//Succesvolle eerste wedstrijd junioren en minioren van het seizoen 2018-2019!

Succesvolle eerste wedstrijd junioren en minioren van het seizoen 2018-2019!

Wie de jeugd (minioren/ junioren) heeft, heeft de toekomst! In dat geval staat het er bij ZPC Hoogeveen goed voor. Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, in ons eigen zwembad De Dolfijn, hebben maar liefst 34 zwemmers waarvan 19 minioren en 15 junioren deelgenomen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte voor de op 28 augustus overleden penningmeester van ZPC Hoogeveen dhr. Henk Jager in acht genomen.

Voor Mathijs Boersma en Ramon Vos was het extra spannend het was voor beiden de eerste wedstrijd bij de minioren.

Als eerste mochten de jongens junioren van start op de 100 meter rugslag. Bij de junioren 1 en 2 werd Tiamo van der Veen tweede, Flynn Peeks vierde met beide een pr. Olivier Wilbers en Cai Mink werden 6e en 7e met nieuwe pr’s waarbij Cai zijn tijd met bijna 2 seconden aanscherpte. Bij de junioren 3 en 4 werd de eerste plaats behaald door Mac Peeks.

In programma 2 waren de meiden junioren aan de beurt met de 100 meter vrije slag. Bij de junioren 1 was het een compleet ZPC Hoogeveen podium. Jasmijn Sterken, gevolgd door Carlijn Gruppen 2e en Imre Bouwland op de 3e plaats. Alledrie met een pr, waarbij Imre haar tijd met meer dan 3 seconden wist te verbeteren.
De junioren 2 en 3 bleven niet achter bij de junioren 1. Deze afstand werd gewonnen door Charley Blide, gevolgd door Miron Schimmelpenning die haar pr met meer dan 3 seconden wist te verbeteren. Het podium werd compleet gemaakt door Julia Redzimska. Vandaag was ook de eerste wedstrijd voor Riemke Tinnevelt die vlak voor de vakantie bij Hoogeveen is gestart. Riemke zwom in een mooie race naar de 6e plaats en kwam daarbij dicht bij haar pr. Almyra Santing zwom in een nieuwe pr naar de 9e plaats en ook Elisa Kranendonk en Ilse van Bentum eindigden op de 12e en 13e plaats. Elisa durft normaal niet zo snel van start te gaan, maar vandaag deed ze dat wel en dat ging heel goed. Zo goed dat ze haar pr met maar liefst 10 seconden wist te verbeteren.

In programma 3, 100m rugslag, zwom Femke ter Horst bij de meiden minioren 2 en 3 naar de eerste plaats. zij wist daarbij haar pr ook nog eens met ruim 7 seconden te verbeteren.

Programma 4, 50 meter vrije slag jongens minioren 2, 3 en 4, was het Rick Zuurman die als eerste aantikte en daarbij zijn pr met bijna 10 seconen verbeterde. Ramon en Matthijs hebben een prima eerste wedtrijd gezwommen met mooie tijden. Ramon zwom een mooie 50,3 seconden en werd 6e en ook Matthijs (10e) zwom in zijn eerste minioren wedstrijd een keurige 56,07 seconden.

Programma 5, 100 meter schoolslag meisjes minioren 4. Nienke Koster werd tweede en verbeterde haar pr met een paar tienden. Op de derde plaats eindigde Anna Venema met een nieuwe pr die bijna 4 seconden sneller was. Rose Norde zwom haar eerste 100 meter schoolslag in een keurige tijd van 2.19.27 seconden.

De 50 meter vlinderslag bij de jongens minioren 5 begon met een valse start, hierdoor mochten 3 zwemmers, waaronder Levi Hendriksen, de afstand niet zwemmen. Jay Wesseling zwom naar een keurige derde plaatse en verbeterde zijn PR met 2,6 seconden.

In programma 7, 50 meter schoolslag, was het weer de beurt aan de jongens junioren. Hierbij waren er net geen podiumplaatsen bij de junioren 1 en 2. Flynn Peeks, Olivier Wilbers en Cai Mink konden hun tijden wel licht verbeteren. Tiamo verbeterde zijn pr met 1,2 seconden. Mac Peeks werd tweede en wist zijn tijd bij de junioren 3 en 4 met een kleine seconde te verbeteren.

Programma 8, 100 meter rugslag meisjes junioren. Bij de junioren 1 was het weer een volledig podium voor ZPC Hoogeveen. Carlijn Gruppen zwom met een nieuwe pr van 1,8 seconden naar de eerste plaats gevolgd door Jasmijn Sterken op de tweede plaats en Imre Bouwland op de derde plaats. Uiteraard konden de junioren 2 en 3 niet achterblijven en ook hier was het weer een volledig ZPC Hoogeveen podium. Charley Blide en Julia Redzimska werden 1 en 2. Miron Schimmelpenning zwom met een pr van 2 seconden naar een derde plaats. Riemke (7e) verbeterde haar tijd met 5 seconden. Ilse van Bentum en Almyra Santing werden 9e en 10e. Elisa Kranendonk zwom in een nieuw PR van meer dan 4 seconden naar een keurige 12e plaats.

