//Snelle tijden voor zwemmers Z.P.C. Hoogeveen in “de Dolfijn”

Snelle tijden voor zwemmers Z.P.C. Hoogeveen in “de Dolfijn”

Bij de minioren/junioren wedstrijd in Hoogeveen werden er door de kinderen hele snelle tijden gezwommen. Bij de minioren zwemmen kinderen in de leeftijd van 2008 t/m 2006 en vandaag waren daarbij ook programma nummers voor de junioren 2005 t/m 2003 meisjes en 2004 t/m 2001 jongens. Voor deze zwemmers was er in de ochtend eerst nog een training met het oog op de naderende NJJK waarna ze weer eens heerlijk, na weken 50m bad, in een 25m bad konden racen. 

 

 

Bij de minioren/junioren wedstrijd in Hoogeveen werden er door de kinderen hele snelle tijden gezwommen. Bij de minioren zwemmen kinderen in de leeftijd van 2008 t/m 2006 en vandaag waren daarbij ook programma nummers voor de junioren 2005 t/m 2003 meisjes en 2004 t/m 2001 jongens. Voor deze zwemmers was er in de ochtend eerst nog een training met het oog op de naderende NJJK waarna ze weer eens heerlijk, na weken 50m bad, in een 25m bad konden racen.

Deze junioren groep zwom vandaag de 100m wisselslag, 200m vrije slag en de 50m schoolslag. De eerste drie plaatsten op de 200m vrije slag waren voor Coen de Lang, Owen Peeks en de één jaar jongere Raoul Witten in mooie tijden. Bjὂrn Kokkelkoren ging samen met Mac Peeks naar nieuwe p.r.,s en bleven samen met Josse Reinders in de top tien, wat vooral voor junioren één zwemmer Mac heel goed is. Van dezelfde leeftijd is Lucas Ham, hij zwom vandaag een goede wedstrijd waarbij hij op al zijn drie afstanden weer sneller ging.

Net als bij de jongens op de 200m vrije slag waren bij de meisjes de eerste drie plaatsten voor zwemsters van ZPC Hoogeveen met op de eerste plaats een heel goed zwemmende Mirthe Schenkel met daarnaast als tweede de één jaar jongere Charlotte Wilbers, in een mooie tijd van 2.19.10. Hier waren het Manon Tiggelaar, Miron Schimmelpenning, Leah Annakotta, Julia Redzimska en de vandaag heel goed zwemmende Dominique Dingshoff, die hun tijden met veel seconden naar beneden brachten. Op de 100m wisselslag waren het Mirthe Schenkel, Charlotte Wilbers en Senna van der Veen in mooie nieuwe tijden die de eerste, tweede en derde werden. Bij Coen de Lang ging eindelijk zijn schoolslag weer goed en hij zwom op de 50m een mooie p.r. van 32.67.

Na deze oudere zwemmers was het de beurt aan de kleinsten en bij Hoogeveen zijn deze kinderen in alle leeftijden goed aanwezig. Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers zwommen de 200m wisselslag en de 100m vrije slag en vooral deze laatste afstand ging erg hard bij deze beide jongens. Beiden begonnen direct goed waarbij Olivier liet zien over een goede inhoud te beschikken en ging naar 1.08.87. waarbij Tiamo iets achter bleef en in 1.11.97 aantikte, maar voor beide jongens prachtige tijden.

Bij de meisjes 2007 dezelfde afstanden, daar waren het Carlijn Gruppen, Imre Bouwland en Marit van der Burg die hier lieten zien dat het qua leeftijd bij deze meisjes wel goed zit. Alle drie zwommen ze naar mooie tijden waarbij grote verbeteringen van 10 seconden geen uitzonderingen waren. 

Robin van der Burg en Flynn Peeks zwommen vandaag de 200m vrije slag en de 100m schoolslag en beide deden dit met veel overtuiging wat twee keer voor alle twee de jongens een dikke p.r. opleverde.

Bij de meisjes geboren in 2006 stonden dezelfde afstanden op het programma en daar was het Charley Blide die beide afstanden op haar naam zette en zij deed dit in mooie tijden. Daarnaast in deze leeftijd nog Emma Ham, Nynke Hutten en Ilse Bentum, waar het Emma en Nynke waren die sneller gingen op de 200m vrije slag.

Bij de allerkleinsten de jongens van 2007/2008 die bij elkaar in de leeftijd zwemmen omdat voor 2008 nog geen eigen leeftijd categorie is. Hier zijn het Jay Wesseling en Levi Hendriksen (2008) en Tim Zuurmans (2007) die vandaag de 100m wisselslag voor de eerste keer zwommen. Alle drie deden ze dat heel goed en kwamen deze afstand zonder diskwalificatie door, dat is heel knap voor deze jonge zwemmers omdat bij de 100m wisselslag begonnen word met een baan vlinderslag. Deze jongens ontwikkelen zich heel erg goed en krijgen de tijd om door te groeien, maar voor vandaag mooie tijden op de klok, zowel op de 100m wisselslag als op de tweede afstand de 50m rugcrawl.

Bij de meisjes waren het Dachėn Haayer, die vandaag voor de eerste keer uitkwam voor Hoogeveen nadat ze is overgekomen van “de Plons” uit Coevorden, met daarnaast Sofie Vos, Nienke Koster, Milena Meekhof en Nina Bentum. Deze kinderen zijn nog zo jong dat het alle kanten nog op kan gaan, zij moeten gewoon met heel veel plezier zwemmen. Dat dit vandaag gebeurde was wel duidelijk, Dachėn won beide afstanden in mooie tijden maar ook de andere meisjes zetten mooie tijden neer en zijn een aanwinst voor de club waar we nog veel plezier van gaan krijgen.

De jongste kinderen gaan volgende week naar Amsterdam waar zij gaan deelnemen aan de Arena Club Meet en zullen dan als team gaan strijden in de landelijke finale. Vorig jaar werden ze daar derde van Nederland en nu zullen ze ook hun best doen om zo hoog mogelijk te eindigen.

De oudere zwemmers gaan op zaterdag naar Veenendaal voor een sprint wedstrijd, waarop ze zondag naar Burgum gaan voor de regio lange afstand Kampioenschappen.