//Fantastisch weekend in Luik voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen
17362653 1216607515109852 8701475452601242317 n

Fantastisch weekend in Luik voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen

Afgelopen weekend waren de zwemmers van Hoogeveen actief bij de “Grand Prix International de la Ville de Seraing” waar naast Nederlandse clubs word deelgenomen door verenigingen uit België en Duitsland. Dat de zwemmers daar heel goed kunnen meekomen blijkt wel uit de 77 finale plaatsten waarin totaal 37 medailles werden gehaald. 

 

 

Afgelopen weekend waren de zwemmers van Hoogeveen actief bij de “Grand Prix International de la Ville de Seraing” waar naast Nederlandse clubs word deelgenomen door verenigingen uit België en Duitsland. Dat de zwemmers daar heel goed kunnen meekomen blijkt wel uit de 77 finale plaatsten waarin totaal 37 medailles werden gehaald. 

Vrijdagavond, zaterdagmorgen en zondagmorgen werden de series gezwommen waarvan dan op zaterdagavond en zondagavond de finales zijn.

Vrijdagavond werd er begonnen met alle 50m nummers, waarvan de finales tussen de andere nummers doorgezwommen worden op zaterdag en zondag, en de 200m vlinderslag waar een rechtstreekse finale word gezwommen. Daar begon het direct al geweldig met mooie tijden en heel veel finales, waarnaast bij de 200m vlinderslag Junior de Bruin eerste werd en Alinda Dingshoff de tweede plaatst wist te pakken in 2.21.28 wat een nieuw Drents record betekende. Daarnaast zwom Maik Huser de 200m vlinderslag en verpulverde zijn tijd met elf seconden naar 2.26.68.

De wedstrijd word gezwommen in een 50m bad en gaat per twee leeftijden, dat betekent dat je heren en dames 2000 en ouder hebt, met daarnaast nog jaargang 2001/2002, en 2003/2004 en 2005/2006. Dus sommigen moesten zwemmen tegen zwemmers die een jaar ouder waren en dat maakte het lastiger om een finale plaatst te halen.

Vrijdag werd begonnen met de 50m vrije slag waar heel veel nieuwe tijden op de klokken kwamen en waar de jongste zwemmers Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers, Flynn Peeks, en Robin van de Burg direct al lieten zien dat zij niet voor niets naar Luik waren gekomen. Prachtige tijden met verbeteringen van seconden en waar Robin de finale wist te halen. Daar ook hele mooie tijden voor Mac Peeks, Raoul Witten, Bjorn Kokkelkoren en Josse Reinders, die bij de jongsten in de leeftijd horen en daardoor de finales misten. Niels van Eck en Thomas Kappe wisten bij de heren wel door te dringen naar die zo gewilde finale. Bij de meisjes was het de jongste van het stel Charley Blide die zich bij de jaar oudere meisjes in de finale zwom en kreeg daarbij gezelschap van Charlotte Wilbers die dit weekend erg goed was. 

Bij de 50m vlinderslag waren het Junior de Bruin, Coen de Lang, Flynn Peeks, Robin van de Burg en Olivier Wilbers die een finale plaats bemachtigden in mooie tijden. Bij de meisjes/dames was het Simone Krans die samen met de uitblinkster van dit weekend Alinda Dingshoff bij de dames in de finale kwamen. Daarbij kwam nog Charley Blide die ook hier liet zien, mee te kunnen komen met de meisjes van 2005. 

De 50m schoolslag bracht weer hele andere zwemmers naar de finale want daar zijn het natuurlijk Niels van Eck, Thomas Kappe en Koen Lems die hier heel goed in zijn. Coen de Lang die overal goed in is zwom zich ook hier de finale binnen en dat deed Olivier Wilbers bij de jongens 2005/2006. Bij de dames geen schoolslag deelneemsters maar een leeftijd daaronder had Hoogeveen een andere uitblinkster van dit weekend, Wiktoria Redzimska die liet zien in alle afstanden gewoon mee te kunnen doen. Daaronder was het natuurlijk schoolslag zwemster Mirthe Schenkel die eigenlijk bij de dames op de schoolslag nummers mee kan doen maar in haar eigen leeftijd moest zwemmen. Ditzelfde is het geval bij Miron Schimmelpenning die over een hele mooie schoolslag beschikt en daarin meedoet voor de prijzen en hier was het weer Charley die haar vergezelde.