In programma 9 kwamen de meisjes minioren 5 voor het eerst in aktie tijdens de 200 meter wisselslag. Voor Nina van Bentum en Luka Wassink was het de eerste keer dat ze deze afstand mochten zwemmen. Ze werden 9e en 10e en bleven keurig onder de 4 minuten. Dachèn Haaijer zwom bijna 6 seconden sneller dan haar vorige pr en behaalde de eerste plaats. Esmee van der Tuuk werd derde en verbeterde haar pr met bijna 11 seconden. Sofie Vos werd 4e en zij wist haar tijd met maar liefst 13 seconden te verbeteren. Joy ten Hoove en Milena Meekhoof (7e en 8e) zwommen ruim onder de 4 minuten. Beiden dames wisten hun pr op deze afstand te verbeteren met maar liefst 20 en 14 seconden.

In programma 10 was de 100 meter schoolslag de eerste afstand voor de jongens minioren 6. Hier waren het Jordey Thole, Tim Zuurman en Nathan Baron die in aktie kwamen voor ZPC Hoogeveen. Jordey werd 1e, Tim werd 4e en verbeterde zijn pr met 4,6 seconden, Nathan (7e) zwom deze afstand voor het eerst en bleef hierbij ruim onder de 2 minuten.

Na de pauze was Femke ter Horst die als eerst aan de beurt was namens ZPC Hoogeveen. Ze verbeterde haar pr op de 50m vrije slag met 3,5 seconden en werd eerste. Hierna was de beurt aan de jongens minioren 2, 3 en 4 om de 100 meter rugslag te zwemmen. Rick Zuurman werd 2e, Matthijs Boersma werd keurig vierde. Ramon Vos wilde te graag waardoor hij net te vroeg startte en daardoor gediskwalificeerd werd. Dit was erg jammer aangezien hij anders een hele goede tijd had gehad van 1.57,19 en hiermee 2e had kunnen worden.

Tijdens programma 13 kwamen de jongens junioren in aktie op de 100 meter vrije slag. Bij de Junioren 1 en 2 werd Flynn Peeks 2e met een nieuwe pr. Olivier Wilbers werd 4e, Tiamo van der Veen 6e en Cai Mink 8e. Bij de Junioren 3 en 4 zwom Mac Peeks naar de eerste plaats en zwom daarbij met 0,1 seconden onder zijn vorige pr.

In programma 14 kwamen de meiden junioren weer in aktie op de 50 meter schoolslag. Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken werden 1 en 2. Imre Bouwland werd 5e. Alle drie damens zwommen hierbij nieuwe pr’s. Bij de Junioren 3 en 4 was het wederom een volledig ZPC Hoogeveen podium met dit keer, Miron Schimmelpenning op 1, Riemke Tinnevelt op 2 gevolgd door Julia Redzimska op 3. Julia wist haar PR te verbeteren. Charley Blide werd 4e en wist haar PR met 0,11 seconden te verbeteren. Ilse van Bentum werd 9e, Almyra Santing scherpte haar PR met 2 seconden aan en werd 10e. Elisa Kranendonk werd 12e.

Programma 15 meiden minioren 4, 50 meter vlinderslag. Rose Norde verbeterde haar pr met ruim 11 seconden en werd 7e. Anna Venema verbeterde haar pr met bijna 3 seconden en werd 5e. Nienke Koster zwom geen pr maar werd 3e.

Programma 16, jongens minioren 5, 100 meter schoolslag werd gewonnen door Jay Wesseling in een pr van 1.47,82. Levi Hendriksen verbeterde zijn pr met 0,6 seconden en werd 4e.

Programma 17, meisjes minioren 5, 100 meter schoolslag werd gewonnen door Dachèn Haaijer in een nieuw pr van 1.34,15. Esmee van der Tuuk werd 2e met een nieuw pr van 1.43.11. Sofie Vos werd 8e en verbeterde haar pr met maar liefst 6,5 seconden. Ook Milena Meekhof (11e), Joy ten Hoove (12e), Luka Wassink (13e) en Nina van Bentum (14e) wisten hun pr’s te verbeteren.

Programma 18, jongens minioren 6, 100 meter vrije slag was het laatse programma voor de estafettes. Jordey Thole werd met een nieuw pr 1e, Nathan Baron en Tim Zuurman werden 3e en 4e. Nathan zwom bijna 17 seconden van zijn pr af en Tim verbeterde zijn pr ook met 4 seconden.

De estafettes!

Als eerste mochten de jongens junioren het spits afbijten met 4×50 meter vrije slag.
ZPC Hoogeveen werd vertegenwoordigd door Flynn Peeks, Mac Peeks, Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers. De race werd gestart met het doel om onder de 2 minuten te zwemmen en deze doelstelling werd ruimschoots gehaald, door een 1.58,22 te zwemmen. Dit leverde een tweede plaats op. Opmerkelijk was de officieuze tussentijd van 26,75 seconden van Mac.

De tweede estafette waren de meisjes junioren met 4×50 meter wisselslag.
Hierin werd ZPC Hoogeveen vertegenwoordigd door twee teams. Team ZPC Hoogeveen 1 bestond uit Carlijn Gruppen (rug), Julia Redzimska (school), Jasmijn Sterken (vlinder) en Imre Bouwland (vrij). De meiden zwommen 1 seconde sneller dan hun inschrijftijd en werden hiermee 2e. ZPC Hoogeveen 2 werd 1e en zwom net boven hun inschrijftijd. Team 2 bestond uit Charley Blide (rug), Miron Schimmelpenning (school), Riemke Tinnevelt (vlinder) en Almyra Santing (vrij).

Al met al was het een zeer geslaagde dag met veel pr’s voor de ZPC Hoogeveen zwemmers.
We gaan er een mooi en sportief seizoen van maken!