//Regionale Kampioenschappen afgesloten met veel medailles

Regionale Kampioenschappen afgesloten met veel medailles

Afgelopen weekend waren er nog twee dagen te gaan voor de regionale Kampioenschappen Noord met Friesland, Groningen en Drenthe. Met 28 gouden, 39 zilveren en 31 bronzen medailles kan de ploeg terug kijken op twee mooie zwem weekenden. Heel veel persoonlijke records werden er verpulverd en sommigen pakten nog de kans wat limieten aan hun lijstje toe te voegen.

Uitschieters in tijden waren bij de rugcrawl Bjorn Kokklekoren, Mac Peeks en Raoul Witten die daar hun p.r. flink verbeterden. Bij de vrije slag waren het Thomas Kappe, Maik Huser, Junior de Bruin en Alinda Dingshoff die hele mooie tijden noteerden, Mirthe Schenkel haalde daar op de 800m vrije slag de limiet voor het NJJK. Niels van Eck blijft een grote aanwinst voor de ploeg, met zijn zwemmen weet hij altijd indruk te maken en als slotzwemmer is hij van onschatbare waarde voor het team.

Zwemmers die bijna al hun tijden verbeterden dit weekend waren Erwin Heinsius, Wiktoria Redzimska, Robin van der Burg en Emma Ham waarbij de laatste twee nog niet heel veel afstanden mochten zwemmen omdat de limieten vrij scherp zijn. Daarnaast werden er nog elf nieuwe Drentse records verbeterd waar Alinda Dingshoff er vier pakte op de 50, 100 en 200m vrije slag en de 400m wisselslag. Junior de Bruin pakte er eveneens vier op de 50, 100, en 200m vrije slag en de 50m vlinderslag met daarnaast voor Mirthe Schenkel een nieuwe tijd en record op de 100m schoolslag. Thomas Kappe verbeterde het Drents record op de 50m vrije slag en Charlotte Wilberts verbeterde haar eigen Drents record op de 200m vrije slag waar ze weer sneller ging naar nu 2.15.20.

Bij de medailles waren het vooral Charley Blide, Junior de Bruin en Niels van Eck vijf keer en Alinda Dingshoff die zes keer goud haalden, met daarnaast nog de nodige zilveren en bronzen medailles. Charlotte Wilbers haalde twee keer goud met Thomas Kappe, Mac Peeks, Raoul Witten, Mirthe Schenkel en Miron Schimmelpenning die allemaal één keer goud meenamen. Senna van der Veen haalde twee keer zilver en een keer brons, dit zelfde deed Simone krans. Bjorn Kokkelkoren haalde in mooie tijden twee bronzen en een zilveren medaille, Maik Huser twee keer brons.

Jeroen Lorius die met weinig trainen bij de heren nog twee zilveren en een bronzen medaille pakte met in dezelfde leeftijd Erwin Heijnsius die twee keer de zilveren medaille meenam. Kyra Wooldrik haalde de bronzen medaille op de 400m vrije slag en bij de 200m vrije slag een mooi p.r. in 2.12.86 waarbij ze niet op het podium kwam. Wiktoria Redzimska haalde drie keer brons en Flynn Peeks die maar een limiet had nam daarop de bronzen medaille mee. Dominique Dingshoff ging op de 800m vrije slag heel goed mee en pakte hier de zilveren medaille in een dik p.r. van 10.15.21.

Daarnaast waren het bij de estafettes, de heren die twee keer op het hoogste podium stonden op de 4 x 100m vrije slag en de 4 x 100m wisselslag waarbij het tweede team hier nog derde werd in een spannende strijd. Bij de junioren een eerste plaats bij de jongens op de 4 x 200m vrije slag met Raoul Witten, Josse Reinders, Bjorn Kokkelkoren en Mac Peeks en een derde plaats bij de 4 x 100m vrije slag waar Robin van der Burg de plaats van Josse Reinders innam.

Bij de meisjes waren het Leah Annakotta, Senna van der Veen, Dominique Dingshoff en Charlotte Wilbers die tweede werden op de 4 x 100m en 4 x 200m vrije slag, bij de 4 x 100m wisselslag met Manon Tiggelaar, Mirthe Schenkel, Senna van der Veen en Charlotte Wilbers werd eveneens de zilveren medaille gehaald. De dames estafette haalde twee keer zilver op de 4 x 200m vrije slag en de 4 x 100m wisselslag waarbij ze twee keer een Friese ploeg voor moesten laten gaan en bij de 4 x 100m vrije slag vielen ze net buiten de prijzen met een vierde plaats.

Zo liet de ploeg uit Hoogeveen zien heel goed in het Noorden te presteren en kijken ze zeer tevreden terug op twee weekenden waarin alle zwemmers heel veel afstanden gezwommen hebben. Alle afstanden (38 in totaal) zijn gezwommen van de 1500m vrije slag tot aan de 50m vrije slag met daar tussen de zware 200m vlinder en de 400m wisselslag en op elke afstand kon er voor het podium mee gestreden worden. Nu gaan de zwemmers rustig aan doen en zal er donderdag afgereisd worden naar Bonn in Duitsland waar de ploeg drie dagen aan het internationale Jugendmeeting 2017  gaat deelnemen.