//Brons voor Charlotte Wilbers in Den Haag

Brons voor Charlotte Wilbers in Den Haag

Het afgelopen weekend werd de Swim cup gehouden in Den Haag  waar in de pauze tussen de series en de finales de Nederlandse lange afstand wedstrijden werden gehouden. Hier zwommen voor ZPC Hoogeveen Charley Blide, Mac Peeks en Charlotte Wilbers. De beide meisjes gingen voor de 800m vrije slag en Mac zwom de 1500m vrije slag en dat allemaal in een 50m bad wat het niet makkelijker maakt.

Mac begon met de 1500m en wist zijn tijd met heel veel seconden aan te scherpen, hij stond ingeschreven met een tijd gezwommen in het 25m bad, nu ging hij naar 19.18.74 en dat was een mooie tijd en werd hier twintigste mee.

Daarna zwom Charley Blide, zij was in de winter in het 25m bad van Amsterdam Nederlands Kampioen geworden en moest dus nu haar titel verdedigen. Zwemmen in een 50m bad is dan toch wel wat anders en zij moest genoegen nemen met een zevende plaatst, wel in een dik p.r. en met een doelstelling onder de elf minuten wat met 10.52.38 ruim lukte.

Charlotte haalde in de winter een bronzen medaille en deed dat nu in een geweldige race weer. Haar tijd van 9.50.28. was tien seconden sneller dan haar inschrijftijd en dat was een mooie prestatie en betekende de bronzen plak achter twee andere noordelingen Janna van Kooten van Trivia uit Groningen en Ismay Lichtendonk uit Dedemsvaart.

Bij de Swim Cup had Hoogeveen twee deelnemers, Junior de bruin heeft de intensie om de Europese Limiet voor dit zomer te halen en ging daarvoor in Den Haag de 50m vlinderslag zwemmen. Hij startte in de morgen met 0.25.51 en zwom zich in de A finale met een mooie tijd van 0.25.13. De tijd die we voor dit weekend in het hoofd hadden was onder de 25 seconden en s ’avonds mocht hij in de grote finale naast de grote mannen het nog een keer proberen. De tijd die op het scorebord kwam was 0.24.93, nieuw Drents record, daar was hij erg blij mee, maar a.s. weekend in Eindhoven moet het bij de Swim cup gaan gebeuren en hopen we dat hij tot de gewenste tijd van 0.24.61 kan komen.

Verder was het Sanne Hofman die na een lange periode van blessure leed eindelijk weer eens een wedstrijd kon zwemmen zonder ergens last van te hebben. Haar tijden zijn nog niet weer op oude niveau maar dat moet de tijd hebben.

Zondag stond er in het thuis bad De Dolfijn alweer de laatste wedstrijd in het LAC circuit op het programma en daar werd de 2km, 1500m, 800, 400m en verschillende wisselslag afstanden gezwommen.

Daar was het weer Charlotte Wilbers die een hele mooie tijd op de 1500m vrije slag noteerde 19.01.31 en dat zal haar hoog op de ranglijst van dit lange afstand circuit brengen. Broertje Olivier doet in dit circuit ook heel goed mee en zwom vandaag voor het eerst de 1500m vrije slag in een mooie 20.43.84. Bij deze leeftijd “2006” is het Tiamo van der Veen die bij dit circuit ook goed scoort en voor hem op deze 1500m een mooie 21.08.56.

Charley Blide staat goed in de uitslagen en vandaag met 20.59.35 op de 1500m vrije slag zorgt ze dat haar plek op de ranglijst niet in gevaar gaat komen. Dachen Haayer staat in dit klassement op de achtste plaats en zij zwom vandaag de 200m wisselslag en de 400m vrije slag en deed dit erg goed.

Owen Peeks bezet momenteel de tiende plaats in het klassement en vandaag stond er voor hem de 2000m op het programma en daar deed hij het heel erg goed wat hem in een zeer vlakke race een tijd van 22.55.27 opleverde en dat zal zijn positie zeker goed doen. Bij de heren was het Niels van Eck die voor dit klassement nog de 400m wisselslag en de 2000m moest zwemmen en vooral op de 400m wisselslag kwam er een mooie tijd van 4.44.14 op de klok. De 2000m ging in het begin nog prima en kon hij goed met Owen meekomen maar na 700m was het gedaan en moest hij hem laten gaan. Toch zal zijn tijd van 23.21.50 hem plaatsten laten stijgen en zal hij in dit klassement goed mee kunnen doen.

Al met al een druk weekend voor de zwemmers, want ook de jonge zwemmers die hieraan meededen hadden op zaterdag nog de Arena club meet in Den Haag waar zij als team een mooie prestatie neer zetten.

A.s weekend gaan er zeven zwemmers in Eindhoven deelnemen aan de Swim cup, Niels van Eck, Thomas Kappe, Junior de Bruin en Alinda Dingshoff gaan drie dagen zwemmen, Mirthe Schenkel en Erwin Heinsius komen alleen de vrijdag naar Eindhoven om de 200m schoolslag te gaan zwemmen. Sanne Hofman gaat weer met de Paralympische ploeg deelnemen en zal zich daar dan weer bij aansluiten.

De rest van de ploeg gaat zich voorbereiden op de wedstrijd in Dortmund waar ze het weekend van 28/29 april gaan deelnemen.