//Top wedstrijd in zwembad “de Dolfijn” voor ZPC Hoogeveen

Top wedstrijd in zwembad “de Dolfijn” voor ZPC Hoogeveen

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen klopte het zaterdag allemaal weer bij hun vierde wedstrijd ronde in de Hoofdklasse.

De zwemmers waren gedreven en gingen bij elke race de strijd aan met de zwemmers van “ORCA”Leeuwarden en “de Dinkel” uit Denekamp wat resulteerde in de winst.

Begonnen werd er met een lunch in het clubgebouw en daar werden de puntjes op de I gezet en de zwemmers/sters op scherp gezet.

Er kwamen heel veel persoonlijke records op de klokken en daarbij werden er nog drie Drentse records gezwommen.

Alinda Dingshoff en Junior de Bruin gingen beide op de 200m vlinderslag sneller en Mirthe Schenkel zwom op de 200m schoolslag een nieuw record.

De kleinsten deden het vandaag net zo fantastisch als de ouderen van de club en daar waren het vooral Olivier Wilbers en Tiamo van de Veen die veel indruk maakten met hele mooie tijden op de 400m vrije slag waar beiden dicht bij elkaar bleven met 2.44.48 en 2.46.54.

Daarnaast was het Cai Mink die op zijn beide afstanden nieuwe tijden neer zette en goed met beide eerst genoemde jongens mee gaat doen.

De één jaar jongere Jordey Thole had het iets moeilijker maar hij hoeft pas volgend jaar in deze leeftijd echt mee gaan doen.

Bij de meisjes was het Charley Blide die een hele goede dag had en met 1.26.53 op de schoolslag en 4.56.10 op de 400m vrije slag, aanzienlijk sneller ging.

Bij deze leeftijd was Julia Redzimska helaas ziek en werd Riemke Tinneveld gediskwalificeerd op de schoolslag waardoor de tijden van Jasmijn Sterken en Carlijn Gruppen mee deden in de puntentelling, beide zijn een jaar jonger.

Mac Peeks en Flynn Peeks zwommen bij de jongens junioren vier en zwommen de 200m schoolslag en de 100m rugcrawl.

Mac ging dit goed af en met twee p.r’s kon hij tevreden zijn, Flynn hoort nog bij junioren twee maar zwom vandaag hogerop en zwom bij de 200m schoolslag een hele dikke p.r. maar kon met beide tijden niet onder de vervangende tijd zwemmen.

Mirthe Schenkel en Miron Schimmelpenning zwommen bij de meisjes dezelfde afstanden en daar ondanks dat Mirthe de hele week op stedentrip is geweest met school, toch hele mooie tijden met dus een Drents record op de 200m schoolslag.

Miron die na Tenerife een beetje in een dip zat wat de schoolslag betreft, zag vandaag dat dit toch wel weer gaat lopen en met daarnaast, een dikke p.r. op de 100m rugcrawl kon zij tevreden huiswaarts keren.

Jeugdzwemmers Coen de Lang en Owen Peeks waren weer volop aanwezig en lieten zien dat ze echt op alle afstanden gewoon naast en met elkaar op kunnen zwemmen.

De 200m rugcrawl bracht voor Coen de winst en bij de 100m vrije slag bleef Owen hem weer net voor, met tijden die zo dicht bij elkaar liggen dat dit voor de punten ideaal is.

Charlotte Wilbers wilde graag op de 100m vrije slag onder de minuut maar bleef met 1.00.12 daar weer net boven, Dominique Dingshoff ging hier met 1.03.26 samen met haar voor de punten.

Vandaag was het Senna van der Veen die met Charlotte samen de punten op de 200m rugcrawl bij elkaar zwom in een mooi p.r. van 2.28.96.

Bij de heren Junior de Bruin en Maik Huser bij de 200m vlinderslag, Niels van Eck en Darryl Lubbinge bij de 50m vrije slag en Niels samen met Junior op de 200m wisselslag, bij de 100m rugcrawl Niels en Maik die allemaal hun steentje bij droegen aan het binnen halen van de punten.

Jeroen Lorius die al lang in Groningen woont en daar af en toe een keer traint zwemt nog steeds mee in de competitie en doet dat niet onverdienstelijk, maar met het heren arsenaal wat Hoogeveen bezit hoefde hij vandaag niet voor de punten.

Bij de dames natuurlijk Alinda Dingshoff die weer een hele goeie ronde zwom en bij de zware 200m vlinderslag samen met Wiktoria de punten pakte en daar kwam een mooie p.r. van 2.18.71 op de klok wat een Drents record was.

Wiktoria ging met haar op de 200m wisselslag voor de punten en de 100m rugcrawl was voor Alinda en Simone Krans en deze laatste zwom op de 50m vrije slag met Wiktoria en bleven daar dicht bij elkaar 0.27.85. en 0.27.98.

Als laatste was er de 8 x 50m vrije slag met daarin van jong naar oud een meisje/jongen en dat zo tot aan de dames/heren.

Hoogeveen zwom met twee teams die dat echt fantastisch afsloten, waarbij tussentijden op de klokken kwamen die echt verwachtingen scheppen voor de wedstrijd volgend weekend in Luik.

Het eerste team verloor in een dik p.r. nipt van ORCA uit Leeuwarden maar dat scheelde maar twee tiende.

Het tweede team kwam tien seconden achter het eerste team aan, dit laat zien dat Hoogeveen toch zo achttien goede zwemmers/sters kan opstellen.

Nu moeten we een week wachten op de uitslag van alle ploegen in de hoofdklasse, omdat wij een week vroeger dan de rest zwemmen i.v.m de wedstrijd volgend weekend in Luik.

Daar gaat de ploeg echt naar toe leven om daar te knallen en de nodige limieten binnen te gaan halen, de wedstrijd is op vrijdag, zaterdag en zondag, waarbij de zwemmers in een kasteel verblijven.