Als laatste de 50m rug en daar was het bij de heren Chris Bolding, daaronder Coen de Lang en natuurlijk Owen Peeks, met broertje Mac bij de leeftijd daaronder en bij de jongsten Tiamo van der Veen en weer Robin van der Burg die zich voor de finale plaatsten. Bij de dames een heel fel zwemmende Simone Krans met in haar kielzog Alinda Dingshoff die zich plaatsten met daaronder natuurlijk Wiktoria Redzimska en bij de jongsten weer Charley Blide.

Zaterdagmorgen kwamen de 200 en 100m aan bod en dan komen de niet sprinters aan hun trekken. Bij de 200m wisselslag dikke p.r.,s voor Olivier Wilbers, Flynn Peeks, Mac Peeks, Raoul Witten, en Thomas Kappe. Finale plaatsen werden gehaald door Koen Lems, Thomas Kappe, Coen de Lang en Owen Peeks.

De dames deden hier niet voor onder en daar waren er nieuwe tijden voor Charlotte Wilbers, Kyra Wooldriken Wiktoria en daarbij plaatsen Alinda en Wiktoria zich voor de finales. 

Bij de 200m vrije slag Mac Peeks die zijn tijd met 5 sec verbeterde, broer Owen die nu naar 2.06.29 ging, Raoul Witten die met 2.13.35 zes seconden sneller was en daar Josse Reinders die een nieuwe tijd noteerde van 2.22.82. Finale plaatsten voor Junior de Bruin bij de heren, Coen en Owen zwommen zich bij de leeftijd daaronder de finale binnen. Bij de dames 200m vrije slag was het Mirthe Schenkel die zeven seconden sneller ging en zich samen met Charlotte Wilbers in de leeftijd 2003/2004 in de finale zwom. Alinda Dingshoff ging als snelste naar de finale en ook Kyra Wooldrik plaatste zich met haar tijd bij 2001/2002 voor de finale.

Daarna stond er deze zaterdagmorgen nog de 100m schoolslag op het programma. Hier Niels van Eck die samen met Koen Lems de finale haalden maar daarnaast waren er nog mooie tijden voor Bjorn Kokkelkoren en Robin van der Burg. Bij de dames was het Wiktoria, Mirthe en Miron gelukt om door te gaan naar de finales.

Als afsluiting de 100m rug en dan op naar de finales in de middag, waar het bij de mannen Chris Bolding, Coen de Lang en Owen Peeks bij de jeugd en Tiamo van der Veen en Robin van der Burg bij de jongsten lukte om zich hier voor te plaatsten. Bij de dames natuurlijk weer Alinda en Simone bij de oudsten en Wiktoria bij de jeugd die zich konden opmaken voor een drukke avond.

Zaterdagavond begon met de finale 50m vlinder heren waar Junior de Bruin zich voor plaatste, behorend bij de jongsten werd hij hier netjes zesde. Daarna was het de beurt aan Coen de Lang die zich druk maakte over zijn eindklassement en daarom moest zorgen dat hij punten scoorde. Met een mooie tijd van 0.28.15 verbeterde hij zich bijna weer met een seconde ten opzichte van de morgen. Bij de jongsten waren het Robin, Olivier en Flynn die weer sneller gingen maar voor de prijzen te kort kwamen. Bij de dames de ongenaakbare Alinda die dit weekend nog veel zou gaan winnen en nu de eerste plaats opeiste. Simone Krans zwom naar de derde plaats en ging daarbij met 0.29.82 voor het eerst onder de 30 seconden.

