//TOP weekend voor zwemmers ZPC Hoogeveen

TOP weekend voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Voor de zwemmers van Hoogeveen was het afgelopen weekend er één om in te lijsten. Zaterdag waren het Charley Blide en Charlotte Wilbers die respectievelijk goud en brons wonnen bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstanden, daarnaast werd er door de voltallige ploeg deelgenomen aan het Zechstein toernooi in Veendam. Deze behaalden zowel de zaterdag als de zondag dagprijzen wat inhield dat de winst van dit toernooi wederom naar de ploeg uit Hoogeveen ging. Het Zechstein toernooi in Veendam is voor de zwemmers een geweldig weekend waar jong en oud, in dit geval, vijftig zwemmers aan deel hebben genomen.

De wedstrijd gaat op punten en als je bij iedere leeftijd goed vertegenwoordigd bent levert dit per eerste zwemmer de punten.Heb je meerdere zwemmers tellen die natuurlijk wel mee in het aantal punten die zwemmers van de andere clubs krijgen doordat deze opschuiven in de uitslag.

Hoogeveen is heel goed vertegenwoordigt in alle leeftijden en vooral bij de jongsten haalde de ploeg veel punten binnen. Zo waren het Nienke Koster, Sofie Vos, Carlijn Gruppen, Marit van der Burg en bij de jongens Justin Hutten, Levi Hendriksen, Jay Wesseling en Tim Zuurman die daar medailles pakten en dus de nodige punten. De leeftijd daarboven met Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers, Cai Mink en Robin van der Burg waren daar samen met de meisjes Emma Ham en Nederlands Kampioen Charley die op zondag erbij kwam, op het podium te vinden.

Mac Peeks deed dit bij de jongens 2004 en de meisjes Leah Annakotta, Senna van der Veen, Charlotte Wilbers en Manon Tiggelaar waren boven in te vinden bij de meisjes en werden daarnaast met de estafette tweede en derde en daar bij de 4 x 50m vrije slag Dominique Dingshoff voor Manon Tiggelaar. Sander Heinsius die naast broer Erwin de stap heeft gemaakt om van Heerenveen naar Hoogeveen te komen voelt zich al goed thuis in het team en zwom samen met Mac bij de jongens 2004. Mirthe Schenkel zwom bij de meisjes 2003 vaak naar een medaille en was actief in estafettes waar zij haar favoriete schoolslag zwom.

Raoul Witten die net als Mac Peeks vrijdag actief was op de NK lange afstanden waar hij 1500m zwom was zaterdag en zondag goed voor de punten, samen met Bjorn Kokkelkoren en Josse Reinders waarbij ze de estafette zwommen met daarbij Mac Peeks. Wiktoria Redszimska liet zien dat zij onder alle omstandigheden kan zwemmen, waar anderen de punten lieten liggen zwom zij naar redelijke tijden en veel medailles op al haar afstanden en had een grote bijdrage in de estafettes die ze samen zwom met Kyra Wooldrik, Alinda Dingshoff en Jill Blide en twee keer de eerste plaats pakten.

Een andere zwemmer die heel goed op dreef was dit weekend, is Junior de Bruin die op al zijn afstanden goud pakte en daarnaast met de jeugd zwemmers Owen Peeks, Coen de Lang en “junior” Raoul Witten met de estafette goud en zilver haalde. In de herenploeg die zeer gedreven was zwom hij nog twee keer naar goud waar ze lieten zien dat er met hun niet te spotten valt en zij in hun “gewone” zwembroeken de rest op afstand zwommen. Thomas Kappe, Niels van Eck en Jeroen Lorius waren de andere drie met daarbij Chris Bolding die er dit weekend voor gingen en samen veel afstanden wonnen waarbij ze af en toe één, twee en drie werden.

Bij de meisjes 2000 had Hoogeveen Jill Blide, Anique Coelingh en natuurlijk Alinda Dingshoff die samen voor de punten zorgden. Hoogeveen die Simone Krans weer zag terugkomen na een korte stop, had bij dit toernooi maar één dame, omdat Simone te laat was om nog ingeschreven te worden voor dit toernooi, moest Mariet Koster dit weekend alles zwemmen om de punten binnen te halen. Een voorbeeld voor veel zwemmers, omdat zij er altijd vol voor gaat en al is ze op leeftijd ze laat zien dat er altijd iets blijft om voor te vechten en zij behaalde naast podium plaatsen veel punten voor Hoogeveen, en had in beide estafettes een groot aandeel.

Een geweldig weekend waar jong en oud met elkaar hebben gezwommen en gedanst bij de waterdisco op zaterdagavond en waar de hechtheid van het team weer liet zien dat dit de winst kan zijn.

A.s. weekend gaan er drie zwemmers/sters Charlotte Wilbers, Mirthe Schenkel en Owen Peeks op uitnodiging van de KNZB naar de KNZB plus dag in Zeist waar deze worden getest en bekeken door de trainers van de regionale talenten centrums.

Daarnaast gaan de jongste zwemmertjes naar Amsterdam voor het Team SPEEDONL event waar ze oud Hoogeveen zwemmer Koen Lems en natuurlijk Alinda Dingshoff zullen ontmoeten die beide in het Speedonl team zitten.

Zondag volgt er dan nog een limiet wedstrijd in Heerenveen waar veel zwemmers nog gaan proberen een limiet voor het NK/NJJK te halen.