//Wedstrijd in Bochum in 50m bad levert zwemmers veel geld op

Wedstrijd in Bochum in 50m bad levert zwemmers veel geld op

Bij het “internationales Schwimmfest SG Ruhr”, Arena meet is het ZPC Hoogeveen gelukt, om zowel bij de dames als de heren de vereniging prijs van 250 euro te winnen. Met zes dames en acht heren was de club met een kleine groep naar Bochum afgereisd om daar deel te nemen aan een wedstrijd in een 50m bad. Dit is nodig om te wennen en eventueel nog wat limieten erbij te gaan halen voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen in juni.

Dat deze groep uitstekend mee kon doen, dat was wel duidelijk en er werden veel medailles, 11 x goud, 33 x zilver en 12 x brons meegenomen. Daarnaast werd er persoonlijk nog 400 euro bij elkaar gezwommen en nam de club dus beide vereniging prijzen mee naar huis.

Bij de dames waren hiervoor Alinda Dingshof, Mirthe Schenkel, Wiktoria Redzimska, Charlotte Wilbers, Dominique Dingshof en Charley Bllide verantwoordelijk , die allemaal uitstekend presteerden.

Bij de heren, Niels van Eck, Darryl Lubbinge, Maik Huser, Owen Peeks, Coen de Lang, Mac Peeks, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen die veel punten bij elkaar sprokkelden en zo de grote beker en het prijzengeld meenamen. Persoonlijk was er een geld bedrag bij het verbreken van een kampioenschap record en bij het halen van een prijs in de finale.

In de ochtend waren het de series die werden gezwommen met daarna op zaterdagmiddag de Arena finale en op zondagmiddag de finales van de 50m die in de ochtend gezwommen waren. De finales van de Arena meet gingen over 50m en daar waren het de beste acht zwemmers over drie programma nummers van de morgen die mochten starten. Hier gaat dan een punten systeem op los die bepaald welke acht er starten mogen. Die acht gaan vier keer 50m zwemmen waarbij steeds de laatste twee afvallen zodat er twee overblijven, die gaan strijden voor de winst. Bij het startblok krijgen ze te horen, door middel van trekking, welke slag er gezwommen gaat worden zodat iedereen de kans heeft om te winnen. De één is goed in vlinderslag en een ander in schoolslag en dan is het maar net welke slag eerst komt en word er om de vijf minuten gestart.

Bij deze finale mocht Charlotte Wilbers starten en zij overleefde twee rondes de 50m vl en de 50m rc maar werd bij de 50m vrije slag vierde. Zij zwom wel in de leeftijd met een jaar oudere meisjes dus dit was een hele goede prestatie.

Wiktoria Redzimska werd na drie rondes derde en kreeg hiervoor van Arena een tasje met handdoek en bidon.

Olivier Wilbers die als alle jongste mocht starten met jongens die drie jaar ouder waren moest in de eerste ronde bij de 50m schoolslag al afhaken en dat was niet verwonderlijk als je alleen al het verschil in postuur zag, hij kreeg een bidon.

Maik Huser viel in ronde twee af en werd vijfde, wat ook het geval was bij Coen de Lang die bij de heren meedeed en daar zesde werd en voor beiden was er een bidon van Arena.

Alinda Dingshof en Niels van Eck overleefden beide alle vier de rondes en bij beiden was de trekking van slagen niet ideaal. Zo begon Alinda met haar beste slag de vlinder en daarna haar tweede beste slag de rugcrawl die ze beiden met gemak overleefde. Daarna kwam de slechtste slag de schoolslag, maar de andere zwemsters waren ook niet goed in de schoolslag, zodat ze deze doorkwam en voor de laatste de b.c., om de titel mocht strijden en dit lukte, wat haar een mooie rugzak opleverde. Niels van Eck begon maar met zes heren (waar ook Maik en Coen bij zwommen) omdat de rest had afgezegd en met zijn beste slag de b.c. wat hij niet voluit hoefde te zwemmen omdat er niemand af ging vallen. Daarna overleefde hij de vlinder en schoolslag en moest op zijn slechtste slag de rugcrawl gaan strijden om de titel. Gelukkig kon zijn tegenstander nog minder rugcrawl dan hij en won hij dus deze finale en daarmee ook een mooie Arena rugzak.

