//Junioren, Jeugd & Senioren Ronde 2 Regio Noord in Coevorden

Junioren, Jeugd & Senioren Ronde 2 Regio Noord in Coevorden

Zaterdag 4 november hebben 12 zwemmers van ZPC Hoogeveen meegedaan aan de tweede ronde van de Junioren, Jeugd en Senioren Regio Noord in Coevorden. Bij de eerste 4 programma’s kon er worden gestreden voor een plek in de finale.

De wedstrijd begon met de Dames 50 meter schoolslag. Aan de start verschenen Elisa Kranendonk en Manon Tiggelaar.  Elisa deed voor het eerst mee met deze wedstrijd en vond het allemaal een beetje spannend. Maar bij de eerste afstand bewees ze dat ze de zenuwen de baas kon zijn en zwom in een mooi pr van 57.92 naar 52.84. Manon Tiggelaar had geen perfecte start en behaalde daardoor net geen pr en zwom naar 41.23. Manon plaatste zich met deze tijd als derde voor de finale.

Bij de heren stond als eerste de 100 meter vrij op het programma. Flynn Peeks, Robin van der Burg, Sander Heinsius en Josse Reinders gingen de strijd aan voor een hoge plek op de ranglijst. Flynn, Robin & Josse zwommen alle drie boven hun beste tijd. Voor Sander Heinsius was er wel een mooi pr en zwom in een nieuwe tijd naar 1.11.81. Alleen Josse plaatste zich voor de finale door als vijfde te eindigen, maar moest deze helaas afmelden wegens andere verplichtingen.

Nynke Hutten, Ilse Bentum, Emma Ham, Julia Redzimska, Dominique Dingshoff, Manon Tiggelaar en Leah Anakotta kwamen in programma 3 in actie met de 50 meter vrije slag. Bijna alle dames zwommen naar een pr, waarbij er een finale plaats werd behaald door Emma Ham, Dominique Dingshoff en Leah Anakotta.

Sander Heinsius zwom als enige in een mooi pr van 38.41 naar 37.80 op de 50 meter rugslag en plaatste zich hierbij als tweede voor een plek in de finale. Ook Sander zou deze finale helaas moeten afmelden.  Maar aan het eind van de wedstrijd bleek echter dat er wegens tijdnood geen finales konden worden gezwommen, wat veel consternatie opleverde bij de verschillende clubs. Uiteindelijk was er begrip voor de situatie en werd er besloten dat er medailles werden uitgereikt op basis van de uitslagen van de programma’s. Sander had dus recht op een zilveren medaille. Voor Emma Ham betekende deze beslissing dat zij de zilveren medaille kreeg voor haar prestatie op de 50 meter vrij bij de junioren 1 en voor Dominique Dingshoff de zilveren en voor Leah Anakotta de bronzen medaille voor de 50 meter vrije slag junioren 2/3. Manon Tiggelaar kreeg de bronzen medaille voor haar tijd op de 50 meter school bij de junioren 2/3.

Vanaf programma 5 kon er niet meer worden gestreden voor een medaille. Het reguliere programma begon met de 100 meter rug voor de dames. Elisa Kranendonk, Nynke Hutten, Julia Redzimska en Leah Anakotta zwommen allemaal een pr. Manon Tiggelaar, Ilse Bentum en Emma Ham konden vandaag niet aan hun beste tijden komen. Het pr van Elisa Kranendonk was heel knap. Elisa zwom van 2.16.35 naar 1.48.34.

Voor ZPC Hoogeveen zwommen in het volgende programma, de 100 meter schoolslag heren, Flynn Peeks, Robin van der Burg & Josse Reinders. Flynn was met 1.40.57 ingeschreven en zwom nu naar 1.39.08. De drie andere heren kwamen dit keer helaas niet aan hun beste tijden.

Na de pauze stond de 400 meter vrije slag op het programma waarbij Emma Ham, Julia Redzimska en Dominique Dingshoff aan de start verschenen. Emma had erg veel zin in deze afstand en kwam helaas, ondanks haar enthousiasme, helaas niet aan haar beste tijd. Julia zwom van 5.53.59 naar een mooie 5.47.90. Dominique was zelf niet tevreden over haar race maar zwom toch naar een nieuwe tijd, van 5.14.56 naar 5.06.57.

Als laatste stond voor zowel de dames als de heren de 200 meter wisselslag op het programma. Voor Elisa Kranendonk was het de eerste keer en heeft nu een tijd staan waarop zij zich de volgende keer kan concentreren, 4.14.55. Voor Ilse Bentum een mooi pr van 3.35.71 en Nynke Hutten ook een pr van 3.42.71. Voor Manon Tiggelaar net geen pr en zette 2.45.59 op de klokken. Bij de heren was alleen Sander Heinsius sneller met zijn 2.57.28.

Ondanks de warmte in het zwembad, het warme water en een organisatie van de ontvangende club die voor verbetering vatbaar is kan ZPC Hoogeveen terug kijken op geslaagde prestaties van de zwemmers.