//ZPC Hoogeveen zwemster Charlotte Wilbers weer goed voor twee limieten

ZPC Hoogeveen zwemster Charlotte Wilbers weer goed voor twee limieten

Bij een limiet wedstrijd in Amersfoort liet de 13 jarige Charlotte Wilbers weer zien dat zij uitstekend kan zwemmen en voegde aan haar lijst van limieten voor het NJJK in Eindhoven er twee toe. Nu op de 200m en 400m vrije slag waar zij met hele mooie tijden onder de limiet zwom. De 200m vrije slag ging in 2.20.21 en dat was onder de 2.20.59 die vereist was, de 400m ging nu met een p.r. van 4.56.98 ruim onder de limiettijd van 5.01.28. Met deze tijden doet zij goede zaken op de ranglijst en laat zij zien dat ze over een hele goede inhoud beschikt en de lange afstand trainingen aan haar goed besteed zijn. 

Bij een limiet wedstrijd in Amersfoort liet de 13 jarige Charlotte Wilbers weer zien dat zij uitstekend kan zwemmen en voegde aan haar lijst van limieten voor het NJJK in Eindhoven er twee toe. Nu op de 200m en 400m vrije slag waar zij met hele mooie tijden onder de limiet zwom. De 200m vrije slag ging in 2.20.21 en dat was onder de 2.20.59 die vereist was, de 400m ging nu met een p.r. van 4.56.98 ruim onder de limiettijd van 5.01.28. Met deze tijden doet zij goede zaken op de ranglijst en laat zij zien dat ze over een hele goede inhoud beschikt en de lange afstand trainingen aan haar goed besteed zijn.

Voor de andere zwemmers kwamen er geen limieten bij, al deed Raoul Witten hele goede zaken met zijn 50m vrije slag, kleine p.r. naar nu 28.31 en zijn 100m rug waar hij de limiet heel dicht nadert 1.08.43 en de limiet hiervoor is 1.08.03. Bij de 100m vrije slag ging zijn tijd naar 1.01.77 ,daar moet hij onder de minuut duiken om in de buurt van het limiet te komen. Hij is altijd klein gebleven en heeft veel geduld moeten hebben, maar nu begint de groei te komen en worden de verwachtingen groot.

Mooie tijden zwemt ook Mac Peeks die al heel veel limieten heeft en nu op lang bad (50m) lekker kan gaan zwemmen. Maik Huser die zo graag de limiet op de schoolslag wil gaan halen ziet dit steeds niet lukken, wel andere afstanden die hij momenteel verbeterd zoals de 50m vlinder dienu naar 0.28.48 gingDitzelfde deeWiktoria Redzimska zij ging naar 0.32.63 op de 50m vlinderslag en de 100m vlinderslag ging met een mooie p.r. naar 1.12.39. 

Owen Peeks zwom 400m wisselslag en 400m vrije slag en deed dat beide in mooie tijden waarbij hij op de 400m wisselslag wel graag de limiet wilde zwemmen, maar deze tijden staan heel scherp en omdat ze volop in de groei zitten wil het niet altijd lukken. Coen de Lang is ook zo’n jongen die groot is en kracht moet gaan krijgen waar nu aan gewerkt gaat worden. Hij zwom de 200m vlinderslag, waar wel een p.r. op de klok kwam met 2.36.11 maar het viel niet mee om deze zware afstand in een 50m bad te zwemmen. De kracht komt wel en dan zullen ze in hun jeugd jaren hele mooie dingen gaan laten zien.

Mirthe Schenkel heeft de limieten op de schoolslag nummers al, zij kan nu deze afstanden in verschillende races gaan uitproberen en heeft dat vandaag weer anders gedaan als de vorige keer waarbij het mooi is te zien dat ze op dezelfde tijd uitkomt. Voor Miron Schimmelpenning is dit niet het geval, zij moet de limieten nog  halen voor het NJJK en moest dus wel op jacht. Vandaag lukte het niet maar voor haar zullen er nog kansen komen zoals bij de regionale Kampioenschappen in Drachten waar de ploeg op volle sterkte aan de start zal verschijnen.

Anique Coelingh liet vandaag in Amersfoort zien dat ze weer een beetje aan het terug vechten is en deed dat met een mooie 200m wisselslag. 

Deze week hebben de zwemmers een training week waarbij er elke dag twee keer word getraind en ze de trainingen in Zuidwolde in “de Waterlelie” weer gaan oppakken want het belang van trainen in een 50m bad is heel groot.