “de Waterlelie” in Zuidwolde en dat zal er zeker aan bij dragen dat  het 50m bad geen probleem gaat worden.