//Veel PR’s voor ZPC (minioren en junioren) zwemmers in Hoogeveen

Veel PR’s voor ZPC (minioren en junioren) zwemmers in Hoogeveen

Ondanks dat sommige zwemmers nog maar twee weken trainen na de zomervakantie, was het zaterdag alweer tijd voor het eerste minioren en junioren circuit. Veel junioren van ZPC zwommen deze dag in Leeuwarden, maar toch waren er nog 24 zwemmers die voor Hoogeveen meezwommen in zwembad de Dolfijn.

De junioren (jongens 2004-2005) mochten ook beginnen en voor ZPC was het Flynn Peeks die het spits afbeet. Hij zwom een mooi PR op de 100m rugslag en werd hierop knap derde.

Op de 50m schoolslag zwom Flynn iets boven zijn PR, maar de 100m vrije slag deed hij heel erg netjes en hiermee werd hij heel knap vierde. Hij zwom een prima tijd met 1.13.70 en dat is drie seconden sneller dan zijn PR.

Daarna zwommen Emma Ham, Ilse Bentum en Nynke Hutten (2006) de 100m vrije slag. Emma was vandaag goed op dreef en dit begon al meteen met een mooi PR op de 100m vrije slag. Ze werd hierop derde. Ook Ilse en Nynke zwommen een seconde van hun tijd af wat erg knap is, zo in het begin van het seizoen.

Daarna was de 100m rugslag aan de beurt en ook hierbij deden de dames het erg goed. Emma zwom drie seconden van haar PR en zij werd derde. Ook Ilse zwom een hele mooie tijd van 1.36.17 en zij werd hiermee vijfde. Nynke bleef net iets boven haar PR en zij werd zevende.

Tot slot was de 50m schoolslag aan de beurt en ook hierbij zwommen de dames allemaal een PR. Emma werd hierop vierde, Ilse zevende en Nynke achtste.

Bij de junioren 2 en 3 (2004-2005) zwommen voor ZPC Julia Redzimska en Elisa Kranendonk mee. Zij moesten vandaag de 100m vrije slag, de 100m rugslag en de 50m schoolslag zwemmen. Elisa is nog maar net vanuit de recreatief bij de selectie gekomen en zwom vandaag voor het eerst langere afstanden. Dat dit nog best pittig is, is natuurlijk logisch, maar door te trainen wordt alles vanzelf makkelijker. Julia zwom een hele mooie 100m rugslag en werd met 1.21.73 knap derde.

Op de 50m schoolslag zwom Julia een knappe tijd van 45.38 en ze werd vierde. Elise zwom iets boven haar PR en zij werd hierop zeventiende.

Bij de jongste leeftijd, de minioren 2 en 3 (2009-2010), bij de meisjes zwommen Nienke Koster, Femke ter Horst en Anna Venema mee voor ZPC. Anna en Femke zijn dit seizoen vanuit de voorselectie bij de selectie gekomen en mochten vandaag voor het eerst 100 meters zwemmen. De meisjes begonnen met de 100m rugslag. Ook voor Nienke was dit de eerste keer en helaas voor haar ging het derde keerpunt (na twee perfecte keerpunten) niet helemaal goed en werd ze gediskwalificeerd. Ook daar leren we weer van en ook het lastige rugcrawlkeerpunt krijgen we vanzelf onder de knie. Gewoon blijven oefenen. Ook bij Anna gingen de keerpunten helaas nog niet helemaal goed. Femke lukte dit wel en zij werd heel knap vierde bij een jaargang ouder.

Op de 50m vrije slag zwom Femke de meeste tijd van haar PR af. Vier seconde sneller dan de vorige keer en een zesde plaats. Nienke zwom iets boven haar PR en zij werd derde. Anna werd met een kleine PR achtste.

Bij de jongste jongens, minioren 2, 3 en 4 (2008-2010) zwommen Jay Wesseling, Levi Hendriksen, Justin Hutten en Rick Zuurman. Ook hier zijn Justin en Rick net vanuit de voorselectie bij de selectie gekomen. De jongens begonnen met de 50m vrije slag. Jay deed dit heel erg netjes en hij wist als eerste aan te tikken in 41.14. Ook Levi zwom een dikke PR, hij werd vierde in 46.73. Justin wist ook een seconde van zijn tijd te halen en hij eindigde als zevende. Rick vindt het soms nog lastig om in de wedstrijd net zo goed aan zijn techniek te denken als in de training, maar ook dat blijven we gewoon oefenen.

