//Vol podium bij de heren voor Hoogeveen tijdens de sprintwedstrijd in Steenwijk

Vol podium bij de heren voor Hoogeveen tijdens de sprintwedstrijd in Steenwijk

Vandaag stond de sprintwedstrijd in Steenwijk op het programma, hier werden alle 50m nummers gezwommen met als afsluiter van de wedstrijd de 50m vrije slag finale voor de titel Sprint koning en Sprint koningin.

In de heren finale zwommen, Niels van Eck, Thomas Kappe en Junior de Bruin. De wisselbeker ging net als de 3 voorgaande jaren met Niels mee naar huis die deze 50m vrije slag won in 0.22.60, tweede werd Junior in 0.23.80 en derde Thomas in 0.24.05.

Bij de dames was het Alinda Dingshoff die als enige dame voor Hoogeveen in de finale zwom, ze probeerde haar titel de verdedigen wat haar net niet lukte en werd tweede achter Annet van Stratum (Deltasteur) in een mooi p.r. 0.27.09 dit betekent ook een nieuw Drents record bij de meisjes 17 jaar.

Er werden vandaag weer veel nieuwe tijden op de klokken gezet, Junior de Bruin zwom naar een Drents record op de 50m vrije slag in: 0.23.49 bij de jongens 17 jaar. Owen Peeks ging op de 50m vrije slag naar 0.26.45, op de 50m school en 50m vlinder kwamen er ook nieuwe p.r’s op de klokken voor hem.

Wiktoria Redzimska zwom naar een mooi p.r. op de op de 50m school in 0.34.74. wat de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen betekende. Voor Darryl Lubbinge kwamen er nieuwe tijden op de 50m vlinder (0.27.98) en de 50m schoolslag (0.31.53). Robin van der Burg, Emma Ham en Julia Redzimska wisten al hun vier tijden te verbeteren.

Aan het eind van de wedstrijd werd er een overall klassement gemaakt per leeftijdscategorie. Bij de heren werd deze gewonnen door Niels van Eck , Thomas Kappe 2, en Maik Huser 3. Bij de jongens jeugd was het Junior de Bruin op 1 en Coen de lang op 2. Jongens in de jaargang 2005 werd Robin van der Burg 3e.

Bij de dames stond Alinda Dingshoff op 1, In de leeftijd meisjes 2001 werd Wiktoria Redszimska tweede, bij de meisjes jaargang 2006 werd Charley Blide eerste

Volgend weekend hebben de zwemmers van ZPC Hoogeveen een vrij weekend en kunnen ze zich voorbereiden op het jaarlijkse weekend “Bubble” in Veendam wat tegenwoordig Zechstein toernooi word genoemd.