//Druk weekend voor zwemmers ZPC Hoogeveen in Bonn

Druk weekend voor zwemmers ZPC Hoogeveen in Bonn

Afgelopen weekend waren het negentien zwemmers/sters die in Bonn aan de start verschenen op de drukke International Jugendmeeting 2017.

Heel veel starts hadden ze en groot grossierders in medailles waren Charley Blide en Charlotte Wilbers die beide op bijna al hun afstanden op het podium belanden. Daarnaast zwommen beide mooie tijden en verbeterde Charlotte twee keer het Drents record. Bij de 200m vrije slag waar zij het record bijna wekelijks verbeterd ging het nu naar 2.14.87 en bij de zware 400m wisselslag ging ze vier seconden sneller naar nu 5.30.62 wat een mooie tijd is. Charley zwom vooral dit weekend op haar rugcrawl afstanden naar mooie nieuwe tijden en de 200m rug met 2.42.24 was een p.r. van acht seconden.

Alinda Dingshoff en Niels van Eck waren beide in veel finales te zien en zwommen daar hele mooie tijden. Alinda verbeterde zich op heel veel afstanden en zwom daarbij met 1.01.41 een p.r. op de 100m vlinder, 2.22.63 op de 200m wisselslag en met 2.16.74 op de 200m rug, pakte ze drie Drentse records waarbij die op de 200m rug al 17 jaar stond op naam van clubgenoot Mariet Koster. Zij won de 200m rug en stond op veel van haar afstanden op het podium na mooie races te hebben gezwommen en kon weer wat geld op haar rekening bijschrijven. Ditzelfde was bij Niels van Eck het geval, hij haalde vaak de finale en zwom daar op de 100m vrije slag naar een hele mooie nieuwe tijd van 0.49.80 wat een nieuw  Drents record betekende.

Mirthe Schenkel haalde op de 200m schoolslag de finale maar werd hier zesde en bleef boven haar tijd. Zij is nog jong, daarom is dit weer een heel goed leermoment voor het NJJK waar zij ook finales moet proberen te halen en te zwemmen. Bij de 100m schoolslag zwom ze naar een nieuwe tijd van 1.14.42 en dat was een Drents record bij meisjes 14 jaar. Als laatste kwam er nog een Drents record op de klokken voor Thomas Kappe waar hij zich met 0.58.93 op de 100m wisselslag voor de finale plaatste. Daarnaast was er een finale plaats voor hem op de 100m vlinderslag waar hij zich met een heel mooi p.r. van 0.57.36. voor plaatste, en vierde werd. Clubgenoot Junior de Bruin won in dezelfde finale de bronzen medaille in 0.56.79. Voor hem eveneens veel finale plaatsten en evenveel medailles waarbij hij op sommige afstanden mooie tijden zwom en vaak op het podium te vinden was.

Coen de Lang en Owen Peeks, beide van 2001 waren de laatste weken niet erg succesvol en dat leverde nogal wat stress op bij beide. De trainsters hadden er het volste vertrouwen in dat het goed ging komen en dat gebeurde dus bij de wedstrijd in Bonn, waar ze al hun afstanden tot nieuwe tijden kwamen. Zo zwom Owen naar een mooie tijd op de 400m vrije slag 4.14.76 de 200m wisselslag ging bijna acht seconden sneller naar 2.16.79 de zware 400m wisselslag ging nu naar 4.50.67 , bij de 200m vrije slag dook hij met 1.59.52 onder de twee minuten. Daarbij haalde hij nog de nodige limieten binnen en zal hij naast de 1500m vrije slag dus nog wat afstanden bij het NJJK in Eindhoven gaan zwemmen.

Coen deed hier niet voor onder en ging op de 100m rug naar 1.01.19 en haalde hiermee de finale wat knap is in het geweldige veld deelnemers die in Bonn meededen. Zijn 400m wissel liep eindelijk weer eens, ooit haalde hij hierop een medaille bij het NJJK, en kwam er een mooie 4.53.48 op de klokken. Zijn 100m schoolslag ging naar 1.10.51 en daarmee was hij erg blij en toen de 200m wisselslag nu naar 2.14.50 ging kon zijn weekend niet meer stuk.