Bij de 100m rugslag zijn de keerpunten altijd het lastigst, maar dit deden alle jongens prima. Jay zwom een mooie 1.50.56 en hij werd tweede. Justin werd heel knap vijfde met 2.03.67 en Levi werd zesde met 2.09.26. Rick zwom 2.17.11 en hij tikte als zevende aan.

Milena Meekhof, Dachén Haaijer en Sofie Vos zwommen bij de meisjes minioren 4 (2008). Zij begonnen met de 100m schoolslag en hierbij is het heel belangrijk om goed lang te zwemmen en je hoofd tussen je armen te leggen. Hier probeerden ze ook goed aan te denken en dit resulteerde in mooie tijden. Dachén was helaas te snel weg bij de start, maar haar mooi opgebouwde 1.36.53 (geklokt door de trainster) mag er zeker zijn. Sofie werd heel knap tweede in 2.00.45 en Milena eindigde als vierde in 2.04.46.

Op de 50m vlinderslag zwommen de meiden allemaal heel netjes en dit resulteerde ook in goede tijden. Dachén werd eerste in 44.08 (PR van twee seconde), Sofie werd vierde in 56.06 (PR van 5 seconde) en Milena werd vijfde in een mooie tijd van 1.04.67 (eerste keer dat ze deze afstand zwom).

Bij de jongens minioren 5 (2007) zijn er helaas maar heel weinig zwemmende jongens in Drenthe. Deze wedstrijd deden er in deze leeftijdscategorie maar drie mee en ZPC is erg blij dat wij er ééntje bij onze club hebben. Tim Zuurman deed het vandaag ook heel goed en hij zwom op de 50m vlinderslag naar een knappe tijd van 1.03.34. Hij werd hiermee tweede.

Op de 100m schoolslag deden er wel iets meer jongens mee (vijf) en ook hierop deed Tim het heel erg goed. Hij zwom een hele mooie tijd van 1.49.95 en ook hiermee werd hij tweede.

De meisjes minioren 5 (2007) begonnen vandaag met de zware 400m vrije slag. Het is altijd lastig om in te schatten hoe je dit moet indelen en de één doet dit te voorzichtig, terwijl de ander te snel begint. Ook dit gaat vanzelf beter als je het vaker gedaan hebt. Carlijn Gruppen is van de voorzichtige indeling, maar ze zwom wel goed door en haalde heel knap 27 seconden van haar PR af. Ze eindigde als tweede. Imre Bouwland is juist meer van het snelle beginnen en dan kan het op het einde wel zwaar worden. Gelukkig is ze een echte doorzetter en met maar liefst een PR van 28 seconden eindigde ze als derde. Marit van der Burg tikte als vierde aan, maar helaas iets boven haar PR.

Hierna moesten de meiden 100m schoolslag. Allemaal zwommen ze iets boven hun PR. Carlijn werd weer tweede, Imre vierde en Marit vijfde. Tiava Schoonheim zwom de 100m schoolslag voor het eerste en dit deed ze erg netjes. Ze tikte als zevende aan in 2.02.74.

Tot slot de jongens minioren 6 (2006). Zij zwommen vandaag de 100m schoolslag en de 100m vrije slag. Olivier zwom op de schoolslag een heel mooi PR van vijf seconden en hij werd hierop eerste. Ook Cai (die van de Plons uit Coevorden komt en vandaag zijn eerste wedstrijd voor ZPC zwom) zwom een PR en hij eindigde als derde. Tiamo werd hierop knap vijfde.

Op de 100m vrije slag werd Olivier ook eerste in een mooie tijd van 1.08.43 (iets onder zijn PR). Tiamo ging heel snel van start, maar dan is 100 meter toch nog wel ver en hij eindigde net iets boven zijn PR. Wel tikte hij als tweede aan. Cai zwom vier seconde van zijn PR af en hij werd vierde.

Als laatste werd er nog een 4 x 50m wisselslag estafette gezwommen. Nynke begon heel goed met de 50m rugslag. Daarna nam Julia het over met de schoolslag en daarna Emma met de vlinderslag. Toen Elisa het water in dook voor de borstcrawl lag ZPC tweede. Elise zwom zo hard als ze kon en op het laatst werd het nog heel spannend. Elisa wist knap als tweede aan te tikken.