Daarna was het de beurt aan de schoolslagzwemmers en waren het Koen Lems, Thomas Kappe en Niels van Eck die de 50m gingen zwemmen. Daarbij was het Niels, die voor dit zwemtoernooi helemaal vanuit Londen, waar hij voor zijn werk drie maanden verblijft, naar Luik was gekomen en de eerste plaatst pakte in 0.29.87. Coen de Lang deed voor zijn klassement weer goede zaken en werd hier vijfde in een nieuwe tijd, waarna Olivier bij de jongste nog eens weer drie seconden sneller dan vrijdagavond ging. Bij de dames geen deelname maar daaronder was het Wiktoria die naar de derde plaats sprintte in een hele mooie 0.36.27. Bij de meisjes was het Mirthe Schenkel die eerste werd in 0.35.32 wat een nieuw Drents record was. Bij de jongsten heeft Hoogeveen Miron Schimmelpenning die daar de schoolslag goed beheerst en naar een tweede plaatst sprintte. Hier was het wederom Charley maar zij kon niet meer aan haar p.r. van de vrijdagavond komen.

Daarna gingen we verder met de 200m wisselslag heren waar Koen lems in een mooie tijd van (2.15.55) naar de tweede plaats zwom, Thomas Kappe die heel goed begon kon dat in de laatste meters niet vast houden en werd vierde. Een ontketende Coen de Lang zwom met een mooi p.r. naar de tweede plek waar Owen Peeks vierde werd. Bij de dames was het weer Alinda die gewoon doorging en gedeeld eerste werd samen met Dana Volmerhaus in een nieuw Drents record van 2.26.23. Wiktoria deed het ook in deze finale geweldig en werd tweede in weer een dik p.r. van 2.31.59.

Bij de 200m vrije slag had Junior de Bruin zich geplaats en werd daar achtste, Coen de Lang en Owen Peeks zwommen bij de jeugd en hierbij was het Owen die zijn tijd van de ochtend weer aanscherpte naar 2.05.79 en vijfde werd. Bij de dames was het Alinda die haar ochtendtijd weer verbeterde en nu naar 2.09.70 ging en zilver haalde. Daarna kwam de verrassing van dit weekend, Kyra Wooldrik, was haar tijd in de ochtend oke, nu ging ze er als een speer vandoor en nam de leiding die ze niet meer afstond en met een mooie tijd van 2.12.56 de eerste plaats behaalde en daarmee de limiet voor het NJJK zwom. Charlotte Wilbers die de jongste is in de leeftijd 2003/2004 liet zien dat ze daar geen enkele moeite mee had en zwom op deze 200m vrije slag weer drie seconden sneller en kwam nu op 2.21.54 en werd daarmee zesde.

Bij de heren was het daarna tijd voor de 100m schoolslag waarbij Koen Lems en Niels van Eck beide aan de start kwamen en daar de eerste en tweede plaats behaalden. Bij de meisjes was het weer Mirthe Schenkel en Miron Schimmelpenning die in hun finales beide tweede werden en zo de medaille en de bij behorende badmuts in zilver kleur konden ophalen.

Bij de 100m rug Chris Bolding maar hij had het lastig en werd vijfde, waarna Coen de Lang en Owen Peeks weer klaar stonden voor de jeugd finale en mooie tijden voor beiden en een vierde en vijfde plaats. Robin van der Burg (2005)en Tiamo van der Veen (2006) zwommen bij de kleinsten en daar was het Robin die in weer een mooie tijd, tweede werd. Bij de 100m rug dames waren het Alinda en Simone die beiden gebrand waren om deze afstand te gaan winnen maar het werd Alinda die met 1.07.18 net won van Simone 1.07.74. Wiktoria deed er vergeleken bij de ochtend nog weer een schepje bovenop en ging met een nieuwe tijd van 1.09.65 naar de derde plaatst. 