Raoul Witten, Mac Peeks en Bjorn Kokkelkoren waren alle drie op dreef dit weekend en zwommen geweldige tijden op sommige afstanden. Zo zwom Raoul op de 100m rug naar 1.03.11 en de dubbele afstand naar 2.16.53 en mag hij op beide inschrijven voor het NJJK in december. Maar ook de 400m vrije slag ging nu naar 4.26.98 en dat was een p.r. van vele seconden. Mac Peeks ging op de 100m rug naar 1.07.19, op de 200m vrije slag naar 2.14.00 , de 100m vrij ging net niet onder de minuut, maar die is aanstaande want met 1.00.68 kom je dicht in de buurt. Bjorn Kokkelkoren begint steeds beter te zwemmen en verpulverde op de 200m schoolslag zijn p.r. met twaalf seconden naar nu 2.46.93.

Erwin Heinsius was erg blij met zijn nieuwe tijdop de 100m schoolslag van 1.07.98, maar ook zijn tijd op de 200m wisselslag mocht er zijn en daar een p.r. van drie seconden naar 2.13.09. Op dezelfde afstand Maik Huser die nu naar 2.16.80 zwom en naar 1.02.70 op de rug, maar zijn doel dit weekend was toch wel de schoolslag en die liep niet zoals hij graag zou willen. Darryl Lubbinge scherpte zijn tijden aan dit weekend en het doel wat hij al lang heeft om onder de twee minuten te duiken op de 200m vrije slag lukte dit weekend met 1.59.99.

Miron Schimmelpenning wilde in Bonn erg graag de limiet op de 200m schoolslag zwemmen. De 100m is in haar bezit maar de 200m lukte maar steeds niet en ook dit weekend waren het de andere afstanden die sneller gingen maar bij de schoolslag bleef ze op haar oude tijd steken. Senna van der Veen bleef dit weekend redelijk in de buurt van haar beste tijden maar zij zal met haar groei geduld moeten hebben om de kracht te gaan krijgen. Het was niet het weekend van Kyra Wooldrik en zij zwom geen nieuwe tijden maar was bij team twee wel de slotzwemster en zij kwamen bij de 4 x 50m wissel mix op het podium.

Wiktoria Redzimska liet weer mooie dingen zien en zij was twee keer estafette zwemster bij de 4 x 50m wissel in team twee en bij de 4 x 50m vrije slag in team één en deed dat voortreffelijk. Zo zwom zij samen met Alinda Dingshoff, Junior de Bruin en Niels van Eck in de 4 x 50m vrije slag mix estafette naar een eerste plaats. Bij de 4 x 50m wisselslag mix had Hoogeveen de beide teams op het podium, want de bezetting Wiktoria Redzimska (rug) Maik Huser (schoolslag) Thomas Kappe (vlinderslag) en Kyra Wooldrik (vrije slag) maakten het team één nog erg lastig. Bij het eerste team was het Junior de Bruin (rug), Mirthe Schenkel (schoolslag), Alinda Dingshoff (vlinder) en Niels van Eck (vrije slag) die in een andere heren/dames samenstelling tot het laatst achter de feiten aanliepen maar waar Niels van Eck de klus klaarde en het team naar de eerste plaats bracht.

Nu zijn er nog drie weken te gaan tot het NJJK in Eindhoven en vier weken voor het ONK in Hoofddorp en zullen de zwemmers samen met de trainers de puntjes op de I gaan zetten. A.s. weekend volgt er een lange  afstand wedstrijd die samen met het geplande training weekend de basis gaat leggen voor goede Nederlandse Kampioenschappen.

Bekijk alle foto’s van het afgelopen weekend gemaakt door Jessica van Dijk op facebook.