Bij de zondag waren het dus in de ochtend de series van de 50m en in de namiddag de finales hiervan. Hierbij had Hoogeveen veel zwemmers en daar was het Tiamo van der Veen die zijn visite kaartje afgaf. Hij zwom in drie finales bij jongens die een jaar ouder waren maar hij werd bij de 50m vlinderslag derde in een mooie tijd van 0.31.77 wat vijf euro opleverde, de 50m rugcrawl werd hij weer derde in 0.32.87 weer vijf euro en beide tijden waren onder het kampioenschap record wat hem vijf euro extra opleverde. Verder zwom hij nog een record op de 100m en 200m rugcrawl zodat hij 30 euro rijker naar huis terug keerde. Bij de 50m vrije slag die hij als derde finale mocht zwemmen verbeterde hij niet zijn ochtend tijd van 0.29.27 maar die ochtend tijd was al onder de limiet van 0.29.75 voor het NJJK en daar was hij erg blij mee.

Mac Peeks zwom in de finale 50m rug en 50m vrije slag en bij de rug zwom hij met 0.31.64 de limiet voor het NJJK in juni en werd vierde maar zwom ook bij oudere jongens in de finale. Op de 100m rugcrawl zwom hij met zijn tijd 1.08.94 het kampioenschap record en dat leverde weer 10 euro op.

Charley Blide kende een goed weekend met de limiet op de 100m vrije slag en daarnaast de inschrijf limiet op de 200m vrije en op basis van de limiet op de 100m mag ze daar nu op starten. Bij de 100m rugcrawl zwom ze met 1.15.56 een record en dat leverde haar 10 euro op, het geld bedrag was afhankelijk van de leeftijd. Bij de 50m rug kwam ze tot een tijd van 0.34.97 en daarop mag ze worden bijgeschreven voor het NJJK omdat deze tijd 0.5 sec boven de limiet is.

Coen de Lang mocht starten op de 50m rug en de 50m vlinder en deed het daar uitstekend. Bij beide afstanden werd hij tweede in mooie tijden en het leverde hem twee keer 15 euro op.

Wiktoria Redzimska werd bij de 50m rug tweede en op de 50m schoolslag derde en nam dus 35 euro mee naar huis.

Mirthe Schenkel zwom op haar favoriete schoolslag in de finale en werd daar derde en won tien euro. Daarnaast behaalde zij op de 100m en 200m schoolslag nog een zilveren medaille.

Dominique Dingshof haalde geen finale plaatsen, maar zij is dan ook beter op de langere afstanden en werd derde bij de 1500m vrije slag.

Maik Huser mocht starten op de 50m vlinderslag, de 50m schoolslag en de 50m vrije slag maar kon daarbij geen podium plaats halen, wel haalde hij de gouden medaille op de 200m schoolslag.

Alinda Dingshoff had alleen de 50m vlinderslag gekozen en ging daarnaast voor de langere afstanden wat betekende dat zij de 1500m vrije slag net voor haar finale 50m vlinderslag moest zwemmen en zij werd derde wat 15 euro betekende, zij zwom daarnaast een kampioenschap record op de 400m wisselslag, die ze met één honderste won en de 200m rugcrawl dus nog 100 euro erbij.

Darryl Lubbinge zwom de finale 50m vrije slag 50m schoolslag en de 50m rugcrawl maar kon zich niet op het podium zwemmen.

Niels van Eck zwom de 50m schoolslag en de 50m b.c. en werd daar twee keer tweede, tel daarbij het kampioenschap record op de 100m schoolslag en je gaat 90 euro rijker naar huis.

Kampioenschap records waren er verder nog voor Olivier Wilbers op de 400m wisselslag en de 800m vrije slag dus tien euro samen.

Zus Charlotte op de 200m rugcrawl en dat betekende 25 euro en daarnaast was het Owen Peeks die op de 1500m vrije slag een nieuwe tijd noteerde wat 50 euro opleverde.

Owen zwom alle zware afstanden dit weekend en deed dat heel goed, hij zwom een dik p.r. op de 1500 en 800m vrije slag en bij de 400 en 200m ging het ook sneller dan ooit. Hij was erg blij met zijn tijden en dat mag ook, want hij heeft zich sinds hij begonnen is met trainen op de langere afstanden, heel goed verbeterd.

De zwemmers hebben dit afgelopen weekend veel lange afstanden gezwommen en waren daarbij allemaal erg goed.