//Regio Kampioenschappen met veel medailles, NK limieten en mooie tijden

Regio Kampioenschappen met veel medailles, NK limieten en mooie tijden

Het afgelopen weekend was het een druk programma voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. Naast dat er op zaterdag en zondagmorgen getraind werd, stond er in de middag de Regio Noord Kampioenschappen in Heerenveen op het programma. Dat de zwemmers van ZPC daar niet warm of koud van worden bleek wel uit de mooie tijden die er op de klokken kwamen.

Heel veel limieten voor de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen  a.s. winter in Eindhoven kwamen erbij en veel medailles werden er meegenomen richting Hoogeveen. Voor Jasmijn Sterken kwam er de eerste limiet op de klok en wel op de 50m vrije slag waar ze met 0.31.46 onder de vereiste tijd van 0.32.03. bleef. Carlijn Gruppen voegde veel limieten aan haar lijstje toe en laat zien dat zij in haar leeftijd heel goed mee kan doen. Naast limieten op de 50m en 200m vrije slag en de 200m wisselslag nam zij samen met Jasmijn de nodige gouden, zilveren en bronzen medailles mee naar huis.

Bij de jongste jongens waren het Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die op alle afstanden de strijd aangingen met Senna Hof van Drachten en daar veel medailles pakten. Waar het vooral Tiamo was die op zijn rugcrawl afstanden goud meenam, had Olivier het iets moeilijker met Senna Hof maar hij pakte all-round op de rug, vlinder en vrije slag veel medailles, al ontbrak het hem dit keer aan een gouden. Beide jongens zwommen op alle afstanden dikke p. R’s en voegden aan hun limieten lijst de nodige afstanden toe.

De gebroeders Peeks hadden wisselende successen, zo was het Mac die een oorontsteking had gehad en daar nog al lang mee sukkelde, zodat hij niet helemaal aan zijn beste tijden kwam. Hij zal nu moeten herstellen en de trainingen weer oppakken zodat het tweede deel van de regio die a.s. weekend gezwommen word, beter zullen gaan. De jongste Flynn, liet weer hele mooie dingen zien waarbij de limieten steeds meer in het zicht komen en hij op sommige afstanden er zo dicht bij zit dat hij daar op ingeschreven kan worden. De oudste Owen mag graag zwaar en hard trainen en dan vooral de langere afstanden en is een echte doorzetter. Met een zware training op de zaterdagmorgen zwom hij op zijn afstanden in de middag nog goede tijden en op de 400m vrije slag dook hij met 4.09.91 onder de 4.10 en dat was een mooi p.r. Zijn focus ligt natuurlijk op de 1500m vrije slag bij het NJJK en die word het a.s. weekend gezwommen bij de Regio Kampioenschappen en daarvoor zal eerst weer in de morgen getraind worden en dan kijken tot wat voor een tijd hij nu al kan komen. Zijn tussentijd in de estafette 4 x 200m vrije slag die hij samen met Junior de Bruin, Darryl Lubbinge en Niels van Eck zwom was van een heel goed niveau.

Leeftijd genoot Coen de Lang is heel goed in de rugcrawl afstanden en daar ligt voor dit a.s. NK ook de focus. Hij is erg lang en nu daar de kracht inkomt word zijn geduld beloond en laat hij hele snelle tijden noteren. Zo dook hij dit weekend voor de eerste keer onder de 1.minuut  (0.59.92). en het einde is nog niet in zicht, hij zal zeker dit NJJK uitgerust nog sneller gaan. De 200m rugcrawl is nog meer zijn ding en daar bleef hij nu net boven zijn beste tijd maar in zo’n vermoeiend weekend is dat helemaal niet erg.

Bij de dames en heren waren het natuurlijk Alinda Dingshoff en Niels van Eck die daar samen weer voor spektakel zorgden. Veel nieuwe mooie tijden voor Alinda die landelijk gewoon meetellen en daarnaast de nodige medailles. Niels zorgde voor spannende races met de andere heren in de Regio Noord, soms won hij en een andere keer kwam er een nipt verlies, maar altijd werd er voor gegaan.

Junior de Bruin zwom alleen de 100m vlinderslag, hij zwemt bij het Regionaal Talenten Centrum in Drachten en die zwemmers mogen nooit veel afstanden zwemmen. Jammer voor de club want hij zwom daardoor ook niet de 4 x 100m wisselslag heren wat dan direct een aderlating is en nu de winst kostte. Het team wat nu zwom met startzwemmer Coen de Lang op de rug, waarbij hij onder de minuut ging, Niels van Eck met een hele goede schoolslag, Maik Huser die nu de vlinder zwom i.p.v. Junior en dat goed deed met een tijd onder de minuut en slotzwemmer Darryl Lubbinge die de vrije slag zwom. Deze vier moesten nu de winst laten bij “KSN” startgemeenschap tussen Emmen en Beilen en werden tweede. Wel zwom hij nog in de 4 x 200m vrije slag ploeg en de 4 x 100m vrije slag gemengd team samen met Niels van Eck, Simone Krans en Alinda Dingshoff, die derde werden.

Dominique Dingshoff zwom op zaterdag de limiet op de 800m vrije slag in een mooi p.r. van 10 seconden naar 9.51.64 en daarmee bleef ze ruim onder de 9.56.01 die nodig was. Charlotte Wilbers was heel goed op dreef en zwom veel van haar tijden aan flarden en deed dat met overtuiging en dat in een zwaar weekend met een druk programma bij deze Regio Kampioenschappen. Voor de estafettes was zij een hele belangrijke factor waarbij zij mooie splittijden zwom. Bij de 4 x 100m vrije slag meisjes was het startzwemster Senna van der Veen die tot een mooie 1.03.74 kwam en hier was het weer Charlotte die een 1.00.19 neer zette als slotzwemster.

Verder dit weekend mooie nieuwe tijden voor Miron Schimmelpenning, Mirthe Schenkel, Julia Redzimska en Charley Blide. Charley deed goed mee in de verdeling van de medailles, verbeterde haar tijden bijna allemaal, voegde nog limieten toe aan haar lijstje en zwom als slotzwemster in de junioren estafette nog een hele mooie splittijd op de 100m vrije slag 1.04.20 wat hun de zilveren medaille opleverde. Daarin was het ook Riemke Tinnevelt die eindelijk, naar een kwakkelend begin bij Hoogeveen, haar tijden begint te verbeteren. Bij de estafettes veel prijzen voor Hoogeveen en de junioren ploeg bij de jongens en meisjes deden hier goed mee.

A.s. weekend het tweede gedeelte van de Regio kampioenschappen, wederom in Heerenveen en  zal er weer twee keer vooraf getraind gaan worden.