Daarna ging de ploeg terug naar hun mooie kasteel waar ze overnachten en werd er gegeten en geslapen.

17352458 1216607525109851 3232145585999479493 n

Zondag begon de dag weer vroeg met de 200m rugcrawl waar Mac Peeks de spits afbeet en hij deed dit in een geweldige tijd van 2.30.14, waarbij Raoul Witten niet achter bleef en hij zwom naar 2.25.18 wat voor hem de limiet en een p.r. van vier seconden betekende. Bjorn Kokkelkoren ging hierna ook vier seconden sneller maar bleef met zijn tijd van 2.29.07 boven de limiet. Darryl Lubbinge plaatste zich met zijn tijd voor de finale in de middag en dat deden ook Owen Peeks Bjorn, Raoul en Mac. 

Bij de meisjes waren het Senna van der Veen en Charlotte Wilbers die nieuwe tijden zwommen en beiden zich voor de finale konden gaan melden. Manon Tiggelaar bleef bij haar tijd in de buurt maar haalde de finales niet. Wiktoria Redzimska, Alinda en Simone deden dit ook en dus werd het alweer een druk programma voor deze dames.

De 100m vlinderslag voor de heren leverde voor Maik Huser weer een dikke p.r. op 1.03.97 en wilde het voor hem dit weekend bij de schoolslag niet lukken zijn vlinderslag ging geweldig. Niels van Eck ging naar een nieuwe tijd en Thomas Kappe ging met 0.59.55 voor het eerst onder de minuut in een geweldig mooie vlinderslag. Bij de dames Alinda die op haar gemak de finale haalde en Kyra Wooldrik die een nieuw p.r. van drie seconden zwom.

Koen Lems ging bij de 200m schoolslag voor een gemakkelijke race en plaatste zich zo voor de finale, wat ook Coen de Lang deed. Bij de dames waren het Wiktoria en Mirthe die we op deze afstand in de middag weer terug zouden zien, Miron is te jong en mag in Luik geen 200m nummers zwemmen en moet wachten tot volgend jaar.

Als laatste deze ochtend de 100m vrije slag en daar Tiamo en Olivier die samen met Robin een heel dik p.r. zwommen en waar de tijd van Olivier 1.10.29 en Robin 1.12.96 snel genoeg waren voor de finale. Josse Reinders 1.04.71 en Raoul Witten 1.01.09 zwommen een dik p.r. en dat deed ook Mac Peeks met 1.05.28. Niels van Eck plaatste zich bij de heren voor de finale en wist dat het daar nog wel wat sneller zou moeten.

Bij de meisjes scherpte Miron haar tijd met zes seconden aan en dat was ook nodig, daarnaast gingen Charlotte Wilbers, Mirthe Schenkel en Charley Blide aanzienlijk sneller dan hun inschrijftijden. Anique Coelingh en Jill Blide zwommen bij de dames de 100m vrije slag maar beiden hadden geen gemakkelijk weekend en bleven in de buurt van hun tijden.

Zondagmiddag begonnen de finales met de 50m vrije slag waar Niels de tweede plaats pakte in 0.24.15. Charley Blide zwom bij de jongste meisjes en haar tijd van 0.30.79 was goed voor brons.

Bij de 50m rug heren Chris Bolding die zich verdienstelijk naar de vijfde plek zwom in 0.28.46 en bij de jeugd Owen Peeks en Coen de Lang waar laatst genoemde zich met zijn tijd van 0.29.73 naar brons zwom. Bij de jongsten waren het Tiamo en Robin die zich geplaatst hadden en waar Robin de derde prijs pakte in weer een mooie tijd van 0.37.33.

Bij de dames Alinda en Simone, was het nu Simone die Alinda nipt voor bleef met 0.31.26 tegen 0.31.43 en daarmee eerste en tweede werden. Voor Wiktoria geen medaille maar wel een hele mooie tijd van 0.32.76 en Charley zwom naar een achtste plek waarbij je kon zien dat het een zwaar weekend is voor deze kinderen. 

