//Riessentaktoernooi 2018

Riessentaktoernooi 2018

Zaterdag 12 mei heeft een zestiental zwemmers van ZPC Hoogeveen meegedaan aan het 40e Riessentaktoernooi in Rijssen. Het was net als voorgaande twee jaren weer prachtig weer. De wedstrijd zelf werd weer in het binnenbad gehouden, maar tijdens het toernooi verbleven de zwemmers en ouders lekker buiten op het veld. Diverse zwemmers hadden hun eigen tentje opgezet en er werd gezellig op het veld gespeeld. Ook mocht er in het buitenbad met o.a. 3-meter-springplank gezwommen en gesprongen en van de 65-meter lange glijbaan in het binnenbad gegleden worden. Door de organisatie werden broodjes hamburger en pannenkoeken verkocht. Al met al weer een zeer gezellige en dus geslaagde dag. Iedereen heeft met het zwemmen ook weer goed zijn of haar best gedaan. Enkele zwemmers gingen dan ook met één of meerdere medailles naar huis en ook waren er enkele mooie pr’s.

Medailles waren er voor:

  • Jasmijn Sterken: goud 100 vrij en zilver 50 vrij;
  • Jordey Thole: goud 50 school, goud 50 vrij en goud 100 vrij;
  • Tiamo van der Veen: goud 100 rug, zilver 100 vrij, brons 50 vrij en brons 100 vlinder;
  • Sofie Vos: brons 50 vrij;
  • Olivier Wilbers: goud 100 school, goud 100 vrij, goud 100 vlinder, zilver 100 rug en zilver 50 vrij;
  • Tim Zuurman: brons 50 vrij;
  • ZPC 1, Jasmijn Sterken, Jordey Thole, Esmee van der Tuuk en Tim Zuuman: goud 4 x 50 vrij gemengd;
  • ZPC 2, Sofie Vos, Rick Zuurman, Luka Wassink en Levi Hendriksen: brons 4x 50 vrij gemengd.

Pr’s van zo’n 1 tot 2 seconden waren er voor Ilse Bentum op de 100 rug en 100 school, Nina Bentum op de 50 school en 50 rug, Levi Hendriksen op de 50 vrij, Cai Mink op de 100 vrij, Sofie Vos op de 50 vrij, Olivier Wilbers op de 100 school en 100 vrij en Tim Zuurman op de 50 vrij.

Nienke Koster had op twee afstanden, 50 vrij en 50 rug, een mooi pr van ca. 3 seconden. Anna Venema zwom tevens een pr van ca. 3 seconden, maar dan op de 50 vlinder. Levi Hendriksen zwom naast zijn eerdergenoemde pr ook een mooi pr van ruim 4 seconden op de 50 rug. Elisa Kranendonk zwom 6 seconden sneller dan haar inschrijftijd op de 100 vrij. De grootste persoonlijke verbetering was er voor Luka Wassink. Zij zwom haar 100 vrij ruim 8 seconden sneller dan haar inschrijftijd.

Zoals aan alles kwam er ook aan dit leuke toernooi weer een eind. Alle spullen werden opgeruimd en iedereen maakte zich weer gereed voor vertrek. Vóór vertrek werd er natuurlijk nog wel even een mooie groepsfoto van de zwemmers gemaakt en ontvingen alle zwemmers, net als de juryleden, namens de organiserende vereniging een leuk aandenken.

Zoals gezegd kunnen we terugkijken op een zeer gezellige sportieve dag waarvoor dank aan alle aanwezige zwemmers en ouders.