Bij de 100m vlinderslag had Hoogeveen alleen Thomas Kappe en hij zwom tot tachtig meter in medaille positie maar toen was het bij hem ook op en eindigde hij als zevende maar wel weer onder de minuut 0.59.82. Bij Alinda Dingshoff lijkt het nooit op te raken want ook nu zwom ze zich in een mooie tijd 1.03.48 naar de gouden plek.

De 200m schoolslag was een prooi voor Koen Lems, hij was dat ook aan zijn stand verplicht en zwom naar 2.23.00 en dat was oke voor nu. Coen de Lang kreeg het moeilijk maar ging wel een stuk sneller dan in de ochtend, hij bleef op de zesde plaats steken. Bij de dames waren het Mirthe Schenkel en Wiktoria Redzimska die er een mooie race van maakten en beiden in hun eigen leeftijd zwommen naar de medailles. Mirthe ging nu naar een mooie tijd voor een meisje van 13 jaar van 2.49.40 en Wiktoria zwom maar liefst zes seconden sneller dan haar p.r. uit de ochtend series 2.54.08 en werden daarmee beide tweede.

Bij de 200m rug heren was het Darryl Lubbinge die de finale zwom en hij kwam tot een kleine p.r. maar dat had beter gekund als hij bij de start niet was weg gegleden. Mac Peeks als jongste in de finale deed dat weer fantastisch en zwom naar een tweede plaats in weer een goede tijd. Raoul Witten, Bjorn Kokkelkoren en Owen Peeks zwommen met hun drieën in de jeugd finale en Raoul en Owen gingen beide weer sneller dan in de ochtend, Bjorn bleef boven zijn tijd steken.

Bij de dames was het weer Alinda die goede zaken voor haar klassement deed en zij zwom weer naar de eerste plaats, waarbij Simone zesde werd. Wiktoria die zo langzamerhand ook goed in het klassement stond ging op de rug voortreffelijk en zwom met een p.r. van vier seconden naar de tweede plaats. Senna van der Veen en Charlotte Wilbers zwommen beide in de finale 2003/2004 en zijn alle twee van 2004 dus dat was al een prestatie, waarbij Charlotte nu met haar tijd van 2.38.90 onder de limiet voor het NJJK zwom. Senna bleef daar met haar tijd van 2.41.12 net boven maar het was alweer een verbetering van haar ochtendtijd.

Als laatste op het programma stond de 100m vrije slag waar Niels van Eck zich voor had geplaatst, maar bij hem was het kaarsje ook uit, hij was al niet helemaal fit begonnen aan dit weekend, wat hem een zesde plaats opleverde in 0.54.49. Daarnaast waren het bij de kleinsten Robin van der Burg en Olivier Wilbers die mochten zwemmen. Bij de start gleed Olivier met zijn hand weg van het blok waardoor hij wat ongelukkig in het water kwam. Hij vocht als een leeuw en zwom zich nog bijna naar de derde plek maar kwam daarvoor een nagel lengte tekort maar wel weer een geweldige tijd van 1.09.48. hij zwemt volgend jaar nog een keer in dezelfde leeftijd maar is dan de oudste.

Bij de meisjes was het Charley die zich nog één keer moest opladen voor de 100m vrije slag en dat deed ze. Met een geweldige tijd voor een meisje van 10 jaar van 1.08.54 zwom ze zich naar een derde plaats en dat als jongste in deze leeftijd.

Bij de prijs uitreiking van de eindklassementen bleek dat Alinda Dingshoff eerste was geworden bij de dames (400 €) Koen Lems derde bij de heren (100 €) en Wiktoria derde bij de jeugd (50 €). 

Het was een geweldig weekend, de locatie om te slapen was iets ver weg misschien maar het was er prima verder en de zwem prestaties waren heel goed.

17424783 1216607521776518 1065305819583118920 n